Header Overetengesproken.nl
Knoflookolijven

Knoflookolijven

 |  2 reacties
77 Shares

Wist je dat je knoflookolijven super makkelijk zelf maakt? Zoek lekkere olijven uit, meng wat olijfolie, azijn, knoflook en kruiden in een schaaltje en voeg alles bij elkaar. Meer werk is het echt niet. Het voordeel van zelf maken vind ik dat je de lekkerste olijven ervoor kunt uitzoeken. Koop ze op de markt, bij de Turkse winkel of gebruik, zoals ik graag doe, een potje biologische olijven van AH. Grote, stevige olijven met veel smaak en een lekkere bite. Yum, laat de borrel maar komen…


Powered by Adsense


Knoflookolijven - Super simpel om zelf te maken en zóóó lekker. Ook lekker met verschillende soorten olijven door elkaar.


Powered by Adsense


Knoflookolijven

Super simpel om zelf te maken en zóóó lekker. Ook lekker met verschillende soorten olijven door elkaar.
Hoeveelheid 1 portie knoflookolijven

Ingrediënten

 • 1 potje ontpitte biologische groene olijven van AH
 • of 130 gr uitgelekte olijven van een ander merk
 • 1 eetlepel smaakvolle olijfolie
 • ½ eetlepel witte wijnazijn
 • ½-1 teen knoflook
 • gedroogde oregano

Aan de slag

 1. Doe de olie, azijn en wat gedroogde oregano in een schaaltje. Pers de knoflook* erbij en klop met een vork goed door elkaar.

  *Tip: De hoeveelheid knoflook is afhankelijk van je smaak èn hoelang je de olijven laat marineren. Naarmate je de olijven langer laat marineren kan je met minder knoflook toe. Als ik de knoflookolijven maar een uurtje laat marineren voeg ik 1 teentje toe. Maak ik ze een dag tevoren dan volstaat een ½ teentje. En voor knoflookliefhebbers pur sang: leef je uit en voeg toe wat je lekker vindt.

 2. Giet het potje olijven leeg boven een zeef of vergiet en laat de olijven goed uitlekken. Ik spoel ze doorgaans niet af omdat ik dat zoutige wel lekker vind maar als je wilt kan je ze natuurlijk altijd even afspoelen en goed laten uitlekken. Doe de olijven in het schaaltje met het knoflookmengsel, schep door elkaar, dek af met plasticfolie en laat in de koelkast een paar uur marineren.
 3. Haal de knoflookolijven een half uurtje voor het serveren uit de koelkast, schep nog eens door elkaar en serveer met prikkertjes bij de borrel.

  Eet smakelijk!


Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.


Powered by Adsense

2 Reacties

 1. Jorieke
  | Beantwoorden

  Klinkt super goed! Hoe lang kun je ze bewaren mocht er wat over blijven?

  • Mariette
   | Beantwoorden

   Dat vind ik altijd een lastige vraag. De houdbaarheid is onder meer afhankelijk van de versheid van de gebruikte olijven en andere ingrediënten, hoe lang ze buiten de koelkast zijn geweest etc. Doorgaans maak ik niet meer dan we in een weekend opeten. Langer bewaren heb ik dus nooit gedaan. Ik zou zeggen: kijk, voel en ruik hoe de olijven zich houden. Bij geringe twijfel gooi ik eten altijd weg.

Geef een reactie

Recept waardering