Kipsalade - Frisse salade met walnoten, knolselderij en kipfilet. Lekker bij barbecue of buffet maar ook heel geschikt als lunchhapje.

Kipsalade

Frisse salade met walnoten, knolselderij en kipfilet. Lekker bij barbecue of buffet maar ook heel geschikt als lunchhapje.

Deel dit recept/artikel!

Om afgelopen weken volop te kunnen genieten van het zomerse weer heb ik een Mediterraans tempo aangehouden. Ofwel tijdens de koele uurtjes van de dag werken, ’s middags genieten van het mooie weer en ’s avonds lekker buiten eten. En als ik dan (’s ochtends) voorbereidingen trof voor het eten van ’s avonds maakte ik vaak maar een dubbele portie zodat ik voor de volgende dag of de dag erna gelijk ook klaar was.

Een fijn recept voor dit soort dagen is kipsalade. Je maakt het (ruim) van tevoren klaar en op het moment dat je wilt gaan eten schik je het mooi op een bord of schaal en je kunt aan tafel. Geef er wat stokbrood bij of een soepje vooraf en klaar ben je. Maar ook als je een barbecue, buffet of grote groep eters over de vloer hebt is het een ideaal gerecht. Het is makkelijk, smakelijk èn vullend.

Kipsalade - Frisse salade met walnoten, knolselderij en kipfilet. Lekker bij barbecue of buffet maar ook heel geschikt als lunchhapje.
Kipsalade - Frisse salade met walnoten, knolselderij en kipfilet. Lekker bij barbecue of buffet maar ook heel geschikt als lunchhapje.

Kipsalade

Deel jouw beoordeling
Hoeveelheid: 1 kipsalade

Ingrediënten: 

  • 1 (biologische) kipfilet (± 180 gr )
  • 50 gr knolselderij, julienne gesneden
  • 50 gr ananas op eigen sap (blik)
  • 50 gr perzik op lichte siroop (blik)
  • 50 gr zoetzure appel
  • 50 gr gepelde walnoten
  • 1-2 theelepels fijngeraspte ui
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels mosterd
  • azijn
  • walnoot
  • zout, peper, nootmuskaat
  • boter of olie om te braden

Aan de slag:

  • Kruid de kipfilet met wat zout, peper en een snuf nootmuskaat en braad in een braadpan of koekenpan gaar. Laat afkoelen op een bord.
  • Blancheer de knolselderij gedurende 1 minuut, giet in een zeef en spoel af met koud water. Laat goed uitlekken.
  • Maak een sausje van de mayonaise, mosterd, azijn en geraspte ui. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
  • Snij de afgekoelde kipfilet, perzik, ananas en appel in kleine blokjes en hak de walnoten grof. Doe alles in een schaal, voeg de goed uitgelekte knolselderij toe en schep alles door elkaar. Schenk het sausje erover en schep nog een laatste keer goed door elkaar. Schep de kipsalade op een bord of schaal en garneer met wat extra fruit en noten.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Recent gepubliceerd:

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel dit recept