Kipspiezen met jerk marinade - Smaakvolle spiezen van blokjes kipfilet gemarineerd in jerk marinade afgewisseld met stukjes rode paprika en/of kastanje champignons.

Kipspiezen met jerk marinade

Smaakvolle spiezen van blokjes kipfilet gemarineerd in jerk marinade afgewisseld met stukjes rode paprika en/of kastanje champignons.
Direct naar het recept

Afgelopen jaren heb ik al een aantal lekkere barbecue recepten gedeeld. En onlangs nog een heerlijke portobellosaté met pindasaus. Met het barbecue-seizoen in volle gang heb ik er vandaag weer eentje voor je: kipspiezen met jerk marinade.

De marinade is kinderlijk eenvoudig te maken en kan je ook nog eens prima invriezen. Ideaal dus om ruim van te voren een aantal porties in te vriezen zodat je tijdens het barbecue-seizoen direct aan de slag kunt. Naar keuze voeg je wat rode paprika en/of kastanje champignons toe aan de spiezen. En heb je geen barbecue of laat het weer het afweten? Geen probleem, deze spiezen zijn ook prima te maken in een grillpan.

Kipspiezen met jerk marinade - Smaakvolle spiezen van blokjes kipfilet gemarineerd in jerk marinade afgewisseld met stukjes rode paprika en/of kastanje champignons.

Kipspiezen met jerk marinade

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

  • 3-4 kipfilets
  • rode paprika
  • jerk marinade
  • satéprikkers

Aan de slag:

  • Maak de kipfilets schoon en snij in blokjes. Doe de blokjes kipfilet in een schaal en schep er een paar lepels werk marinade bij. Hussel goed door elkaar, dek de schaal af met plasticfolie en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast. Des te langer de marinade kan intrekken des te lekkerder de kipspiezen.
  • Was de paprika en snij in stukken.
  • Maak de spiezen door om en om blokjes kip en stukjes paprika aan de satéprikkers te rijgen.
  • Grill de kipspiezen met jerk marinade op de barbecue of in een grillpan en serveer direct.
    Eet smakelijk!

Tips:

Vervang eens een deel van de paprika door stukjes of plakjes kastanje champignons.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept