Kikkererwtensalade
Het zomerse weer tijdens de Hemelvaart inspireerde mij om weer eens Kikkererwtensalade te maken. Het recept is super makkelijk en de salade staat zo op tafel. Ideaal dus als je volop wilt genieten van het mooie weer en niet te lang in de keuken wilt doorbrengen. En je maakt het jezelf helemaal gemakkelijk als je de salade ’s ochtends al maakt. Dan hoef je ’s avonds alleen nog maar de schaal uit de koelkast te halen en je geniet gelijk van een heerlijk frisse èn gekoelde salade.
Maar ook op een minder zomerse dag smaakt deze kikkererwtensalade goed. Maak er bijvoorbeeld kebab, vers (breek)brood en wat smeersels bij en je geniet van een simpele maar o zo gezellige maaltijd. Neem er een glaasje wijn bij en sluit af met een grote schaal vers gemaakte fruitsalade. Wie maakt je dan nog wat!
Kikkererwtensalade met feta
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel balsamico azijn
- 1 teen knoflook, geperst of geraspt
- ½ citroen, sap
- 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 250 gr snoeptomaatjes
- ½-¾ komkommer
- 3 lente-uitjes
- ½ bosje koriander
- 150 gr feta
- zout, versgemalen peper
Aan de slag:
- Maak in een grote schaal een dressing van de olijfolie, azijn, citroensap, knoflook, zout en wat versgemalen peper. Voeg de kikkererwten toe en laat het geheel even rusten zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Snij de komkommer en tomaat in kleine stukjes en voeg bij de kikkererwten.
- Snij de lent-uitjes in dunne ringetjes, hak de koriander fijn en snij de feta in kleine blokjes. Voeg toe aan de salade en schep alles nog eens goed door elkaar. Eet smakelijk!
Tips:
Nieuw:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!