Kip ketjap met bloemkoolrijst
Direct naar het recept
Bewaren
Indonesisch stoofgerecht met kip, ketjap, uien, knoflook en gember. Extra lekker door de groenterijst.
Babi ketjap eten wij heel graag maar speklapjes heb ik niet standaard in huis. Kipdijfilet heb ik doorgaans wel in de vriezer liggen. Leek me ook lekker. Samen met bloemkoolrijst bleek het een top combi. Het recept heb ik hieronder voor je uitgewerkt zodat jij er ook van kunt genieten. Eet smakelijk alvast!

Kip ketjap met bloemkoolrijst
Ingrediënten:
Voor de kip ketjap:
- 300 gr kipdijfilet, in blokjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 4 tenen knoflook
- 2 eetlepels vers geraspte gember, inclusief vrijgekomen sap
- zoete ketjap
- citroensap
- olijfolie
Voor de bloemkoolrijst:
- 600 gr bloemkoolrijst
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- zeezout, versgemalen
Voor de garnering:
- bieslook, gesneden
Aan de slag:
Voor de kip ketjap:
- Verwarm wat olijfolie in een braadpan en fruit daar de ui in aan. Voeg de kipfilet toe, roer goed door en braad de kipfilet zachtjes aan. Voeg dan de geraspte gember toe en knijp de teentjes knoflook erbij. Giet een lekkere bodem ketjap in de pan, doe de deksel erop en laat rustig stoven.
Voor de bloemkoolrijst:
- Stort ondertussen de bloemkoolrijst op een bakplaat, knijp er het teentje knoflook bij, drizzle er wat olijfolie over, bestrooi met een snuf zout en schep door elkaar. Plaats de bakplaat in het midden van een op 190ºC hete lucht voorverwarmde oven en bak in ± 30 minuten gaar. De bloemkoolrijst zal ook hier en daar goudbruin kleuren waardoor het net zilvervliesrijst lijkt.
- Roer tussentijds de kip ketjap een paar keer door. Voeg vlak voor het einde wat citroensap toe, proef en breng op smaak met extra citroensap en/of ketjap. Is de ketjapsaus teveel ingekookt? Voeg dan wat extra ketjap toe. Is de saus te dun? Laat dan nog even sudderen zonder deksel om de saus in te koken.
- Schep de bloemkoolrijst op 2 borden en verdeel de kip ketjap erover. Garneer met gesneden bieslook.Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
In dit recept gebruikte ik Kaki Tiga Ketjap Medja No.1 maar elke andere zoete ketjap is ook goed. Het is maar net welk merk jouw voorkeur heeft.
Nieuw:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept kan affiliatielinkjes bevatten. Koop jij iets via zo’n link dan krijg ik een kleine commissie. Dit kost jou niets extra. Merknamen of producten kunnen het gevolg zijn van een uitnodiging, een ontvangen product of een betaalde samenwerking. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.
Er had best een bouillonblokje bij de kip gekund.
Voor mij zou de kip dan te zout worden. Maar smaken verschillen, als jij graag nog een bouillonblokje toevoegt vooral doen zou ik zeggen.