Header Overetengesproken.nl
Kipsaté

Kipsaté

 |  Geen reacties
2 Shares

Met het barbecue-seizoen weer voor de deur begint het bij mij te kriebelen en krijg ik zin in kipsaté. Nou kennen we allemaal wel de standaard ketjap-marinade maar een echte Thaise kipsaté is toch wel even wat anders. De rijke smaken en geuren van verse specerijen zijn onweerstaanbaar.

Vandaag dus saté met een Thaise marinade. De marinade is niet moeilijk te maken maar om echt lekkere saté te krijgen moet je het vlees lang laten marineren. Maak de marinade dus het liefst ’s ochtends of zelfs de avond ervoor en meng door de gesneden kipfilet. En om het helemaal af te maken maak je er natuurlijk verse pindasaus bij.Kipsaté - Heerlijk zachte kipsaté met de volle smaak van verse specerijen.

Kipsaté

Heerlijk zachte kipsaté met de volle smaak van verse specerijen.
Hoeveelheid 10 à 12 spiezen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel korianderzaad
  • 1 eetlepel komijnzaad
  • 1 eetlepel geraspte gember
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • ½ eetlepel fijngehakt citroengras of 1 theelepel limoensap
  • ½ eetlepel fijngehakte knoflook
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels zout
  • snuf chilipoeder
  • 125 ml kokosroom
  • 2 eetlepels olie
  • 300 gr biologische kipfilet

Aan de slag

  1. Rooster de koriander- en komijnzaadjes gedurende 1-2 minuten in een koekenpan en stamp of maal ze daarna tot een fijn poeder.
  2. Doe de poeder in een kom en meng met citroengras, gember, suiker, knoflook, kurkuma, zout, chilipoeder, kokosroom en olie tot een mooie marinade.
  3. Snij de kipfilet in mooie plakjes of blokjes en schep door de marinade. Dek de kom af met plasticfolie, zet in de koelkast en laat tenminste een paar uur marineren.

  4. Haal vlak voor gebruik de kom uit de koelkast en rijg de blokjes vlees aan de stokjes.
  5. Je kan de saté bereiden op de barbecue, in een grillpan, in de oven of gewoon in de koekenpan.

    Eet smakelijk!

Tips

  1. Serveer met zelfgemaakte pindasaus, een frisse komkommer-tomatensalade en wat kroepoek.
  2. Gebruik je de saté op de barbecue? Week de prikkers dan van te voren in wat water zodat ze minder snel verbranden.

Geef een reactie