Jerk marinade - Gepeperde Jamaicaanse marinade. Door de heerlijke geur en smaak waan je je echt even in Caribische sferen.

Jerk marinade

Gepeperde Jamaicaanse marinade. Door de heerlijke geur en smaak waan je je echt even in Caribische sferen.
Direct naar het recept

Jerk marinade is een hete Jamaicaanse marinade vol kruiden en specerijen. Heerlijk om vlees en vis in te marineren. Door het vlees of de vis vervolgens op de barbecue te roosteren voeg je een licht rokerig accent toe. Je waant je echt even in Caribische sferen, héérlijk!

In de Cariben kijken ze niet op een pepertje meer of minder, ze houden daar wel van een hete marinade. In Nederland zijn we daar wat minder aan gewend dus pas de hoeveelheid pepertjes vooral naar eigen smaak aan. Ik hou bijvoorbeeld wel van flink heet maar de keerzijde is dat de pit snel de smaken van de kruiden en specerijen overheerst. Ga dus vooral af op je eigen smaak en pas de hoeveelheid pepertjes daarop aan.

Jerk marinade - Gepeperde Jamaicaanse marinade. Door de heerlijke geur en smaak waan je je echt even in Caribische sferen.

Jerk marinade

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 pot jerk marinade

Ingrediënten: 

  • 1 kleine ui of sjalot, grof gehakt
  • 3 lente-uitjes, grof gehakt
  • 3 tenen knoflook, schoongemaakt en gesneden
  • habanero madame jeanette of rawit pepertjes, naar smaak
  • 2 eetlepels geraspte gemberwortel incl. sap
  • 3 eetlepels grofgehakt korianderblad
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 2 theelepels piment
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ geraspte nootmuskaat
  • 2 eetlepels (30 ml) citroensap (± ½ citroen)
  • 2 eetlepels (30 ml) sojasaus (Kikkoman)
  • 2 eetlepels (30 ml) olijfolie
  • zout

Aan de slag:

  • Snij de pepertjes (ik gebruikte 3 rawits) overlangs doormidden en verwijder de zaadjes. Snij de pepertjes fijn.
  • Maal de piment in het hakmolentje van je staafmixer fijn.
  • Voeg alle ingrediënten bij de piment in het hakmolentje en maal tot een fijne marinade. Proef en breng indien gewenst op smaak met wat extra zout.
  • Doe de jerk marinade over in een potje en bewaar in de koelkast.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Jerk marinade kan prima worden ingevroren. Voor handige deelblokjes giet je de marinade in een ijsblokjesvorm en vries in. Zo heb je altijd snel verse jerk marinade bij de hand.
  2. Gebruik jerk marinade bijvoorbeeld om kipfilet mee te marineren voor heerlijke kipspiezen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept