Knakworstjes met kaas en spek - Begin je barbecue goed met dit verrassend lekkere hapje. Kidsproof maar ook geliefd onder volwassenen.

Knakworstjes met kaas en spek

Begin je barbecue goed met dit verrassend lekkere hapje. Kidsproof maar ook geliefd onder volwassenen.
Direct naar het recept

Als we vroeger thuis barbecueden hadden we doorgaans een heerlijk voorafje: knakworstjes met kaas en spek. Ik kan me herinneren dat er voor de volwassenen ook weleens kippenlevertjes in spek werden gemaakt maar de kids werden getrakteerd op knakworstjes. Geen idee hoe mijn moeder aan het recept is gekomen maar het is echt zóóó lekker. En in alle eerlijkheid: ik heb het ook nog nooit ergens anders gezien of gegeten of überhaupt iemand gesproken die het kent. Maar dat maakt niet uit, vanaf nu kennen jullie dit heerlijke hapje ook.

En als het een keer wat minder mooi weer is of je hebt geen tijd voor een barbecue dan maak je de worstjes toch gewoon op een grillplaat? Deed ik gisteravond ook. Eigenlijk had ik afgelopen week met het mooie weer willen barbecuen maar ja, geen tijd voor gehad. En om zo’n blikje knakworstjes dan maar in de voorraadkast te laten staan is ook zonde. Dus een heerlijke aardappelsalade gemaakt en de worstjes in mijn tosti-ijzer gelegd. Stokbroodje en wat kruidenboter erbij en ik had op een regenachtige maandagavond zowaar een feestmaal op tafel staan.

Knakworstjes met kaas en spek - Begin je barbecue goed met dit verrassend lekkere hapje. Kidsproof maar ook geliefd onder volwassenen.

Knakworstjes met kaas en spek

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 16 stuks

Ingrediënten: 

 • 16 uitgelekte mini knakworstjes
 • 8 plakjes ontbijtspek
 • 5 mm dikke plak jong belegenkaas, ± 50 gr
 • 16 tapas- of cocktailprikkers

Aan de slag:

 • Snij de plak kaas in 16 stukjes ter lengte van een knakworstje.
 • Snij de knakworstjes over de lengte doormidden, vul met een stukje kaas en omwikkel met een half plakje spek. Zet alles vast door er een prikker doorheen te steken.
 • Leg de worstjes op de barbecue of grillplaat en bak tot het spek krokant is en de kaas net begint te smelten. Leg op een bord en serveer direct.
  Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept
8 reacties

 1. wat een goed idee om ze in de aurfryer te bereiden, op hoeveel graden moet hij staat en wat is de baktijd?

  1. Hmmm, bereiden in de airfryer. Dat heb ik nog nooit gedaan maar moet prima kunnen lijkt me. Ik heb zelf geen airfryer en kan je dus helaas niet adviseren over temperatuur en baktijd. Het ontbijtspek moet as het ware uitgebakken worden dus ik zou de airfryer flink warm maken zodat het lekker snel gaat en het spek een beetje krokant kan worden.

 2. Bernerwurstels ook wel genoemd. In oostenrijk eten wij ze altijd. Erg lekker.

  1. Wat leuk dat je ze kent uit Oostenrijk. Ik heb de Berner Würstels gelijk even opgezocht en inderdaad dat is de grote broer van deze knakworstjes. Dank voor de info, leuk om nu eindelijk te weten waar de origine van deze snack ligt.