Header Overetengesproken.nl
Jerk marinade

Jerk marinade

met Geen reacties
173 Shares

Jerk marinade is een hete Jamaicaanse marinade vol kruiden en specerijen. Heerlijk om vlees en vis in te marineren. Door het vlees of de vis vervolgens op de barbecue te roosteren voeg je een licht rokerig accent toe. Je waant je echt even in Caribische sferen, héérlijk!

In de Cariben kijken ze niet op een pepertje meer of minder, ze houden daar wel van een hete marinade. In Nederland zijn we daar wat minder aan gewend dus pas de hoeveelheid pepertjes vooral naar eigen smaak aan. Ik hou bijvoorbeeld wel van flink heet maar de keerzijde is dat de pit snel de smaken van de kruiden en specerijen overheerst. Ga dus vooral af op je eigen smaak en pas de hoeveelheid pepertjes daarop aan.
Jerk marinade - Gepeperde Jamaicaanse marinade. Door de heerlijke geur en smaak waan je je echt even in Caribische sferen.

Jerk marinade

Gepeperde Jamaicaanse marinade. Door de heerlijke geur en smaak waan je je echt even in Caribische sferen.
Hoeveelheid 1 pot jerk marinade

Ingrediënten

  • 1 kleine ui of sjalot, grof gehakt
  • 3 lente-uitjes, grof gehakt
  • 3 tenen knoflook, schoongemaakt en gesneden
  • habanero madame jeanette of rawit pepertjes, naar smaak
  • 2 eetlepels geraspte gemberwortel incl. sap
  • 3 eetlepels grofgehakt korianderblad
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • 2 theelepels piment
  • 3 eetlepels bruine basterdsuiker
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ geraspte nootmuskaat
  • 2 eetlepels (30 ml) citroensap (± ½ citroen)
  • 2 eetlepels (30 ml) sojasaus (Kikkoman)
  • 2 eetlepels (30 ml) olijfolie
  • zout

Aan de slag

  1. Snij de pepertjes (ik gebruikte 3 rawits) overlangs doormidden en verwijder de zaadjes. Snij de pepertjes fijn.
  2. Maal de piment in het hakmolentje van je staafmixer fijn.
  3. Voeg alle ingrediënten bij de piment in het hakmolentje en maal tot een fijne marinade. Proef en breng indien gewenst op smaak met wat extra zout.
  4. Doe de jerk marinade over in een potje en bewaar in de koelkast.

    Eet smakelijk!

Tips

  1. Jerk marinade kan prima worden ingevroren. Voor handige deelblokjes giet je de marinade in een ijsblokjesvorm en vries in. Zo heb je altijd snel verse jerk marinade bij de hand.
  2. Gebruik jerk marinade bijvoorbeeld om kipfilet mee te marineren voor heerlijke kipspiezen.


Naast deze website ben ik ook aanwezig op social media.
Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Superleuk als je het deelt op social media! Tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis. Een reactie in de comments onder het recept is natuurlijk ook altijd leuk.

Meld je ook aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste recepten.

Laat een reactie achter

Recept waardering