Kabeljauw in een krokant jasje - Maak van een mooi stukje witvis een feestje door het smaakvol te paneren en vervolgens goudbruin en krokant af te bakken.

Kabeljauw in een krokant jasje

Maak van een mooi stukje witvis een feestje door het smaakvol te paneren en vervolgens goudbruin en krokant af te bakken.
Direct naar het recept

Toch wel apart hoe je smaak in de loop van de tijd kan veranderen. Als je als kind iets niet lust kan het maar zo gebeuren dat je het jaren later ineens wel lekker vindt. Zo lusten veel (jonge) kinderen geen spruitjes maar naarmate ze ouder worden veranderd dat. Smaak is duidelijk iets dat met je meegroeit. Zo lustte ik als kind echt geen vis. Op enig moment ontdekte ik dat een lekkerbekje of een stukje gegrilde zalm toch eigenlijk best lekker zijn. En zo breidde mijn vissmaak zich langzaam uit en eet ik het tegenwoordig zelfs graag. Een favoriet van de laatste tijd is kabeljauw in een krokant jasje.

Hoewel ik vis dus met de jaren steeds lekkerder ben gaan vinden waagde ik mij niet heel veel aan de kabeljauw. Ik wist eigenlijk niet zo goed wat ik ermee aan moest. Een stukje zalm grillen of wat gamba’s bereidden in ruim knoflook ging me prima af. Maar hoe maak je kabeljauw lekker zonder altijd naar een sausje te grijpen? Uit gemak kocht ik weleens een pak iglo viscuisine Bretagne. Tot ik bedacht dat ik natuurlijk ook zelf een lekker paneerlaagje kan maken. En zo is mijn kabeljauw in een krokant jasje ontstaan. Een lekker kabeljauwhaasje gepaneerd met tuinkruiden en Parmezaanse kaas. Smullen!

Kabeljauw in een krokant jasje - Maak van een mooi stukje witvis een feestje door het smaakvol te paneren en vervolgens goudbruin en krokant af te bakken.

Kabeljauw in een krokant jasje

4 stemmen, stem ook
Hoeveelheid: 2 stuks

Ingrediënten: 

 • 2 kabeljauwhaasjes
 • 1 ei losgeklopt
 • 1 teen knoflook geperst
 • rasp van 1 citroen
 • 1 theelepel tijm
 • 1 theelepel gedroogde basilicum
 • 7 eetlepels paneermeel
 • 4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
 • roomboter
 • olijfolie
 • zout en peper

Aan de slag:

 • Fruit de knoflook zachtjes in een beetje olijfolie. Wanneer de knoflook lekker begint te ruiken voeg je de citroenrasp, tijm en basilicum toe. Warm even door en voeg dan het paneermeel toe. Schep alles goed door elkaar en laat al roerend even goed doorwarmen. Schep het mengsel op een bord en als het een beetje is afgekoeld voeg je de Parmezaanse kaas en naar smaak zout en een beetje peper toe.
 • Schenk het losgeklopte ei op een ander bord en zet beide borden naast elkaar.
 • Spoel de kabeljauwfilets af met koud water en dep goed droog. Haal de kabeljauwfilets één voor één door het ei en vervolgens het paneermeel. Herhaal dit met beide stukken vis voor een tweede keer.
 • Verhit in een koekenpan een mengsel van roomboter en olijfolie. Als het vet heet is bak je daarin de kabeljauwhaasjes gaar en goudbruin. Serveer met partjes citroen.
  Eet smakelijk!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept
9 reacties

 1. Jeffrey Capoen schreef:

  Hallo Hoelang mag gefruite pangasiusfilet in de oven bakken aub

  1. Beste Jeffrey, uit jouw vraag kan ik niet afleiden wat je precies bedoelt. Als je de vraag wat verduidelijkt kan ik ‘m wellicht wel beantwoorden.

 2. Céline schreef:

  Mijn vriend had het al een paar keer gehad over ‘vis’ in een jasje. Ik kwam dit recept tegen en heb het gisteravond gemaakt. Heerlijk! Fris ook met de citroenrasp erin. Groenten uit de oven erbij en gekookte aardappeltjes, super lekker. Ik heb je pagina gebookmarked zodat ik hem binnenkort weer kan maken. Dank je wel Mariëtte!

 3. Marion Diemont schreef:

  Heb dit nu een paar keer op deze wijze bereidt en het is zalig !!!

  1. Hallo Marion, dank je wel! Ik vind het ook nog altijd een fijne manier van kabeljauw bereiden.

 4. Het valt mij op dat jullie, alle kookfanatics, alleen maar hoofdgerechten maken. Ik mis altijd wat eten we erbij, aardappels, groente, pasta?
  Je kunt toch niet alleen een stukje vis serveren. Ik mis dat bij iedereen

  1. Beste Clara,

   je kunt toch zelf wel iets verzinnen? Gebruik je fantasie, of klakkeloos neerzetten
   wat in het recept staat ? Als er staat: serveer met gebakken drol doe je dit dan?

  2. Beste Clara, het klopt dat dit alleen een hoofdgerecht is. Ik deel namelijk recepten en slechts incidenteel complete menu’s. Overigens is dat niet alleen online gebruikelijk, ook in gedrukte media als kookboeken en tijdschriften vind je voornamelijk (enkelvoudige) recepten voor vis, vlees, aardappels of groente. Als tip wordt er soms een aanvullend gerecht geadviseerd maar het is aan de lezer zelf om combinaties te maken.