Keukengadgets - Handige hebbedingetjes voor in de keuken. Leuk om cadeau te geven of zelf te krijgen.

Keukengadgets

Met Sinterklaas en Kerst voor de deur wordt er weer volop om verlanglijstjes gevraagd. Of je nou in huislijke kring pakjesavond viert, op je werk surprises uitwisselt of met Kerst allemaal cadeautjes onder de kerstboom legt. Komende weken komt het moment dat je denkt: wat moet ik nu weer voor cadeautje kopen. Of vragen natuurlijk want anderen willen voor jou ook iets leuks kopen.

Om je te helpen ben ik mijn keukenlades ingedoken en heb ik 5 keukengadgets uitgezocht die ik mezelf pas veel te laat gunde. Niet omdat ze groot, duur of ingewikkeld zijn maar je kan ook prima zonder dus ja, dan koop ik iets niet zo snel voor mezelf. Maar toen ik ze dan eenmaal had was het superfijn om ze te hebben. Ze maken het leven in de keuken toch net even ietsje makkelijker en leuker. Daarom vandaag 5 tips voor leuke, betaalbare cadeautjes. Voor een ander of misschien ook gewoon voor jezelf.

1. Thermometer

Keukengadgets - Handige hebbedingetjes voor in de keuken. Leuk om cadeau te geven of zelf te krijgen.

Het tempereren van chocolade, bepalen van de juiste temperatuur van de suikermassa bij het maken van roomborstplaat of nougat, meten van de kerntemperatuur van vlees. Er zijn allemaal trucjes om te bepalen wanneer de temperatuur goed is maar met een thermometer maak je het jezelf gewoon een stuk makkelijker. Thermometers zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Analoog of digitaal, basic of juist heel geavanceerd, de keuze is zeer uitgebreid. De afgebeelde digitale thermometer heeft een bereik van -50°C tot 300°C maar kan ook op °Fahrenheit worden ingesteld. Ik heb hem een paar jaar terug voor een paar euro op ebay.com gekocht en bevalt me echt super goed.

Online verkrijgbaar via ebay.com voor hooguit € 6,00 inclusief gratis verzending.

2. Eischeider

Keukengadgets - Handige hebbedingetjes voor in de keuken. Leuk om cadeau te geven of zelf te krijgen.

Het scheiden van ei, daar koop je toch zeker geen hebbedingetje voor riep ik altijd. Gewoon voorzichtig op de rand van het aanrecht een breuk tikken, ei boven je hand breken en het dooier opvangen. Overgieten van de ene schaalhelft in de andere kan ook maar is minder hygiënisch en de scherpe randjes willen je dooier nog weleens laten scheuren. Surfend op ebay.com kwam ik deze eischeider tegen. De euro-dollar koers was toen zóóó gunstig dat ik ‘m voor nog geen 20 eurocent kon bestellen. Ik heb er inmiddels veel meer plezier van gehad dan ik ooit had kunnen bedenken. Geen vieze handen meer en altijd perfect gescheiden eitjes. Voor het beste resultaat breek je het eitje heel rustig boven de scheider want kleine dooiers willen er soms toch doorheen schieten als ze er te snel invallen.

Online verkrijgbaar via ebay.com voor ongeveer € 0,70 inclusief gratis verzending.

3. Handrasp

Keukengadgets - Handige hebbedingetjes voor in de keuken. Leuk om cadeau te geven of zelf te krijgen.

Als je wilt kan je voor van alles een aparte rasp kopen. Maar dan ligt ook je hele lade vol. Voor mij dus het liefst een multifunctionele rasp. Van citroenrasp tot het fijnraspen van gemberwortel, van jonge kaas tot Parmezaanse kaas en zelf chocolade schaafsel: deze handrasp is er perfect voor. Alleen voor nootmuskaat gebruik ik nog een apart raspje. De rasp ligt door het driekantige handvat fijn in de hand en is goed te sturen als je iets over een gerecht raspt. Mijn rasp zag ik hangen op de keukenafdeling van de Makro maar ook in andere winkels heb ik ‘m gezien.

Online kan je de handrasp Amsterdam bij Boska bestellen voor € 9,99.

4. Rolletje bakpapier

Keukengadgets - Handige hebbedingetjes voor in de keuken. Leuk om cadeau te geven of zelf te krijgen.

Bakpapier heb ik altijd ruim op voorraad. En als ik voor de opstaande rand van een vorm of de bodem van een cakeblik een smal stuk bakpapier nodig had knipte ik dat uit een groot vel. Tot ik bij kookwinkel Oldenhof in Hilversum dit rolletje bakpapier van 10 cm hoog tegenkwam. Ook ideaal om chocolade decoraties op te maken.

Een rol Patisse antikleef bakpapier van 25 meter is online verkrijgbaar bij kookwinkel Oldenhof voor € 2,95.

5. Klein paletmes

Keukengadgets - Handige hebbedingetjes voor in de keuken. Leuk om cadeau te geven of zelf te krijgen.

Taarten met een laag marsepein erover vind ik helemaal geweldig. Om te eten natuurlijk maar vooral ook om te maken. Mijn absolute favoriet is chipolatataart maar ook met andere vullingen maak je heerlijke taarten. Voordat ik de taart met marsepein bekleed smeer ik ‘m altijd af met botercrème. Doe je dat niet dan kan de marsepein met de vulling in contact komen en smelten. Het afstrijken deed ik altijd met een pannenkoekmes. Met dit kleine paletmesje van Wilton gaat het nog makkelijker. Maar ook het gladstrijken van beslag ik een bakvorm, het uitsmeren van een dunne laag chocolade of gelei om er vervolgens vormpjes van te steken lukt perfect met dit paletmesje. Verkrijgbaar bij taartenshops en bakafdelingen van de betere kookwinkels.

Online verkrijgbaar bij onder meer Taart en Decoratie of De Leukste Taartenshop voor € 5,25.

Tip: Meer leuke tips over keukengadgets lees je in dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *