Knoflook bieslooksaus
Terwijl ik dit schrijf is het buiten heerlijk warm en schijnt de zon volop. Gister al uitgebreid op het terras genoten van de zon, straks weer. Op dit soort dagen waan ik me even op vakantie of in elk geval in mediterrane sferen. Heerlijk, kan me niet lang genoeg duren.
Dit zijn ook bij uitstek de dagen dat de barbecue aangaat. Niet te lang in de keuken staan maar lekker met z’n allen buiten genieten van lekker eten. Het liefst de hele avond lang. Ja, ik zei al dat ik me graag in mediterrane sferen waan!
Zo’n heerlijke zomeravond kan natuurlijk niet zonder lekkere smeersels en sausjes. Mijn favorieten zijn tapenade en een knoflook bieslooksaus. De knoflook bieslooksaus maak ik zonder mayonaise waardoor het een heerlijk lichte en frisse saus is. Lekker op een stukje brood, bij vlees of als dip voor vers gesneden rauwkost als komkommer en paprika.
Knoflook bieslooksaus
Ingrediënten:
- 6 eetlepels Griekse yoghurt
- 1-1½ eetlepel fijngehakte bieslook
- 1 teen knoflook
- zout
Aan de slag:
- Maak de teen knoflook schoon en knijp boven de yoghurt uit. Roer goed door en voeg naar smaak zout toe.
- Meng tot slot de fijngehakte bieslook erdoor en laat de knoflook bieslooksaus een paar uur in de koelkast rusten zodat de knoflooksmaak zich goed kan ontwikkelen. Eet smakelijk!
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!