Header Overetengesproken.nl
Kipspiezen met citroen-honingmarinade

Kipspiezen met citroen-honingmarinade

 |  Geen reacties
509 Shares

Een grog als ik verkouden of ziek was of wat druppels citroensap over schnitzel of vis vond ik lekker maar veel verder kwam mijn consumptie van citroenen niet. Sinds ik lemon curd heb ontdekt ben ik echter helemaal verslingerd aan citroen. Zodanig zelfs dat ik tegenwoordig standaard een netje citroenen in mijn boodschappenmandje doe. Maar er is meer dan lemon curd dus citroencake, Key lime pie, lemon meringue pie en citroensoufflés: ze staan allemaal nog op het programma. En dan zijn er natuurlijk ook nog allerlei marinades met citroen. Ik kan niet wachten…

Als voorproefje op het barbecue seizoen en omdat er nog flink wat citroenen op mijn fruitschaal lagen heb ik vandaag kipspiezen met citroen-honingmarinade met knoflook en tijm voor je. Voor de snelle tussendoor barbecue gebruik ik doorgaans een snelle kan-niet-mislukken satémarinade maar als ik eters krijg is variatie natuurlijk wel zo leuk en lekker. Het mooie van deze citroenmarinade is dat ie super snel gemaakt is en door het citroensap is je vlees ook nog eens gegarandeerd mals. Yes, van dit soort marinades kan ik niet genoeg recepten hebben! Maar ook als de barbecue niet aanstaat is deze marinade heerlijk. Marineer bijvoorbeeld op een doordeweekse dag hele kipfilets, leg ze in een braadslede en bak in de oven gaar.

Kipspiezen met citroen-honingmarinade - Super makkelijke citroen-honingmarinade voor mals en sappig vlees. Vol van smaak door knoflook en tijm.

Ingrediënten voor 4 kipfilets

  • 4 biologische kipfilets
  • 2-2,5 eetlepels citroensap
  • 1,5 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 flinke teen knoflook
  • chilipoeder, naar smaak
  • flinke snuf zout
  • enkele takjes verse tijm

Aan de slag

Maak van de citroensap, olie, honing, paprika- en chilipoeder een marinade. Pers de teen knoflook erbij en nog eens goed door.

Ris de blaadjes van de takjes tijm en hak ze op een snijplank nog ietsje fijn. Voeg toe aan de marinade en breng het geheel op smaak met een flinke snuf zout.

Leg de schoongemaakt kipfilets in de marinade en hussel goed zodat de kip overal goed bedekt is met marinade. Dek de schaal af en laat tenminste 2 uur marineren. In plaats van hele kipfilets kan je ook reepjes of blokjes snijden en die na het marineren aan satéprikkers rijgen.

Verwarm oven (180°C hete lucht), grill of barbecue en bak de kipfilet goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!

Geef een reactie