Knolselderijpuree met paddestoelen - Comfort food met de heerlijk zoete en aardse smaak van knolselderij. Perfecte maaltijd voor donkere winteravonden.

Knolselderijpuree met paddestoelen

Comfort food met de heerlijk zoete en aardse smaak van knolselderij. Perfecte maaltijd voor donkere winteravonden.
Direct naar het recept

Al heel lang loop ik met dit recept voor knolselderijpuree met paddestoelen in mijn hoofd. Ik ben namelijk gek op de aardse smaak van knolselderij en de combinatie met paddestoelen leek mij erg lekker. En inderdaad, het bleek een perfecte combinatie. Afgelopen week heb ik de koe bij de horens gevat en het recept uitgewerkt, gefotografeerd en vanaf vandaag kunnen jullie er ook mee aan de slag.

De puree en de paddestoelen zijn makkelijk te maken dus het is een ideaal gerecht voor doordeweekse dagen. Maar je kan er meer mee. Bak er bijvoorbeeld een biefstuk bij en smoor daarna de paddestoelen in het bakvet van de biefstuk. Zo heb je ineens een heerlijke zondagse maaltijd.

Knolselderijpuree met paddestoelen - Comfort food met de heerlijk zoete en aardse smaak van knolselderij. Perfecte maaltijd voor donkere winteravonden.

Knolselderijpuree met paddestoelen

Geef je waardering
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

  • 300 gr iets kruimige aardappels, geschild
  • 300 gr knolselderij, schoongemaakt
  • 50 ml melk
  • 500 gr gemengde paddestoelen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • paar takjes verse tijm
  • handje verse krulpeterselie, fijngehakt
  • boter
  • zout en peper

Aan de slag:

  • Snij zowel de knolselderij als de aardappels in kleine blokjes en kook met een laagje water zacht en gaar. Ik deed dat in twee aparte pannetjes omdat ik het lastig vind ze precies tegelijk gaar te krijgen.
  • Giet de knolselderij en de aardappels af en laat droogstomen.
  • Verwam ondertussen de melk met een klontje boter erin.
  • Zodra de aardappels en knolselderij droog zijn voeg je ze samen en stamp je ze met een beetje melk tot een zachte puree. Afhankelijk van je smaak en hoeveel vocht de puree opneemt gebruik je meer of juist minder melk. Proef en breng op smaak met wat zout en peper. Roer er tot slot lekker wat vers gehakte peterselie door.
  • Verwarm wat boter in een koekenpan en fruit daarin de ui zachtjes aan.
  • Maak ondertussen de paddestoelen schoon, snij in grove stukken en voeg bij de ui. Ris boven de pan de blaadjes van de takjes tijm en knijp de teen knoflook erbij. Schep goed om en laat de paddestoelen slinken. Bestrooi flink met zout en peper om de smaak van de paddestoelen op te halen.
  • Schep de puree op de borden en verdeel de paddestoelen erover. Bestrooi met verse peterselie en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept