Kipfilet met pesto en tomaatjes - Door de pesto en spek blijft de kipfilet lekker sappig.

Kipfilet met pesto en tomaatjes

Door de pesto en spek blijft de kipfilet lekker sappig.
Direct naar het recept

Onlangs had ik nog een restje pesto staan. Zonde om we te gooien en omdat we ’s avonds kipfilet zouden eten heb ik die twee maar gecombineerd. Plakje spek eromheen, de oven in en 15 minuten later stond er een heerlijk stukje vlees op tafel.

Omdat er tijdens de Kerstdagen al zoveel lekkers op tafel komt, zoek ik voor het kerstdiner het liefst lichte gerechten uit. Deze kipfilet met pesto en tomaatjes past daar perfect in. Heerlijke smaak, relatief mager en mooi op te dienen. De tomaatjes geven je gerecht een vrolijke kleur.

Kipfilet met pesto en tomaatjes - Door de pesto en spek blijft de kipfilet lekker sappig.

Kipfilet met pesto en tomaatjes

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 personen

Ingrediënten: 

  • 4 kipfilets
  • 12 plakjes ontbijtspek
  • pesto
  • beker snoeptomaatjes

Aan de slag:

  • Ontdoe de kipfilet van lelijke randjes en smeer royaal in met pesto.
  • Wikkel elke kipfilet in 3 plakjes ontbijtspek en leg ze in een braadslede. Schuif in een op 180°C hete lucht voorverwarmde oven. Afhankelijk van de dikte van de kipfilets hebben ze 15-20 minuten nodig om gaar te worden.
  • Snij ondertussen de tomaatjes doormidden en hussel er lekker wat pesto doorheen. Leg de tomaatjes 5 minuten voor het einde naast de kipfilets in de braadslede.
  • Zijn de kipfilets gaar? Leg ze op een bord en schep er wat tomaatjes naast.
    Eet smakelijk!

Tips:

Maak je tegelijkertijd een andere ovenschotel zoals een aardappelsoufflé? Plaats de braadslede met de kipfilet op een rooster onderin de oven en de andere ovenschotel op een bakblik erboven. Heb je meerdere roosters? Gebruik dan een extra rooster in plaats van een bakblik.

Nieuw:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




2 reacties

  1. Marlene schreef:

    Hoi Mariette,

    Ik heb afgelopen zondag de kipfilet met spek in de oven gemaakt. Ik kreeg visite en zocht naar een makkelijk en licht recept (na al het zware eten met de feestdagen). In plaats van pesto (dat paste qua smaak niet zo bij mijn voorgerecht) heb ik de kipfilets ingesmeerd met een marinade van olijfolie zoete paprikapoeder, gedroogde oregano, tijm en basilicum. Het was verrukkelijk. Daar heb ik nog een ovenschotel met krieltjes, courgette, paprika, ui, knoflook, rozemarijntakjes er op, zeezout/peper en scheutje olijfolie in de oven naast gezet. Een heerlijke mediterane maaltijd. Ik dacht dat ik veel teveel had gemaakt, maar alles ging op omdat het zo lekker was.

    Je website en recepten zijn top! Ik ga kipfilet vaker zo maken.

    Groetjes,

    Marlene

    1. Wat leuk om te horen, dank je wel! Je ovenschotel klinkt ook goed. Kan me voorstellen dat alles schoon op is gegaan.