Kaaskoekjes van bladerdeeg - Een schaal vol kaaskoekjes, daar wordt iedereen toch blij van? Ik geef je het recept, kan je snel aan de slag.

Kaaskoekjes van bladerdeeg

Een schaal vol kaaskoekjes, daar wordt iedereen toch blij van? Ik geef je het recept, kan je snel aan de slag.
Direct naar het recept

Een schaal vol kaaskoekjes van bladerdeeg, daar wordt iedereen toch blij van? Bij ons thuis in elk geval wel. Gevalletje neerzetten en voor je het weet is de schaal leeg… Natuurlijk kan je ze kopen maar zelf maken is hartstikke leuk om te doen èn het resultaat is ook nog eens veel lekkerder. Ik geef je het recept, kan je snel aan de slag.

Roggebrood met kaascrème

De kaascrème die je voor deze kaaskoekjes maakt kan je voor nog veel meer lekkers gebruiken. Maak een torentje van plakjes roggebrood met kaascrème ertussen en snij in dominosteentjes. Of maak balletjes van de crème en rol door verkruimelde plakjes roggebrood. Of meng de kaascrème met verkruimeld roggebrood, maak daar balletjes van en rol nog even door geraspte kaas. Mijn moeder maakte vroeger dat soort kaasballetjes, ik ben er nog altijd gek op.

Kaaskoekjes van bladerdeeg - Een schaal vol kaaskoekjes, daar wordt iedereen toch blij van? Ik geef je het recept, kan je snel aan de slag.

Zin in nog meer lekkere kaashapjes? Maak eens kaaswafels, pao de queijo (Braziliaanse kaasballetjes), uienkruier of kaas-uien breekbrood.

Kaaskoekjes van bladerdeeg - Een schaal vol kaaskoekjes, daar wordt iedereen toch blij van? Ik geef je het recept, kan je snel aan de slag.

Kaaskoekjes van bladerdeeg

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 55 -60 kaaskoekjes

Ingrediënten: 

Voor de kaaskoekjes:

  • 90 gr geraspte kaas
  • 30 gr roomboter, boterzacht
  • 5 plakjes roomboter bladerdeeg, diepvries
  • snuf zout
  • worcestershiresaus

Aan de slag:

  • Klop de roomboter met je mixer tot een luchtige crème. Mix de kaas erdoor en breng op smaak met een paar druppels worcestershiresaus en wat zout.
    Tip: voor het beste resultaat moet de roomboter zachter zijn dan kamertemperatuur. Bij kamertemperatuur is boter goed smeerbaar maar om 'm te mixen moet de boter echt nog een flink stuk zachter zijn. Ik verwarm de boter veelal kort in de magnetron. Wel altijd op de laagste stand want het moet niet smelten.
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer, verwijder de plastic velletjes en laat kort ontdooien op een houten plank.
    Tip: Laat het bladerdeeg vooral niet helemaal ontdooien, het moet nog een beetje stuk blijven. Zodra het te zacht wordt krijg je de kaasspread er niet meer op uitgesmeerd.
  • Besmeer een plakje bladerdeeg met ¼ van de kaascrème, leg een volgend plakje bladerdeeg erop en herhaal tot je de stapel afdekt met het laatste plakje bladerdeeg. Snij de randjes strak af en snij in 3 stukken/repen. Leg in de koelkast en laat tenminste 30 minuten opstijven. Verwarm de oven tijdig voor op 200ºC.
    Tip: gooi de afsnijdsels niet weg maar draai in elkaar tot een kaas twister en bak samen met de koekjes af.
  • Snij de helft van het gevulde bladerdeeg in plakjes van ½ cm dikte en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats het bakblik in het midden van de oven, zet de temperatuur terug naar 175ºC en bak gedurende 16-18 minuten tot de koekjes mooi beginnen te kleuren. Zet dan de oven terug naar 150ºC en bak in nog eens 5 minuten af tot ze gaar en mooi goudbruin zijn. Laat afkoelen op een taartrooster. Herhaal (inclusief opwarmen oven tot 200ºC) met de andere helft.
  • Luchtdicht afgesloten zijn deze krokante kaaskoekjes prima te bewaren. Eventueel kun je ze voor gebruik kort oppiepen in een op 150ºC voorverwarmde oven.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Zelf vind ik pittige kaas erg lekker voor deze krokante kaaskoekjes. Ik gebruikte daarom een mengsel van jong belegen en oude Beemster kaas. Experimenteer vooral en kies de kaas die je het lekkerst vindt.
  2. Als je vers bladerdeeg gebruikt kan je een deel van het besmeerde bladerdeeg invriezen. Het is dan nog een kwestie van ontdooien, snijden en afbakken. Ideaal als je onverwacht gasten krijgt.
  3. Breng de kaascrème ook eens op smaak met kruiden naar keuze. Kies bijvoorbeeld kerrie, gerookt paprikapoeder of gebruik wat verse tuinkruiden.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




2 reacties

  1. ik vond een heerlijk lekker recepten om bij de brunch of bij een film te geven

  2. EEN BEETJE WARME MELK DOOR DE KAASCREME EN IS DAT LEKKER SMEERBAAR