Kabeljauw in een krokant jasje

Kabeljauw in een krokant jasje

 |  Geen reacties

Toch wel apart hoe je smaak in de loop van de tijd kan veranderen. Als je als kind iets niet lust kan het maar zo gebeuren dat je het jaren later ineens wel lekker vindt. Zo lusten veel (jonge) kinderen geen spruitjes maar naarmate ze ouder worden veranderd dat. Smaak is duidelijk iets dat met je meegroeit. Zo lustte ik als kind echt geen vis. Op enig moment ontdekte ik dat een lekkerbekje of een stukje gegrilde zalm toch eigenlijk best lekker zijn. En zo breidde mijn vissmaak zich langzaam uit en eet ik het tegenwoordig zelfs graag. Een favoriet van de laatste tijd is kabeljauw in een krokant jasje.

Hoewel ik vis dus met de jaren steeds lekkerder ben gaan vinden waagde ik mij niet heel veel aan de kabeljauw. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik ermee aan moest. Een stukje zalm grillen of wat gamba’s bereidden in ruim knoflook ging me prima af. Maar hoe maak je kabeljauw lekker zonder altijd naar een sausje te grijpen? Uit gemak kocht ik weleens een pak iglo viscuisine Bretagne. Tot ik bedacht dat ik natuurlijk ook zelf een lekker paneerlaagje kan maken. En zo is mijn kabeljauw in een krokant jasje ontstaan. Een lekker kabeljauwhaasje gepaneerd met tuinkruiden en Parmezaanse kaas. Smullen!

Kabeljauw in een krokant jasje - Maak van een mooi stukje witvis een feestje door het smaakvol te paneren en vervolgens goudbruin en krokant af te bakken.

Ingrediënten voor 2 stuks

  • 2 kabeljauwhaasjes
  • 1 ei, losgeklopt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • rasp van 1 citroen
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 7 eetlepels paneermeel
  • 4 eetlepels (vers) geraspte Parmezaanse kaas
  • roomboter
  • olijfolie
  • zout, peper

Aan de slag

Fruit de knoflook zachtjes in een beetje olijfolie. Wanneer de knoflook lekker begint te ruiken voeg je de citroenrasp, tijm en basilicum toe. Warm even door en voeg dan het paneermeel toe. Schep alles goed door elkaar en laat al roerend even goed doorwarmen. Schep het mengsel op een bord en als het een beetje is afgekoeld voeg je de Parmezaanse kaas en naar smaak zout en een beetje peper toe.

Schenk het losgeklopte ei op een ander bord en zet beide borden naast elkaar.

Spoel de kabeljauwfilets af met koud water en dep goed droog. Haal de kabeljauwfilets één voor één door het ei en vervolgens het paneermeel. Herhaal dit met beide stukken vis voor een tweede keer.

Verhit in een koekenpan een mengsel van roomboter en olijfolie. Als het vet heet is bak je daarin de kabeljauwhaasjes gaar en goudbruin. Serveer met partjes citroen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief