Header Overetengesproken.nl
Kebab burgers

Kebab burgers

 |  Geen reacties
28 Shares

Tijdens onze vakanties in Egypte genieten we altijd volop van de Midden-Oosterse gerechten. Het rijke gebruik van kruiden en specerijen maakt het eten onweerstaanbaar. Helaas zijn we er door alle onrust in de Arabische regio al even niet meer geweest. Dan maar thuis aan de slag met de Arabische keuken. Bijvoorbeeld met kebab burgers.

Kebab is gemalen, gekruid vlees dat vaak op een spies of in langwerpige rolletjes wordt gebakken. In de zomer zijn kebab-spiezen makkelijk voor op de barbecue. Buiten het zomerseizoen of als de barbecue niet aanstaat, maak ik geen kebab-spiezen maar burgers. In de vorm van hamburgers zijn ze makkelijk te bakken in een pan of grill-ijzer. Lekker bij groente, een salade of op een (pita)broodje.

Kebab burgers - Gekruid gehakt op z'n Arabisch.

Kebab burgers

Gekruid gehakt op z'n Arabisch.
Hoeveelheid 4 kebab burgers

Ingrediënten

  • 400 gr (mager) rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 grote of 2 kleine teentjes knoflook
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel chilipoeder
  • kleine theelepel zout
  • fijn gehakt vers korianderblad
  • naar keuze: beetje verse geraspte gember

Aan de slag

  1. Maak de ui schoon en snipper heel fijn. Hoe fijner hoe beter! Je hebt ongeveer een eetlepel gesnipperde ui nodig. De rest gebruiken we niet.
  2. Doe het gehakt in een schaal en pers de knoflook erboven fijn. Voeg de geraspte gember en alle andere ingrediënten toe. Meng alles snel tot tot een geheel.
  3. Dek de schaal af met plasticfolie en zet een paar uur weg in de koelkast. Heb je die tijd niet, ga dan gewoon gelijk door maar de smaak wordt nou eenmaal veel voller als de kruiden de tijd krijgen goed te mengen.
  4. Vorm de kebab in de gewenste vorm en bak in een pan, grill-ijzer of op de barbecue gaar en mooi bruin.

    Eet smakelijk!

Tips

Lekker met een fris knoflooksausje op basis van Griekse yoghurt.

Geef een reactie