Kijkje in de keuken - oktober 2018 - In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.

Kijkje in de keuken – oktober 2018

Regelmatig krijg ik de vraag waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Mijn standaard antwoord is dan: eigenlijk overal. Van boodschappen doen, lekker uit eten gaan, kookboeken en tijdschriften lezen, via internet en niet te vergeten Pinterest. Food staat tegenwoordig alom in de schijnwerpers dus ver hoef ik niet te zoeken. Maar ik ontvang ook de nodige persberichten, krijg af en toe producten opgestuurd en ontvang uitnodigingen voor events. Superleuk en ook daar haal ik veel inspiratie uit. In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.

Ondanks mijn vakantie van twee weken is er afgelopen maand veel leuks voorbij gekomen. Kijken jullie met me mee?

Boerderij chips + winactie (inmiddels afgelopen)

De maand begon gelijk goed: maandagmorgen 1 oktober was ik samen met andere foodbloggers te gast bij Boerderij chips. Na een uitgebreide presentatie over de achtergrond en het ontstaan van de chips mochten we een kijkje nemen in de fabriek. En die staat dus gewoon op het boerenerf. De aardappels worden letterlijk vers van het land verwerkt tot ambachtelijke chips. En dat hele proces van aardappels de fabriek in rijden tot het inpakken van de zakken in dozen die klaar zijn voor transport duurt maar 20 minuten!

Ruim tien jaar geleden zakte de aardappelprijs voor boeren tot een dieptepunt. Op zoek naar wegen om toch geld te kunnen verdienen met hun aardappelproductie besloten de compagnons Henk en René hun eigen aardappels te werken tot chips. Ze tikten een komkommersnijder en een grote frituurpan op de kop en zijn in hun schuur op de boerderij in ’s Gravendeel chips gaan bakken. En what’s in a name, ze noemden hun product Boerderij chips.

Het concept van ambachtelijke, op de boerderij gebakken chips bleek aan te slaan en al snel konden Henk en René de productie niet meer aan en zijn ze serieus gaan opschalen. De productie vindt nog altijd op dezelfde boerderij plaats maar de apparatuur waarmee ze zijn begonnen is inmiddels vervangen door een professionele productiestraat. Het succes van Boerderij chips blijft niet meer beperkt tot Nederland. Ook vanuit het buitenland is er inmiddels belangstelling. Wil je meer weten over Boerderij chips kijk dan eens op hun website. Daar staan ook leuke recepten met de chips.

Na afloop brachten we nog een bezoek aan Kookstudio Hoekse Waard waar eigenaresse Michka Chel een fantastische lunch voor ons had gemaakt. Op tafel stonden verschillende gerechten met bladerdeeg van Tante Fanny, volop vruchtensappen, koffie en thee. Kortom, het was een super geslaagde dag!

Boerderij chips zakkenBoerderij chipsLunch bij Kookstudio Hoekse Waard

Scones bij Coffeelicious Rotterdam

Opeens kon ik ’s nachts de slaap niet vatten en lig ik te draaien in mijn bed. Geheel tegen mijn gewoontes in pak ik mijn telefoon, bekijk mijn Instagram nieuwsfeed en zie een leuke winactie van Coffeelicious voorbij komen. Eerst scrol ik nog even door maar daarna dacht ik, kom laat ik maar een reactie plaatsten. We hebben tenslotte vakantie, het is mooi weer en een portie scones zou een goede reden zijn om bij Coffeelicious langs te gaan. Voor degenen die Coffeelicious (nog) niet kennen: ze gebruiken veel biologische producten, alles wordt met zorg en aandacht bereid en het is er altijd gezellig.

En laat ik de volgende morgen nou bericht krijgen dat ik die portie scones gewonnen heb! En zo genoten wij geheel onverwacht en in een stralend herfstzonnetje te genieten van een aangeklede koffie. De scones bij Coffeelicious zijn een aanrader maar zelf maken is natuurlijk ook heel leuk.

Update April 2024: inmiddels heeft Coffeelicious andere keuzes gemaakt. Ze focussen op de Breakfast & lunchroom en de Bakery en webshop in Dordrecht.

Coffeelicious scones

Organic Tour België met Love My Salad

Half oktober mocht ik met Love my Salad mee op persreis naar België. We bezochten een biologische boer en kregen op zijn akkers uitleg over het oogsten van prei, knolselderij, pompoen en boerenkool. Aansluitend mochten we zelf aan de slag om deze groenten te oogsten. Wist je dat het witte deel van een prei in de grond staat? De echte oogst gaat natuurlijk professioneler maar wij oogsten onze prei door ze met flink wat kracht recht omhoog uit de grond te trekken.

Hongerig van ons bezoek aan de biologische akkers genoten we van een lunch bij Le Pain Quotidien in Hasselt. Tijdens de lunch werden we bijgepraat over ‘Wat is nou eigenlijk biologisch’, ‘Welke trends en ontwikkelingen zijn er’ en ‘Hoe duurzaam is biologisch nou eigenlijk’. Buitengewoon interessant allemaal maar teveel om hier in een paar regels de revue te laten passeren. Een leuke trend die ik toch graag even noem is het ‘laseren van verse producten’. In de buitenste laag van bijvoorbeeld een gemberwortel wordt het bio-keurmerk gelaserd. Zo zie je in één oogopslag dat je echt een biologisch product in handen hebt. Handig voor producten die doorgaans los worden verkocht. In onderstaande slideshow zie je een voorbeeld voorbij komen.

Na de lunch bezochten we de boerderijwinkel, bakkerij en pluktuin van De Wroeter. De Wroeter is een zorgbedrijf voor mensen met een arbeidsbeperking. In een veilige omgeving ontwikkelen ze hun talenten op het gebied van biologische land- en tuinbouw met als doel door te stromen naar de reguliere arbeidsmarkt.

Tot slot gingen we voor het diner naar kasteelhoeve de Kerckhem. In de gezellige kasteelkeuken maakten we met de groenten die we eerder die dag zelf hadden geoogst verschillende voorgerechten. Tussendoor genoten we van een heerlijke ceviche en maakten we kennis met nieuwe biologische groenten. Bijvoorbeeld buddha fingers en gemêleerde groene aubergines. De ceviche, het hoofd- en nagerecht waren gemaakt door chefkok Martijn Korving van Zino’s Urban Bistro in Rotterdam.

Tip: Bij Love my salade draait het allemaal om groente. Kijk dus vooral eens op de Love my Salad-website: die staat bomvol recepten, tips en trucs om volop te kunnen genieten van groente en salade.

Organic Tour België met Love my Salad - Zelf groente oogsten.Organic Tour België met Love my Salad - Lunch bij Le Pain Quotidien Hasselt.Organic Tour België met Love my Salad - 6Organic Tour België met Love my Salad - Nieuwe groenten.Organic Tour België met Love my Salad - Kasteelhoeve de Kerckhem.Organic Tour België met Love my Salad - Gerechten van chefkok Martijn Korving.

Foodybox Herfst

Regelmatig krijg ik door bedrijven producten toegestuurd. Soms zijn dat nieuwe producten, soms vernieuwde producten en soms ook al langer bestaande producten. Het is een leuke manier om kennis te maken met (nieuwe) producten en op de hoogte te blijven van ontwikkelingen. Zo ontvang ik 4x per jaar de Foodybox van Kroon op het Werk.

In de Foodybox Herfst zaten de volgende producten:

 • Alphenaer Geiten mini brie fenegriek
  Super lekker kaasje waar ik inmiddels in een heerlijke salade met pompoen mee heb gemaakt. Afgelopen week heb ik bij AH maar een nieuw kaasje kocht voor op de borrelplank. Wij zijn fan!
  Sinds kort verkrijgbaar bij Albert Heijn. De uitrol is nog bezig dus het kan zijn dat nog niet elke AH de brie verkoopt.
 • Sutharos Gele Curry Pasta
  Sutharos gebruikt geen conserveermiddelen, kleurstoffen en genetisch gemodificeerde ingrediënten bij het maken van hun producten. Wat je proeft is de echte en pure smaak van de Thaise keuken. Ik ben er dol op en heb morgen een heerlijk recept met deze gele curry pasta voor je.
  Verkrijgbaar bij onder andere Hoogvliet, Jumbo, Vomar.
 • Eat Natural Super Granola Absolutely Nuts
  Heerlijk als ontbijt maar ook prima te gebruiken als snelle crumble of strooisel over appeltaart.
  Verkrijgbaar bij onder andere Plus, Hoogvliet, Coop, Deen, Deka, Dirk, Poiesz en Food2Love.nl.
 • Cardini’s Ranch Dressing with Italian Cheese
  Voor een heerlijke dressing ben je bij Cardini’s aan het juiste adres. Naast Cardini’s Ranch with Italian Cheese hebben ze ook Honey Mustard en Original Caesar in het assortiment. Ik heb altijd een flesje in de koelkast staan. Ideaal voor als ik een keer geen tijd heb zelf mijn dressing te maken.
  Verkrijgbaar bij onder andere Jumbo, Deen, SPAR, Attent en volgens mij ook bij AH en Plus.
 • Cool Bear vruchtensiroop zonder toegevoegde suiker
  De smaak appel peer is nieuw in het assortiment waardoor er nu 6 smaken Cool Bear vruchtensiroop zijn. De vruchtensiropen van Cool Bear bevatten tenminste 75% fruit en zijn gezoet met stevia in plaats van aspartaam.
  Verkrijgbaar bij Albert Heijn, Plus, Jumbo, Deen en Poiesz.
 • FunCakes Mix voor Cupcakes en Mix voor Enchantend Cream
  Doorgaans meng ik zelf alle ingrediënten voor een cake of taart maar een kant en klare mix is soms ook wel handig. Met de cupcake mix maak ik binnenkort een cake (dat kan namelijk ook!) en wellicht geef ik daar een twist aan door wat extra’s toe te voegen zoals appel, gember, noten en/of kruiden.
  De mixen zijn verkrijgbaar bij Taartdecoratiespeciaalzaken en webshops.
Foodybox Herfst

Yoast Blog Event

Een blog of website bijhouden vraagt tijd en aandacht: de tekst moet voor de gebruiker aantrekkelijk zijn om te lezen en de website moet er netjes uitzien. Maar er is meer werk aan de winkel. Om bezoekers/lezers op je website of blog te krijgen is het belangrijk dat de website en recepten goed worden gevonden op Google. En daar komt achter de schermen behoorlijk wat techniek bij kijken. Er is programmatuur die het wat makkelijker maakt maar het grootste deel van het werk moet je toch echt zelf doen. In de praktijk is het een hele zoektocht en gepuzzel om de voor jouw website beste technieken te selecteren en toe te passen. En als je denkt dat je het voor elkaar hebt veranderd Google weer wat aan het algoritme en moet je bijsturen. Het is continue proces van op de hoogte blijven en optimaliseren.

Zoals vele websites (ook die van het Witte Huis!) gebruik ik software van Yoast en onlangs hadden ze mij uitgenodigd om deel te nemen aan het eerste Yoast Blog Event. We kregen een rondleiding door het bedrijf en kregen vooral heel veel informatie over de programmatuur van Yoast, over de werking van zoekmachines als Google en hoe je je eigen website daarvoor optimaliseert. Het was een pittige dag en aan het eind reed ik terug naar huis met een hoofd vol ideeën om verder uit te werken en uit te zoeken. Inmiddels heb ik mijn stappenplan uitgeschreven en kan ik aan de slag.

Yoast blog event

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

26 reacties

 1. Melanie schreef:

  Wie wil dit nou niet winnen. Ik in ieder geval wel en waarom om nog meer gerechten te gaan proberen en lekkere hapjes te maken.

 2. Tja, wie zou nu niet zoiets willen winnen! Na het lezen van het verhaal erbij helemaal!

  1. Was zo leuk om de fabriek te bezoeken. Dit zijn echt ambachtelijke chips en dat proef je!

 3. Onze marlin wordt 18 december 9.jaar. leuk.om uit te delen!! 🎉🎉🎉

  1. Zeker leuk om uit te delen. Zijn zulke lekkere chips, daar wil iedereen wel van mee snoepen.

 4. Riet van Dien-Kok schreef:

  Ik heb 3 kleinkinderen 😉Noa van 14.Lars van 10 en Thijs van bijna 4 en omdat er 3 zakjes in de doos zitten is er voor elk kind 1 zakje👌👌👌en het zijn 3 lekkerbekken❤️💙💙

  1. Ah, wat lief dat je voor hun meedoet! Wat leuk ook dat het zulke lekkerbekken zijn. Voor wat lekkers zijn ze bij hun oma wel aan het goede adres, heb al veel lekkers van je voorbij zien komen op Instagram. Ziet er altijd erg lekker uit! Succes🍀

 5. Wat een heerlijke winactie! En wat een leuk kijkje heb je gehad op de boerderij! De boerderijchips zie ik al een aantal keer voorbij komen, maar nog niet gekocht. Graag zou ik ze willen proeven, want het lijkt me erg lekker! Waarom ik zou willen winnen? Om even een break te hebben tijdens het klussen in ons nieuwe huis!! 😁

 6. Jaaaaa, ik zie deze chipjes nu al de hele maand bij iedereen voorbijkomen, dus ik heb ze pas gekocht. Super lekker inderdaad! Dusss… zo’n hele doos zo heel fijn zijn voor deze chipslover 😊

 7. Tegen een doos chips zeg ik natuurlijk geen nee! Ik zie ze steeds voorbij komen op instagram. Nu heb ik een tweede kans om te winnen, Yeey! De vorige keer ging iemand anders er vandoor met de lekkere chippies. Toen heb ik als troost maar een zakje gekocht haha

 8. Ingrid Wennemers schreef:

  Paprikachips en cola mijn guilty pleasures. Laatst een zak boerderijchips geproeft, ik ben om😋

 9. Nou, ik word al een maand lang lekker gemaakt door allemaal Boerderij chips op mijn wall en heb al 4x eerder meegedaan met een winactie maar telkens helaas pindakaas :'(
  Mijn maag en ik zijn bijna geen vriendjes meer, Mijn handen blijven maar jeuken en mijn ogen worden alleen maar groter.. Bovendien blijven mijn speekselklieren overproduceren omdat ze niet satisfied worden… 😛

  1. Ahhh Inge, ik gun je de doos van harte! Alle deelnemers krijgen een nummer op volgorde van de reacties, alle nummers gaan in een grote pot en daar trek ik blind een nummer uit…. Ik ga voor je duimen…

   1. Gefeliciteerd Inge, ik heb jouw lootje uit de pot getrokken.
    De doos komt jouw kant op, eet smakelijk!

 10. Deze chips zou ik erg graag willen proeven, want ik ben nog steeds op zoek naar een lekker chipssoort

  1. Deze chips zijn echt heerlijk. Niet te vergelijken met de chips van de grote merken. Ze smaken alsof je ze zelf hebt gebakken: heerlijk vers, krokant en met een echte aardappelsmaak. Succes!

 11. Melissa schreef:

  Chips is gewoon onwijs lekker meer is daar niet over te zeggen 🤩

 12. Haha nou sowieso moet ik dus die hele doos winnen, want ‘een schaaltje’ is voor mij niet genoeg als het om chips gaat 🤣 #chipsmonster #thatsme

  1. Als ik eerlijk ben blijft het bij mij ook nooit bij een schaaltje. Is de zak eenmaal open, dan gaat ie ook echt leeg tot op de bodem… Succes, hopelijk win je de doos…