Header Overetengesproken.nl
Kersen-amandelcake

Kersen-amandelcake

 |  Geen reacties
11 Shares

Het nieuwste boek van Rukmini Iyer is inmiddels alweer even uit. Na De groene, De snelle en De wereldse bakplaat is het nu tijd voor De zoete bakplaat, 75 makkelijke recepten die iedereen kan maken. Als je het boek doorbladerd wil je het liefst gelijk de keuken in duiken. Alles ziet er zo lekker uit. Vandaag geef ik je een inkijkje in het boek en deel ik het recept voor een heerlijke kersen-amandelcake.


Powered by Adsense


De zoete bakplaat – Rukmini Iyer

De zoete bakplaat staat vol makkelijke recepten voor cakes, muffins, taarten, koekjes en brownies. En net als in haar eerdere boeken maakt Rukmini weer de meest waanzinnige smaakcombinaties: brownies met mascarpone, kersen en walnoten, bananenbrood met saffraan en sinaasappel, flapjacks met ahornsiroop en pecannoten, koffiebroodjes met karamel en appel, muffins met pindakaas, framboos en banaan, panettone-schotel met amaretto en truffel-chocoladecake cake met limoen.


Powered by Adsense


Naast zoete baksels staan er ook enkele hartige muffins in De zoete bakplaat. Muffins met zwarte peper, cheddar en salie, muffins met geitenkaas, vijg en basilicum of bijvoorbeeld courgettemuffins met chili-halloumi. Krijg je al trek? Lijken mij in elk geval heerlijk om mee te ontbijten.

Voor elke categorie baksels geeft Rukmini naast het basisrecept ook aanwijzingen om te variëren. Liever glutenvrij, vegan of geschikt voor diabetici bakken? Lees de tips en je kunt gelijk aan de slag. Maak iets lekkers voor bij de thee, een traktatie op je werk of als dessert. Met de (klein)kinderen aan de bak? Ook dat kan. De recepten zijn zo makkelijk dat je ze met een gerust hart iets lekkers kan laten uitzoeken om daarna samen aan de bak te gaan. Met De zoete bakplaat in huis ontbreekt het je voorlopig niet aan lekkere inspiratie.

De zoete bakplaat - Rukmini IyerDe zoete bakplaat - Rukmini IyerDe zoete bakplaat - Rukmini IyerDe zoete bakplaat - Rukmini IyerDe zoete bakplaat - Rukmini IyerDe zoete bakplaat - Rukmini Iyer

Kersen-amandelcake

Toen ik het recept voor kersen-amandelcake zag wist ik gelijk dat ik die als eerste wilde bakken. Gekonfijte kersen of bigarreaux daar ben ik dus echt gek op. Maar tot nog toe gebruikte ik ze eigenlijk alleen maar in chipolatabavarois. Een extra recept was dus meer dan welkom. Dat het dan ook nog eens super simpel is, is de spreekwoordelijke kers op de taart :-))

Rukmini geeft aan dat je slechts 15 minuten nodig hebt voor het recept. Als alles klaar staat red je het inderdaad binnen 15 minuten. Ik moest nog alles afwegen en was ergens tussen de 15 en 30 minuten bezig om de cake in de oven te schuiven. Met 34 minuten was de cake klaar en zette ik snel een kop thee. Ik ben echt zo’n type dat niet kan wachten en snel wil proeven. De cake was heerlijk luchtig met een fijne bite van de gekonfijte kersen. Het amandelmeel en de amandelschaafsel geven de cake een hele rijke smaak. Gelukkig gaan er 8 stukken uit de cake want ik heb nu al zin in het volgende stukje! En daar zal het niet bij blijven want de cake is echt gruwelijk lekker…

Ten opzichte van het originele recept heb ik iets minder suiker gebruikt en een snuf La Baleine zeezout toegevoegd. Onderstaand geef ik je het recept zoals ik het heb gemaakt.

Kersen-amandelcake - Luchtige cake met de zoete bite van gekonfijte kersen en de rijke smaak van amandelen. Eenvoudig en snel te maken!

Kersen-amandelcake

Luchtige cake met de zoete bite van gekonfijte kersen en de rijke smaak van amandelen. Eenvoudig en snel te maken!

Hoeveelheid 8 stukken

Ingrediënten

  • 170 gr roomboter, op kamertemperatuur
  • 150 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 100 gr zelfrijzend bakmeel
  • 100 gr gekonfijte kersen (bigarreaux), gehalveerd
  • 75 gr amandelmeel
  • 3 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gr amandelschaafsel
  • snuf zout

Extra benodigdheden:

  • met bakpapier beklede bakvorm 20 x 26 cm

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C conventionele warmte.

  2. Mix de boter en suiker tot een glad geheel en mix dan één voor één de eieren erdoor. Spatel voorzichtig het zelfrijzend bakmeel, de gemalen amandelen en het bakpoeder door het beslag en doe in de bakvorm. Verdeel de gekonfijte kersen en het amandelschaafsel over het beslag en bak in 30-35 minuten gaar en goudbruin.

  3. Laat de taart 5 minuten in de vorm afkoelen, til hem er dan voorzichtig met bakpapier en al uit en laat op een rooster afkoelen. Serveer de kersen-amandelcake naar keuze warm of helemaal afgekoeld.

    Eet smakelijk!

Tips

Overgebleven stukjes cake kun je 2-3 dagen in een trommel of plastic zak bewaren.

Pin deze lekkere cake gelijk op Pinterest!

Kersen-amandelcake - Luchtige cake met de zoete bite van gekonfijte kersen en de rijke smaak van amandelen. Eenvoudig en snel te maken!
Deze blogpost bevat affiliate links en toegestuurd kookboek.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?
Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.


Powered by Adsense

Geef een reactie

Recept waardering