Kip cajunspiezen - Lekker voor op de barbecue of grillplaat. Inclusief mijn recept voor huisgemaakte cajun kruidenmix want dat is natuurlijk het lekkerst!

Kip cajun spiezen

Lekker voor op de barbecue of grillplaat. Inclusief mijn recept voor huisgemaakte cajun kruidenmix want dat is natuurlijk het lekkerst!
Direct naar het recept

Voor vandaag heeft het KNMI de eerste lokale zomerse dag voorspeld. En morgen hebben we misschien wel landelijk een zomerse dag te pakken. De kans is dus groot dat dezer dagen de eerste barbecues weer worden aangestoken. Daarom heb ik vandaag heerlijke kip cajun spiezen voor je. Lekker voor op de barbecue maar ook lekker op minder mooie dagen. Dan bak je de spiezen gewoon op de grill(plaat) of in de koekenpan. Net zo lekker alleen mis je het speciale sfeertje dat een barbecue toch altijd heeft.

Nu kan je natuurlijk een kant en klare cajun kruidenmix kopen maar waarom maak je ‘m niet eens zelf? Kijk op de verpakking van je favoriete mix en stel met dezelfde ingrediënten je eigen mix samen. En denk je dat het nog lekkerder kan? Stel dan vooral de verhoudingen naar eigen smaak en inzicht bij. In het recept van vandaag geef ik je mijn versie. Voor een hete cajun mix gebruik je een volle theelepel chilipoeder en voor een mildere versie neem je gewoon de helft. Meer recepten voor huisgemaakte kruidenmixen vind je in mijn artikel  kruiden, specerijen en zelf kruidenmixen maken.

Wist je overigens dat chilipoeder doorgaans een mengsel van kruiden is? Vaak is het gemalen chili met een vleugje komijn, koriander en andere lekkere specerijen. Ik koop mijn chilipoeder bij de toko en die is flink heet maar dat kan dus per mengsel verschillen. Gebruik je liever pure pepertjes kies dan voor cayennepeper of (gemalen) chilivlokken in plaats van chilipoeder.

Kip cajunspiezen - Lekker voor op de barbecue of grillplaat. Inclusief mijn recept voor huisgemaakte cajun kruidenmix want dat is natuurlijk het lekkerst!

Kip cajun spiezen

Geef je waardering
Hoeveelheid: 12 spiezen

Ingrediënten: 

  • 500 gr biologische kipfilet
  • olijfolie

DIY cajun kruidenmix

  • theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel uienpoeder
  • theelepel paprikapoeder
  • ¾-1 theelepel gerookte zoete paprikapoeder (pimentón)
  • ½-1 theelepel chilipoeder of cayennepeper
  • ruime theelepel gedroogde oregano
  • ruime theelepel gedroogde tijm
  • ½-1 theelepel theelepel zout
  • snuf versgemalen peper
  • 12 satéprikkers

Aan de slag:

  • Meng de kruiden voor de cajun kruidenmix. Om de tijm wat fijner te maken kan je de blaadjes ‘crushen’ tussen 2 vingers of in de palm van je hand. Giet wat olijfolie bij de kruidenmix zodat het een mooie marinade wordt.
  • Maak de kipfilet schoon en snij in reepjes of blokjes. Meng de stukjes kipfilet met de marinade en laat tenminste 30 minuten intrekken.
  • Rijg de stukjes kipfilet aan de spiezen en bak ze op de barbecue, grillplaat of in de koekenpan. Bestrijk de spiezen tussendoor nog eens met wat olijfolie.
  • De kip cajun spiezen zijn klaar als het kippenvlees mooi wit is. Serveer direct.
    Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept