Knakworstjes met kaas en spek

Knakworstjes met kaas en spek

 |  Geen reacties

Als we vroeger thuis barbecueden hadden we doorgaans een heerlijk voorafje: knakworstjes met kaas en spek. Ik kan me herinneren dat er voor de volwassenen ook weleens kippenlevertjes in spek werden gemaakt maar de kids werden getrakteerd op knakworstjes. Geen idee hoe mijn moeder aan het recept is gekomen maar het is echt zóóó lekker. En in alle eerlijkheid: ik heb het ook nog nooit ergens anders gezien of gegeten of überhaupt iemand gesproken die het kent. Maar dat maakt niet uit, vanaf nu kennen jullie dit heerlijke hapje ook.

En als het een keer wat minder mooi weer is of je hebt geen tijd voor een barbecue dan maak je de worstjes toch gewoon op een grillplaat? Deed ik gisteravond ook. Eigenlijk had ik afgelopen week met het mooie weer willen barbecuen maar ja, geen tijd voor gehad. En om zo’n blikje knakworstjes dan maar in de voorraadkast te laten staan is ook zonde. Dus een heerlijke aardappelsalade gemaakt en de worstjes in mijn tosti-ijzer gelegd. Stokbroodje en wat kruidenboter erbij en ik had op een regenachtige maandagavond zowaar een feestmaal op tafel staan.

Knakworstjes met kaas en spek - Begin je barbecue goed met dit verrassend lekkere hapje.

Ingrediënten voor 16 stuks

  • 16 uitgelekte mini knakworstjes
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 5 mm dikke plak jong belegenkaas, ± 50 gr

tapas- of cocktailprikkers

Aan de slag

Snij de plak kaas in 16 stukjes ter lengte van een knakworstje.

Snij de knakworstjes over de lengte doormidden, vul met een stukje kaas en omwikkel met een half plakje spek. Zet alles vast door er een prikker doorheen te steken.

Leg de worstjes op de barbecue of grillplaat en bak tot het spek krokant is en de kaas net begint te smelten. Leg op een bord en serveer direct.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief