Kipspiezen met citroen-honingmarinade
Een grog als ik verkouden of ziek was of wat druppels citroensap over schnitzel of vis vond ik lekker maar veel verder kwam mijn consumptie van citroenen niet. Sinds ik lemon curd heb ontdekt ben ik echter helemaal verslingerd aan citroen. Zodanig zelfs dat ik tegenwoordig standaard een netje citroenen in mijn boodschappenmandje doe. Maar er is meer dan lemon curd dus citroencake, Key lime pie, lemon meringue pie en citroensoufflés: ze staan allemaal nog op het programma. En dan zijn er natuurlijk ook nog allerlei marinades met citroen. Ik kan niet wachten…
Als voorproefje op het barbecue seizoen en omdat er nog flink wat citroenen op mijn fruitschaal lagen heb ik vandaag kipspiezen met citroen-honingmarinade met knoflook en tijm voor je. Voor de snelle tussendoor barbecue gebruik ik doorgaans een snelle kan-niet-mislukken satémarinade maar als ik eters krijg is variatie natuurlijk wel zo leuk en lekker. Het mooie van deze citroenmarinade is dat ie super snel gemaakt is en door het citroensap is je vlees ook nog eens gegarandeerd mals. Yes, van dit soort marinades kan ik niet genoeg recepten hebben! Maar ook als de barbecue niet aanstaat is deze marinade heerlijk. Marineer bijvoorbeeld op een doordeweekse dag hele kipfilets, leg ze in een braadslede en bak in de oven gaar.
Kipspiezen met citroen-honingmarinade
Ingrediënten:
- 4 biologische kipfilets
- 2-2½ eetlepels citroensap
- 1½ eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 flinke teen knoflook
- chilipoeder, naar smaak
- flinke snuf zout
- paar takjes verse tijm
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Maak van de citroensap, olie, honing, paprika- en chilipoeder een marinade. Pers de teen knoflook erbij en nog eens goed door.
- Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak ze op een snijplank nog ietsje fijn. Voeg toe aan de marinade en breng het geheel op smaak met een flinke snuf zout.
- Leg de schoongemaakt kipfilets in de marinade en hussel goed zodat de kip overal goed bedekt is met marinade. Dek de schaal af en laat tenminste 2 uur marineren. In plaats van hele kipfilets kan je ook reepjes of blokjes snijden en die na het marineren aan satéprikkers rijgen. (Zoals ik op de foto heb gedaan)
- Verwarm oven (180°C hete lucht), grill of barbecue en bak de kipfilet goudbruin en gaar. Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Top met een heerlijke salade erbij, veldsla, pardano flakes en balsamicodressing (crema)
Ohh ja, heerlijk. Geniet ervan.
Hi Mariette! Deze marinade en de labneh ga ik heel snel maken. Dank voor al je leuke inspiratie. Groetjes, Martine
Goede keus, allebei erg lekker en helemaal passend bij het zomerse weer van dit moment. Geniet ervan.