Kipreepjes in romige mosterdsaus
Gek op mosterd? Dan is dit recept voor kipreepjes in romige mosterdsaus een regelrechte aanrader. De verse kruiden, witte wijn en Limburgse mosterd geven de kipreepjes zoveel smaak. Het is niet alleen erg lekker, het is ook nog eens makkelijk te maken. Zet de ingrediënten snel op je boodschappenlijstje en ga aan de slag. Eet smakelijk alvast!
Limburgse mosterd
Voor kipreepjes in romige mosterdsaus gebruik ik het liefst Marne Limburgse mosterd. De licht pittige smaak van de mosterd, het lichte zoetje van de honing erin en de bite van de gewelde mosterdzaadjes vind ik heerlijk. Dijon mosterd is veel scherper terwijl Groninger mosterd gemalen mosterdzaad bevat. Beiden erg lekker maar in combinatie met de kipfilet, romige wijnsaus en verse kruiden komt Limburgse mosterd beter tot zijn recht.
Marne Mosterd
Wist je dat Marne een oer-Hollandse mosterdproducent is en al sinds 1895 in Groningen gevestigd is? Het is zelfs de grootste mosterdproducent van Nederland. Maar niet alleen in NL genieten we van deze heerlijke mosterd. Marne Mosterd is inmiddels in meer dan 50 landen verkrijgbaar. Onlangs heeft Marne niet alleen haar producten voorzien van een nieuw fris logo, ook de receptuur is nóg lekkerder geworden. Heb jij de nieuwe potten al gespot?
Mosterd is een fijne smaakmaker dat menig gerecht net dat beetje extra geeft. Lekker op kroketten en bitterballen, onmisbaar in steak tartaar en tomatentartaar, lekker in dressings (bijvoorbeeld over maaltijdsalades met venkel, zoete aardappel en linzen of met bietjes, quinoa en halloumi), in venkel-preisoep of bijvoorbeeld kabeljauw in mosterd-kaassaus uit de oven. Ik heb daarom altijd verschillende smaken mosterd op voorraad.
Kipreepjes in romige mosterdsaus
Ingrediënten:
- 300 gr kipfilet
- 125 ml slagroom
- 75 ml witte wijn
- 1 eetlepel Limburgse mosterd
- 1 kleine ui of sjalot, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- kippenbouillon, blokje of poeder
- paar takjes verse salie en oregano, fijngesneden
- 2-3 takjes tijm
- ghee, of roomboter
- zout en peper
Voor de garnering:
- verse bieslook
Aan de slag:
- Snij de kipfilet in reepjes en bestrooi met zout en peper. Verhit wat ghee in een koekenpan, schroei de kipreepjes dicht en bak rondom goudbruin. Schep uit de pan en leg op een bord.
- Fruit in het achtergebleven bakvet de gesnipperde ui aan, blus af met witte wijn en roer de aanbaksels los. Voeg de knoflook toe, warm even mee. Roer de slagroom, Limburgse mosterd, salie en oregano erdoor. Ris de blaadjes van de takjes tijm, voeg wat kippenbouillonpoeder toe (of breek een stukje van het blokje) en roer nogmaals door. Leg de kipreepjes in de saus en laat de kip rustig garen.
- Tijdens het garen van de kipreepjes dikt de saus in en worden de kipreepjes gehuld in de saus.Tip: wil je graag extra saus gebruik dan 1½-2x zoveel slagroom en wijn.
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept heb ik geschreven in samenwerking met Marne Mosterd.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.