Kaneelvlinders - Heerlijk krokant koekje van bladerdeeg dat je in een handomdraai hebt gemaakt. Een echte aanrader!

Kaneelvlinders

Heerlijk krokant koekje van bladerdeeg dat je in een handomdraai hebt gemaakt. Een echte aanrader!
Direct naar het recept

Onverwacht visite of gewoon ineens trek in een lekker vers koekje? Deze kaneelvlinders heb je in een mum van tijd op tafel staan. Extra lekker als ze nog net een beetje warm zijn maar ook afgekoeld zijn ze heerlijk bros en krokant. Luchtdicht verpakt kan je ze nog even bewaren maar bij mij zijn ze voor die tijd doorgaans al op.

Om bladerdeeg mooi luchtig te bakken is het belangrijk dat het koud wordt verwerkt. Laat bladerdeeg dus nooit lang ontdooien en probeer snel te werken. Wordt het bladerdeeg toch te zacht of te warm? Leg het dan tussentijds even in de koelkast om weer goed koud te worden en op te stijven. Deze kaneelvlinders kan je bijvoorbeeld voordat je ze gaat snijden verpakken in plastic folie en nog even in de koelkast laten rusten.

Kaneelvlinders - Heerlijk krokant koekje van bladerdeeg dat je in een handomdraai hebt gemaakt. Een echte aanrader!

Kaneelvlinders

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 16 stuks

Ingrediënten: 

 • 4 plakjes roomboter bladerdeeg
 • 4 eetlepels suiker
 • 1 theelepel kaneel

Aan de slag:

 • Meng de suiker en de kaneel.
 • Ontdooi de plakjes bladerdeeg en zodra ze een beetje zacht worden plak je ze per 2 aan elkaar. Zorg dat de bebloemde kant onder ligt en laat de plakjes ongeveer een halve centimeter overlappen. Bevochtig eventueel de overlappende stukjes zodat ze beter plakken en druk goed aan elkaar.
 • Bestrooi beide lappen bladerdeeg met kaneelsuiker en druk lichtjes in het bladerdeeg. Klap dan beide uiteinden van het deeg een kwart naar het midden. Bevochtig de bovenzijde van de dichtgeklapte stukjes deeg heel lichtjes, bestrooi opnieuw met kaneelsuiker en druk weer lichtjes in het deeg. Vouw nu de dichtgeklapte stukken naar het midden maar laat een heel dun strookje open. Bevochtig de bovenzijde van het bladerdeeg opnieuw lichtjes en bestrooi voor de laatste keer met wat kaneelsuiker, druk weer lichtjes aan en klap het deeg nu helemaal dicht.
  Tip: In plaats van het in 3-stappen dichtvouwen van het deeg kan je de uiteinden natuurlijk ook losjes oprollen naar het midden. De vlinders worden dan alleen wat ronder van vorm in plaats van hartvormig.
 • Snij beide rollen met een scherp mes in 8 stukken en leg de stukjes met het snijvlak op een met bakpapier of teflonfolie beklede bakplaat. Let op dat je voldoende ruimte tussen de stukjes deeg openlaat want tijdens het bakken blaast het bladerdeeg flink op! Schuif de bakplaat in een op 200ºC hete lucht voorverwarmde oven en bak in ongeveer 12 minuten goudbruin. Tijdens de eerste minuten bakken lijken de kaneelvlinders soms om te vallen. Maak je geen zorgen, zodra het bladerdeeg begint op de blazen komen ze vanzelf weer overeind.
 • Leg de koekjes zodra ze klaar zijn op een taartrooster om af te koelen. Gesmolten suiker is erg heet dus gebruik eventueel een spatel om je vingers niet te branden.
  Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept
2 reacties

  1. Dank je wel! Door het gemak waarmee ze te maken zijn staan ze hier geregeld op tafel.