Header Overetengesproken.nl
Kabeljauw met tomaten-wijnsaus

Kabeljauw met tomaten-wijnsaus

 |  Geen reacties
5 Shares

Als kind hoefde je bij mij niet met vis aan te komen. Ik gruwde daar echt van. Inmiddels is dat gelukkig wel anders. Een lekker stukje zalm, Hollandse garnaaltjes op toast of als klassieke cocktail. Maar ook kibbeling of een lekkerbekje: ik vind het allemaal heerlijk! En toch eet ik eigenlijk te weinig vis. Op de een of andere manier komt het er vaak gewoon niet van. Toen ik laatst mooie, dikke kabeljauwhaasjes zag liggen heb ik die maar gelijk meegenomen. ’s Avonds maakte ik er kabeljauw met tomaten-wijsaus op een bedje van ramen noodles mee.

Let er bij het kopen van vis altijd op dat filets er mooi vol en glanzend uitzien en niet in een plas vocht liggen. Ook hele vissen moeten er vol en glanzend uitzien. Daarnaast moeten de ogen nog mooi bol en zwart zijn. Verder mag filet of vis eigenlijk niet naar vis ruiken. Een frisse zeegeur is oké maar een sterke visgeur geeft aan dat de vis niet echt vers meer is. In z’n algemeenheid geldt: hoe droger en doffer de vis of filet, hoe ouder die is en hoe meer die naar vis gaat ruiken.

Kabeljauw met tomaten-wijnsaus - Zachte witvis met een smaakvolle tomaten-wijnsaus. Met pasta of noodles erbij heb je een heerlijke doordeweekse maaltijd.

Kabeljauw met tomaten-wijnsaus

Zachte witvis met een smaakvolle tomaten-wijnsaus. Met pasta of noodles erbij heb je een heerlijke maaltijd.

Hoeveelheid 2 personen

Ingrediënten

  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1/2 rode paprika
  • 150 ml rode wijn
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • paar takjes tijm
  • chilipoeder
  • bouillonblokje/poeder
  • zout en peper
  • olie of boter

Aan de slag

  1. Was de paprika en snij in blokjes.
  2. Fruit in een koekenpan de gesnipperde ui en gesneden paprika gedurende enkele minuten. Knijp dan het teentje knoflook erbij en giet het blik gepelde tomaten leeg in de pan. Ris de blaadjes van de takjes tijm en roer samen met de wijn door de tomatensaus. Laat de saus -zonder deksel- een kleine 20 minuten inkoken.
  3. Proef de saus en breng op smaak met een (stukje van het) bouillonblokje en wat chilipoeder.
  4. Spoel de kabeljauw af, dep goed droog en bestrooi met peper en zout.
  5. Verwarm in een koekenpan wat olie of boter en bak daarin de kabeljauw.
  6. Leg de kabeljauw in de saus of op een bord en serveer direct.

    Eet smakelijk!

Tips

Lekker met wat pasta of noodles.

Geef een reactie