Kipspiezen met citroen-honingmarinade - Super makkelijke citroen-honingmarinade voor mals en sappig vlees. Vol van smaak door de knoflook en tijm.

Kipspiezen met citroen-honingmarinade

Direct naar het recept Bewaren
Super makkelijke citroen-honingmarinade voor mals en sappig vlees. Vol van smaak door de knoflook en tijm.

Als voorproefje op het barbecue seizoen heb ik kipspiezen met citroen-honingmarinade met knoflook en tijm gemaakt. De citroenmarinade is super snel gemaakt en door het citroensap wordt het vlees ook nog eens extra mals. Deze kipfilet van de bbq wil je maken!

Maar ook als de barbecue niet aanstaat is dit een ideaal recept. Marineer hele kipfilets, leg in een braadslede en bak in de oven gaar. Eventueel gebruik je op het laatst nog even de grillstand.

Kipspiezen met citroen-honingmarinade - Super makkelijke citroen-honingmarinade voor mals en sappig vlees. Vol van smaak door de knoflook en tijm.

Kipspiezen met citroen-honingmarinade

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 4 kipfilets of meerdere spiezen

Ingrediënten: 

  • 4 biologische kipfilets
  • 2-2½ eetlepels citroensap
  • eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 flinke teen knoflook
  • chilipoeder, naar smaak
  • flinke snuf zout
  • paar takjes verse tijm

Aan de slag:

  • Maak van de citroensap, olie, honing, paprika- en chilipoeder een marinade. Pers de teen knoflook erbij en nog eens goed door.
  • Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak ze op een snijplank nog ietsje fijn. Voeg toe aan de marinade en breng het geheel op smaak met een flinke snuf zout.
  • Leg de schoongemaakt kipfilets in de marinade en hussel goed zodat de kip overal goed bedekt is met marinade. Dek de schaal af en laat tenminste 2 uur marineren. In plaats van hele kipfilets kan je ook reepjes of blokjes snijden en die na het marineren aan satéprikkers rijgen. (Zoals ik op de foto heb gedaan)
  • Verwarm oven (180°C hete lucht), grill of barbecue en bak de kipfilet goudbruin en gaar.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

5 from 1 vote

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept




4 reacties

  1. Eugene schreef:

    Top met een heerlijke salade erbij, veldsla, pardano flakes en balsamicodressing (crema)

  2. Martine schreef:

    Hi Mariette! Deze marinade en de labneh ga ik heel snel maken. Dank voor al je leuke inspiratie. Groetjes, Martine

    1. Goede keus, allebei erg lekker en helemaal passend bij het zomerse weer van dit moment. Geniet ervan.