Header Overetengesproken.nl
Kip ketjap met bloemkoolrijst

Kip ketjap met bloemkoolrijst

met Geen reacties
51 Shares

Babi ketjap eten wij heel graag maar speklapjes heb ik niet standaard in huis. Kipdijfilet heb ik daarentegen altijd in de vriezer liggen. En zo kwam het dat ik laatst geheel onverwacht kip ketjap met bloemkoolrijst maakte. Waarom? Omdat ik een bloemkool had liggen, niet wist wat we die avond zouden eten en Michel opperde om weer eens babi ketjap te maken.

Zo gezegd zo gedaan maar dan wel met een twist van kip en bloemkoolrijst. En dat was me toch lekker… Vandaag deel ik het recept zodat jij ook kunt genieten van deze o zo lekkere kip ketjap.

Kip ketjap met bloemkoolrijst - Indonesisch stoofgerecht met kip, ketjap, uien, knoflook en gember. Extra smakelijk door de groenterijst.

Kip ketjap met bloemkoolrijst

Indonesisch stoofgerecht met kip, ketjap, uien, knoflook en gember. Extra smakelijk door de groenterijst.

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

Voor de kip ketjap:

  • 300 gr kipdijfilet, in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels vers geraspte gember, inclusief vrijgekomen sap
  • zoete ketjap
  • citroensap
  • olijfolie

Voor de bloemkoolrijst:

  • 600 gr bloemkool(rijst)
  • 1 teen knoflook
  • olijfolie
  • zeezout, versgemalen

Voor de garnering:

  • bieslook, gesneden

Aan de slag

Voor de kip ketjap:

  1. Verwarm wat olijfolie in een braadpan en fruit daar de ui in aan. Voeg de kipfilet toe, roer goed door en braad de kipfilet zachtjes aan. Voeg dan de geraspte gember toe en knijp de teentjes knoflook erbij. Giet een lekkere bodem ketjap in de pan, doe de deksel erop en laat rustig stoven.

Voor de bloemkoolrijst:

  1. Stort ondertussen de bloemkoolrijst op een bakplaat, knijp er het teentje knoflook bij, drizzle er wat olijfolie over, bestrooi met een snuf zout en schep door elkaar. Plaats de bakplaat in het midden van een op 190ºC hete lucht voorverwarmde oven en bak in ± 30 minuten gaar. De bloemkoolrijst zal ook hier en daar goudbruin kleuren waardoor het net zilvervliesrijst lijkt.

  2. Roer tussentijds de kip ketjap een paar keer door. Voeg vlak voor het einde wat citroensap toe, proef en breng op smaak met extra citroensap en/of ketjap. Is de ketjapsaus teveel ingekookt? Voeg dan wat extra ketjap toe. Is de saus te dun? Laat dan nog even sudderen zonder deksel om de saus in te koken.

  3. Schep de bloemkoolrijst op 2 borden en verdeel de kip ketjap erover. Garneer met gesneden bieslook.

    Eet smakelijk!

Tips

Gebruik vooral ook een goede ketjap. Mijn favoriet is Kaki Tiga Ketjap Medja No.1

Pin dit recept gelijk op Pinterest

Kip ketjap met bloemkoolrijst - Indonesisch stoofgerecht met kip, ketjap, uien, knoflook en gember. Extra smakelijk door de groenterijst.

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering