Kipspiezen met jerk marinade
Afgelopen jaren heb ik al een aantal lekkere barbecue recepten gedeeld. En onlangs nog een heerlijke portobellosaté met pindasaus. Met het barbecue-seizoen in volle gang heb ik er vandaag weer eentje voor je: kipspiezen met jerk marinade.
De marinade is kinderlijk eenvoudig te maken en kan je ook nog eens prima invriezen. Ideaal dus om ruim van te voren een aantal porties in te vriezen zodat je tijdens het barbecue-seizoen direct aan de slag kunt. Naar keuze voeg je wat rode paprika en/of kastanje champignons toe aan de spiezen. En heb je geen barbecue of laat het weer het afweten? Geen probleem, deze spiezen zijn ook prima te maken in een grillpan.

Kipspiezen met jerk marinade
Smaakvolle spiezen van blokjes kipfilet gemarineerd in jerk marinade afgewisseld met stukjes rode paprika en/of kastanje champignons.
Ingrediënten:
- 3-4 kipfilets
- rode paprika
jerk marinade - satéprikkers

Bespaar tot €85,- op de eerste 4 boxen!
Korting is geldig voor nieuwe en oude-HelloFresh’ers (als je meer dan 1 jaar geleden je lidmaatschap hebt opgezegd)
Klik op de knop om de korting te verzilveren of gebruik code HFMARIETTE85
*advertentie
Aan de slag:
- Maak de kipfilets schoon en snij in blokjes. Doe de blokjes kipfilet in een schaal en schep er een paar lepels werk marinade bij. Hussel goed door elkaar, dek de schaal af met plasticfolie en laat minstens 1 uur marineren in de koelkast. Des te langer de marinade kan intrekken des te lekkerder de kipspiezen.
- Was de paprika en snij in stukken.
- Maak de spiezen door om en om blokjes kip en stukjes paprika aan de satéprikkers te rijgen.
- Grill de kipspiezen met jerk marinade op de barbecue of in een grillpan en serveer direct.Eet smakelijk!
Tips:
Vervang eens een deel van de paprika door stukjes of plakjes kastanje champignons.
De nieuwste recepten gratis in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Recent gepubliceerd:
Naan met biefstukpuntjes in teriyaki saus
Malse kogelbiefstuk, een saus bomvol smaak op versgebakken naan. Loopt het water je al in de mond?