Header Overetengesproken.nl
Kijkje in de keuken – juli 2020

Kijkje in de keuken – juli 2020

 |  Geen reacties
16 Shares

Juli was een gekke maand. Gehinderd door rugklachten heb ik mijn normale dagelijkse routine niet goed kunnen vasthouden. Ik beperkte me tot het hoogst noodzakelijke en probeerde tussendoor Overetengesproken.nl zo goed mogelijk door te laten gaan. En juist dan blijft de deurbel maar gaan. Het ene na het andere pakketje werd deze maand bezorgd. Ook gingen Michel en ik twee keer gezellig buiten de deur eten. Super leuk allemaal! Als je me volgt op Instagram en/of Facebook heb je in de stories al het nodige voorbij zien komen. Kijk en lees met me mee in deze nieuwe en bomvolle editie van Kijkje in de keuken – juli 2020…

EAT.PEASY maaltijden

Begin van de maand mochten ik 4 maaltijden en 2 tussendoortjes van EAT.PEASY proberen. EAT.PEASY is een plantaardige maaltijdservice in Rotterdam en omstreken. Wekelijks is er een wisselend menu van ready-to-heat maaltijden. Er zijn verschillende afhaallocaties maar gratis bezorging binnen Rotterdam is ook mogelijk.

Omdat wij net buiten Rotterdam wonen heb ik de tas zelf opgehaald. In de tas zaten 4 totaal verschillende maaltijden. Risotto met groene asperges, salade en kokosbacon; orzo met pompoen en avocado pesto; Thaise mango curry met broccoli en bloemkoolrijst en jackfruit rendang met sugar snaps, seroendang en zilvervliesrijst. De tussendoortjes waren

Omdat Michel en ik graag alles wilden proeven hebben we steeds 2 maaltijden verwarmd en samen gedeeld. Alles ging schoon op, het was zo waanzinnig lekker. Heerlijke smaken, bomvol groente, volop variatie en krakend vers. En het verwarmen van de maaltijden? Dat alleen al is een feestje op zich. Op elke verpakking staat een QR code, scan die met je telefoon en je gaat rechtstreeks naar de internetpagina van het gerecht. De wijze van verwarmen, de ingrediënten en de voedingswaarden staan daar overzichtelijk aangegeven.

Bij EAT.PEASY kan je via de website zowel maaltijd abonnementen als losse maaltijden bestellen. Voedzaam, veelzijdig, lekker èn 100% plantaardig eten is op deze manier wel heel erg makkelijk.

EAT.PEASYEAT.PEASYEAT.PEASYEAT.PEASYEAT.PEASYEAT.PEASYEAT.PEASYEAT.PEASY

Soof siropen

Nadat ik vorige maand de blikjes Soof Sparkling voor het eerst proefde was ik verkocht. Zo lekker, zo puur en volledig vrij van suiker of andere toevoegingen. Daar wilde ik graag meer mee doen dan alleen genieten van de verfrissende drankjes. En nu heb alle vijf siropen in de kast staan. Alleen al voor de flessen wil je ze hebben, ze zien er zo mooi uit vind ik.

Met de citroen, munt & appel heb ik feestelijk zomers drankje in gedachten, de wortel, gember & appel en zoete aardappel, kaneel & appel komen denk ik goed van pas bij het ontbijt. De blauwe bes, lavendel, zwarte bes & appel doet het waarschijnlijk erg goed in ice tea. De roos, kardemom, peer & appel siroop is zo subtiel van smaak dat ik daar nog even over aan het nadenken ben hoe ik die smaken het best tot z’n recht kan laten komen. En natuurlijk mix ik ze ook met wat bruiswater om tussen de bedrijven door te genieten van een verfrissend drankje. De siropen en blikjes bestel je heel makkelijk via de webshop van Soof of kijk bij de verkooppunten voor een winkel bij jou in de buurt..

Sterrenchef Box

Een paar weken geleden schreef ik een blogpost over de Sterrenchef Box en proefden we het menu van Lars van Galen* van hotel-restaurant ’t Lansink in Hengelo. Begin juli mochten we -precies op Michels verjaardag- het menu van Paul Kappé* van restaurant Monahr in Tilburg proeven:
* Tartaar van diamanthaas met topinamboer, lavas en gemarineerde ui,
* Gebakken zeebaarsfilet met venkel, tomaat en zwarte olijf,
* Biologische Kemper landhoen met piccalilly, bloemkool en maiskoekjes,
* Combinatie van mango met passievrucht, witte chocolade en groene curry.

Het feestje begon al bij het uitpakken van de menubox. Wat zag het er allemaal mooi uit. Eerlijk gezegd schrok ik ook wel een beetje, wat een hoop ingrediënten. Die schrik bleek echt volledig onterecht! Nadat ik de kroepoek had gefrituurd viel het reuze mee wat ik moest doen om de gerechten op te maken.

Het snijden van de diamanthaas voor de tartaar was zo gedaan, echt een boterzacht stukje vlees. Opmaken en dresseren was ook een peuleschil. Voor het tussen- en hoofdgerecht heb ik de vis, landhoen en mailkoekjes gebakken, de lamsoren en zeekraal blancheerde ik kort en bloemkoolroosjes warmde ik op in de oven. Easy does it, echt waar! En ook nu weer: een hoop losse ingrediënten maar als je eenmaal bezig bent leg je het allemaal bijna automatisch op z’n plek. Twijfel je toch nog over de juiste opmaak? Kijk dan snel even naar de instructievideo’s van het gerechten op de website van Sterrenchef Box en je kunt weer door.

Het zag er allemaal zo mooi uit en man, man, wat hebben we zitten smullen. De vadouvan dressing door de tartaar was echt hemels. Maar de zeebaars en de landhoen waren super. De piccalilly torentjes en gel bij het hoofdgerecht maakten het echt helemaal af. En het dessert? Ik weet eigenlijk niet wat ik daarover moet zeggen, kom gewoon superlatieven tekort. Het zoete van de mango en witte chocolade samen met de groene curry, match made in heaven!! Wat een fantastische kennismaking met de kunsten van Paul Kappé. Denk dat we nu toch ook eens bij hem in het restaurant moeten gaan eten…

Kan me helemaal voorstellen als je nu denkt: wil ik ook proeven. Dat kan! Check de website van Sterrenchef Box voor de beschikbare menu’s en maak je keuze. Wij vinden het een enorme aanrader. Leuk om de gerechten thuis te bereiden, nog leuker om ze daarna op te eten.

Sterrenchef Box restaurant MonahrSterrenchef Box restaurant MonahrSterrenchef Box restaurant MonahrSterrenchef Box restaurant MonahrSterrenchef Box restaurant MonahrSterrenchef Box restaurant Monahr

Lunchen bij De Eendracht

De Eendracht café-restaurants in Abcoude, Maarssen en Weesp zijn al jaren een begrip. Per 1 juni j.l. zijn daar twee nieuwe vestigingen aan toegevoegd: café-restaurant De Jonge Haan in Hilversum en drink- en eetgelegenheid Tafelberg in Blaricum. Beiden geliefd in het Gooi en met een lange geschiedenis.

Begin van de maand waren we uitgenodigd om te komen lunchen in De Eendracht Hilversum. Eerlijk is eerlijk: ik moest wel even wennen aan de nieuwe naam. Opgegroeid op een steenworp afstand van De Jonge Haan weet ik niet beter dan dat De Jonge Haan een gegeven -of misschien zelfs wel een icoon- was en is. Gelegen in hartje Hilversum met de radio- en televisiestudio’s om de hoek is het van oudsher een echt mediacafé. Als je er wat ging eten of drinken of gewoon langs het terras fietste zag je er doorgaans wel een bekende Nederlander zitten.

En nu voor het eerst sinds een aantal jaar kwam ik er dan weer eens. Aan het pand is weinig veranderd. De oprijlaan met bomen en parkeerplaatsen is er nog altijd en binnen ademt het ook nog dezelfde sfeer. En tot mijn grote verrassing is de bar ook nog zoals ik ‘m van vroeger ken: sfeervol en authentiek. Wat was het leuk om weer even terug te zijn.

Met een moderne kaart vol dagverse gerechten hadden we volop keuze. We kozen allebei voor landbrood met carpaccio, truffelmayo en Parmezaan. We hebben heerlijk geluncht, genoten van de fijne sfeer en ik haalde volop herinneringen op. Na de lunch zijn we nog even naar de overkant van de ’s Gravelandseweg gelopen. Daar vlak achter ligt het rosarium waar ik altijd langskwam als we naar mijn overgrootmoeder gingen. Mooie herinneringen heb ik daaraan dus dat wilde ik Michel beslist even laten zien.

Als je in Hilversum bent is het echt een aanrader om eens bij De Eendracht Hilversum te gaan eten, een kop koffie te drinken of een wijntje te pakken op het terras. Je bent er vanaf het ontbijt tot laat in de avond welkom.

Restaurant De EendrachtRestaurant De EendrachtRestaurant De EendrachtRestaurant De EendrachtRestaurant De Eendracht

Dineren bij Fontein Rotterdam

Kreeg ik op een vrijdag een uitnodiging om kennis te komen maken met restaurant Fontein Rotterdam en hun zomerse gerechten van de mibrasa grill. Dat hoef je mij natuurlijk maar één keer te vragen. En zo zaten we de volgende dag op het terras van Fontein.

De mibrasa grill, ken jij ‘m? Ik had er wel eens over gehoord maar wat ‘m nou zo bijzonder maakt wist ik eigenlijk niet. Laat staan dat ik gerechten had geproefd. En geproefd hebben we: vrijwel de gehele kaart kregen we geserveerd! We hadden zo’n top avond dat ik er een blogpost over schreef. Je leest daarin precies wat een mibrasa is, wat we allemaal hebben gegeten en natuurlijk wat Fontein naast de mibrasa nog meer heeft te bieden.

Restaurant Fontein RotterdamRestaurant Fontein RotterdamRestaurant Fontein RotterdamRestaurant Fontein RotterdamRestaurant Fontein Rotterdam

Black Steel koekenpan BK Cookware

Plaatstalen pannen, ik ben er echt gek op. Het enige vervelende vind ik altijd het inbranden van een nieuwe plaatstalen pan. Met de Black Steel pannen van BK Cookware heb je daar geen last van, ze zijn vooraf geïmpregneerd en kant en klaar voor direct gebruik. Je hoeft ze alleen nog uit de verpakking te halen en af te wassen. De eerste paar keren dat je de pannen gebruikt zullen ze er na afloop misschien wat vlekkerig uitzien maar hoe meer je ze gebruikt hoe zwarter ze worden en hoe beter en fijner ze worden in het gebruik. Des donkerder de pan, des te beter de natuurlijke anti-aanbaklaag wordt. Zowel de pan als het handvat is van staal dus je kan de pan perfect gebruiken in de oven of op de barbecue.

Door de goede warmtegeleiding is de pan snel heet en schroeien de ingrediënten perfect dicht met een heerlijk knapperige buitenkant. Maar let op: zet pannen nooit koud op een volle pit maar warm ze rustig op. Met zo’n explosie aan warmte loop je het risico dat pannen kromtrekken. Deze BK Black Steel pan neemt de warmte niet alleen goed en snel op maar houdt de warmte ook goed vast. Verwarm op een zachte, medium pit en je zult zien dat je de pit amper hoger hoeft te zetten voor een optimaal resultaat. Ik bakte er vis en kaasburgers is, ging perfect. Binnenkort volgt een recept voor cordon bleu op Spaanse wijze.

Wil je meer weten over de verschillen tussen anti-aanbak, roestvrijstaal, gietijzer of plaatstaal, waar je ze het beste voor gebruikt en waarom je een plaatstalen pan doorgaans eerst moet inbranden? Ik schreef er eerder al eens een informatief artikel over en geef daarin ook tips voor het gebruik en onderhoud van je pannen. Want echt waar, met een beetje zorg en aandacht zijn veel pannen voor het leven.

Black Steel Koekpan BKBlack Steel Koekpan BKBlack Steel Koekpan BKBlack Steel Koekpan BK

Freshly Fish en Do Rueda wijnen

De Spaanse D.O. Rueda wijnen zijn heerlijk fris en sappig. Vorig jaar proefden wij de Rueda Eresma en Rueda carrasviñas, respectievelijk gemaakt van de sauvignon blanc en verdejo druif. Ik maakte er een fijne Spaans borrelplank vol vishapjes bij. Top combi! Vorige week ontving ik twee flessen Rueda verdejo 2019 om hun 40 jarig jubileum te vieren. En dat was nog niet alles. Omdat Rueda verdejo perfect combineert met vis hebben Rueda en Freshly fish de handen ineen geslagen en ontving ik er ook een maandbox verse vis bij.

Dat witte wijn en vis goed combineren weten we waarschijnlijk allemaal wel. De ene wijn is alleen wat geschikter dan de andere. Met haar fijne geur, fruitige aroma’s en verfrissende afdronk past de Rueda verdejo bij heel veel visgerechten. Denk aan borrelhapjes, amuses, voor- en hoofdgerechten maar ook een fijne salade of pasta met vis smaakt net even lekkerder met een koud glas Rueda verdejo erbij.

Om de brede inzetbaarheid van de Rueda verdejo aan den lijve te ondervinden ontving ik dus ook een Fleshly fis box: 6 vismaaltijden koelvers thuisbezorgd. Op de verpakking staat precies aangeven wat de houdbaarheid is. ’s Avonds bakte ik gelijk de crunchy kabeljauwschnitzel en maakte er een salade met gegrilde groente bij. Een makkelijke en snel vrijdagavond hap, ideaal. De andere visgerechten gingen nog even de vriezer in zodat we komende tijd op ons gemakje de zalmshoarma, dorade, roodbaars met groene asperges, Argentijnse garnalen en gemarineerde kabeljauwhaasjes kunnen proeven. Uiteraard drinken we er een goed glas Rueda bij.

Rueda wijnen zijn o.a. verkrijgbaar bij veel supermarkten en Gall & Gall. Kijk voor meer informatie over de Rueda wijnen en andere verkooppunten op RuedaWijnen.nl. De Freshly fish box is eenmalig of als abonnement te bestellen. Naar keuze zitten er 6 of 8 visgerechten voor 2 personen in een box.

Freshly fish & RuedaFreshly fish & RuedaFreshly fish & RuedaFreshly fish & RuedaFreshly fish & Rueda

Beemster kaas picknick

Of Michel en ik zin hadden in een picknick in het weiland? Ja natuurlijk! En zo reden we onlangs naar Heerhugowaard om te picknicken in het weiland bij de Familie Zuurbier. Bij aankomst kregen we de vraag of we een rondleiding over de boerderij wilden. We zagen de koeienstal en kregen uitleg over het melkveebedrijf met 135 koeien dat familie al 3 generaties rang runt. Bij Boer zoekt vrouw zie je natuurlijk het nodige van het boerenleven maar om nu eens zelf door een koeienstal te lopen en de melkput te zien is wel heel erg leuk.

Na de rondleiding kregen we onze picknicktas overhandigd en liepen we het weiland in. We twijfelden even of we bij de schapen zouden gaan zitten maar kozen uiteindelijk toch voor een plekje bij het riet. Op het picknickkleed, dat ook in de tas zat, genoten we van een heerlijke lunch. We de krant meegenomen dus na het lunchen bleven we nog lekker even zitten lezen en genoten we van het lekkere weer, de geluiden van de boerderij en het boerenland.

Tot 5 september kan jij op vrijdag en zaterdag ook genieten van zo’n leuke picknick. Bestel via Beemster Kaas je picknick – er is zowel een kinder- als een volwassenpakket- en op de afgesproken datum staat je picknick klaar op de boerderij van je keuze. Picknicken kan in Uitgeest, Katwoude en Heerhugowaard. Echt een aanrader om te doen!

Beemster kaas picknickBeemster kaas picknickBeemster kaas picknickBeemster kaas picknickBeemster kaas picknickBeemster kaas picknickBeemster kaas picknick

Pluk de Kaas

Kaas ontbreekt bij ons nooit op een borrelplankje. De ene keer is het een blokje oude Beemster kaas met wat mosterd, de ander keer een buitenlands kaasje. Afgelopen maand werden we enorm verwend met een Pluk de Kaas pakket.

Pluk de Kaas is een kaasbox die elke twee maanden door kaasmakers en kaaskenners wordt samengesteld. In het pakket zitten 4 bijzondere kazen en een A4-tje vol informatie over de kazen. Je weet dus altijd precies wat je op je borrelplank legt. De Pluk de Kaas-box is er in 2 formaten. Het kleine pakket weegt ± 600 gr en is geschikt voor 4-5 personen, het grote pakket weegt 800-1.000 gr. De kazen worden goed verpakt en verzonden in een gekoeld pakket. Na ontvangst leg je de kaasje in de koelkast en zijn ze nog tenminste een week houdbaar. Vaak ook wel langer maar dat hangt een beetje van de kaassoort af.

In ons kaaspakket zat:
* Brillat Savarin, een romige en super zachte witschimmel kaas uit Normandië
* Le Compostelle, zachte Spaanse geitenkaas in de vorm van een Sint-Jakopsschelp
* Manchego, harde schapenkaas gemaakt op het Iberisch schiereiland Castilië-La Mancha
* Blu di Bufala, een harde blauwschimmel gemaakt van buffermelk uit Lombardije, Italië
Stuk voor stuk heerlijke kaasjes. Wij dronken er een fijne witte wijn bij en smeerden de kaasjes op brood, toastjes en en crackers. De Manchego aten we uit het vuistje. We hebben ervan genoten!

Pluk de Kaas box is elke twee maanden te bestellen via hun website. De inhoud van de nieuwe box wordt steeds in de loop van de twee maanden bekend dus hou de website goed in de gaten.

Pluk de KaasPluk de Kaas

Masterglass

Vorige maand liet ik je twee borrelschaaltjes van Masterglass zien. Inmiddels heb ik er nog twee in het zwart bij gekregen. Eén van de twee heeft zelfs een handige vakverdeling. Ideaal voor bijvoorbeeld een blokje kaas met wat mosterd of stukjes brood of rauwkost met wat olijfolie en kruiden ernaast.

Inmiddels heb ik de borrelschaaltjes verschillende keren gebruikt. Met labneh en harissa maar ook met spiesjes van tomaat, mozzarella en basilicum. Waar ze me ook heel leuk voor lijken is een ijsje voor twee. Schep er een paar bolletjes op, versier met wat strooisels en/of slagroom en je hebt een super originele ijscoupe. Misschien binnenkort maar eens doen…

Kijk voor nog meer mooie borrelschaaltjes in de webshop van Masterglass.

MasterglassMasterglassMasterglass

Vilarnau 0.0

Alcohol vrije drankjes zijn in opmars. En terecht, ze zijn vaak verrassend lekker. Naast cocktails komen er ook steeds meer 0.0 wijnen en bubbels. Ik proefde laatst een witte en rosé 0.0 % cava van Vilarnau. Echt een feestje kan je verzekeren.

Vilarnau Cava’s zijn al sinds 1949 op de markt en sinds kort is het assortiment uitgebreid met 0.0 mousserende wijnen. Eerst wordt de mousserende wijn gemaakt volgens het ‘normale’ proces om cava te maken. Vervolgens wordt met nieuw innovatieve technieken wordt de cava alcoholvrij gemaakt. Op deze manier blijven de kenmerkende fruitige aroma’s in de wijn behouden. Naast alcoholvrij zijn ze ook biologisch, vegan en bevatten ze slecht 23 calorieën per glas. Echt een super light drankje want dat blijkt maar liefst 70% minder dan in een regulier glas mousserende wijn.

In de fles met het blauwe etiket zit een witte bubbel gemaakt van de parellade en macaber druiven. De rosé variant is gemaakt van de garnacha druif en heeft een roze etiket. Hoewel wij echt van de droge wijnen en bubbels zijn vonden we deze sparkling wine verrassend lekker. Beide wijnen smaken heel fruitig en drinken soepel. De geur is wat aan de zoete kant maar bij de eerste slok merk je meteen dat de smaak veel frisser is.

Ten opzichte van een ‘gewone’ cava proefden we wel verschil. Ons stoorde dat echter niet, het is tenslotte ook een ander drankje. Wij hebben de Vilarnau in elk geval met plezier hebben gedronken en vonden het een feestelijk drankje. Ideaal als je een keer geen alcohol wilt of mag drinken maar wel gezellig mee wilt proosten.

Vilarnau 0.0 is o.a. verkrijgbaar via Winelist.nl. Met de code “0.0” kost een fles € 9,95 en betaal je geen verzendkosten.

Vilarnau 0.0Vilarnau 0.0

Smeris Pindakaas

Kijk jij weleens op het etiket van een potje pindakaas? Vaak blijkt er naast pinda’s ook suiker en een mengsel van verschillende oliën in een pot te zitten. Smeris pindakaas doet het anders. Om de pindakaas lekker smeuïg te maken wordt een klein beetje cacaoboter toegevoegd. En dan niet gewone cacaoboter maar cacaoboter uit kleine, gebroken cacaoboontjes waar niemand verder iets mee doet. Een duurzamere keuze dus dan de (geharde) palmolie die doorgaans wordt gebruikt.

En er is nog een verschil. Door vliespinda’s te gebruiken en die net niet helemaal fijn te malen heeft de pindakaas een fijne crunch. En ik moet eerlijk zeggen dat het ook echt smaakt zoals pindakaas hoort te smaken: pure pinda’s en verder niets. Of zoals Michel zei: ‘dit is de ouderwetse pindakaas zoals ik vroeger bij opa en oma op mijn brood smeerde’.

Naast naturel pindakaas heeft Smeris pindakaas ook een gezoete variant in het assortiment. Ook hier doen ze het weer anders. In plaats van suiker toe te voegen is de pindakaas gezoet met dadels. Toch lekker zoet maar wel geheel natuurlijk.

Smeris pindakaas is verkrijgbaar bij AH of via de eigen webshop.

Poon, vis van de maand + fileermessen

Poon was de vis van de maand juli. Om dat te vieren kreeg ik een box met 6 ponen toegestuurd van het Nederlands Visbureau. Ik had geen idee dat ik ze opgestuurd zou krijgen dus toen de box werd bezorgd was ik hoogst verbaasd en erg benieuwd wat erin zou zitten. En niet alleen ik was nieuwsgierig, ook Zazu wilde er graag het zijne van weten… Sorry, voor hem maar ik zette hem even buiten de kamer en opende in alle rust de box. 6 ponen dus.

De ponen heb ik direct na ontvangst in de vriezer gestopt want oops, ik had nog geen fileermessen in huis. Dus snel bij visfileren.nl twee mooi fileermessen besteld. Een flexibel mes en een stug mes. Gelijk de volgende dag had ik ze in huis. Vanaf nu kan ik goed geoutilleerd aan de slag om hele vissen te fileren. Eerlijk gezegd vind ik dat nog wel een uitdaging…Eerst maar eens een aantal video’s bekijken op visfileren.nl want daar wordt heel duidelijk per vis uitgelegd hoe je een bepaalde vis het beste fileert.

Misschien dat ik volgende week de eerste 2 ponen maar eens uit de vriezer haal om aan de slag te gaan. Want poon is een heel erg lekker visje. Zacht visvlees dat qua smaak aan garnalen doet denken en goed kan worden gestoofd, gebakken of gerookt.

PonenPonenFileermessen

Foodybox

Alsof ik nog niet genoeg had ontvangen bracht de pakketbezorger ook nog een goed gevulde Foodybox langs.

  • van TON Belze Mayonnaise
    Onze favoriete mayonaise, heb ik echt altijd in de koelkast staan.
  • Pulled Oats
    Met pulled oats maakte ik voor heerlijke pupusas en quesadillas
  • Cumelo
    De Cumelo is een kruising tussen een komkommer en meloen. IJskoud uit de koelkast smaakt een cumelo het best.
  • Yellow Burger
    Smelt niet tijdens het bakken dus ideaal om er kaasstick van te maken voor bij de borrel. Of maak er een heuse kaasburger mee met alles erop en eraan.
  • Rustiek pizzadeeg van Tante Fanny
    Geen zin in gedoe maar wel in homemade pizza dan is het pizzadeeg van Tante Fanny ideaal. Ik maakte er een fijne plaatpizza mee met ricotta en mediterraanse groente. Het recept volgt snel.
  • Pallini Limoncello Cream
    Nog niet geproefd, ga ik binnenkort
  • Bonne Maman meer fruit, minder suiker aardbei
    Lekker op de boterham maar ook in ijs. Bijvoorbeeld het yoghurtijs met chocolade en aardbei dat ik laatst maakte.
  • Stegeman cervelaat balletjes
    Lekker bij de borrel of als snack tussendoor.
  • Paprika, prei en trostomaat vaneigenbodem.nl
    De groente ging samen met de pullen oats in de vulling van de eerder genoemde pupusas en quesadillas.
  • Furikake zeewier en Drinking Vinegar Gember-Kurkuma van Lima
    Drinking vinegar is ideaal om vruchten schrub mee te maken. Het furikake zeewier smaakt goed op een poké bowl denk ik, ga ik snel eens proberen.
Foodybox
Foodybox


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie