Header Overetengesproken.nl
IJskoffie

IJskoffie

 |  Geen reacties
11 Shares

Aan het begin van mijn werkdag of tijdens een gezellige lunch drink ik graag een latte macchiato. Met een gewone koffie of espresso doe je me geen plezier. Voor mij moet er lekker veel melk inzitten. Koffieliefhebbers pur sang vinden dat natuurlijk maar niets maar ik kan er echt heel erg van genieten. Daarbij vind ik een goed gemaakte latte met die mooie laagjes er heel aantrekkelijk uitzien.

Omdat ik ook wel eens iets anders met koffie wilde doen had ik het maken van ijskoffie al een tijdje op mijn bucket list staan. Iedere keer schoot het erbij in en toen ik een tijdje terug vanilleroomijs had gemaakt leek het moment daar. Maar ja, het ijs was zo lekker dat het op was voordat ik ook maar aan een milkshake of ijskoffie had kunnen denken. Toen het KNMI vorige week woensdag meldde dat we de eerste tropische dag van 2016 te pakken hadden besloot ik dat te vieren met een ijskoffie. En dat was een schot in de roos. Verfrissend, lekker en net als mijn geliefde latte machiato met een mooi schuim laagje. Je zult mij deze zomer vaker met een ijskoffie zien.

IJskoffie - Zin in koffie èn verkoeling? Dan is deze ijskoffie zeker iets voor jou. Zo gemaakt en heerlijk van smaak.

IJskoffie

Zin in koffie èn verkoeling? Dan is deze ijskoffie zeker iets voor jou. Zo gemaakt en heerlijk van smaak.
Hoeveelheid 2 glazen

Ingrediënten

  • 75 ml espresso of heel sterke koffie, koud
  • 75 ml halfvolle melk
  • 400 ml vanilleroomijs

Aan de slag

  1. Doe de koude koffie, melk en het vanilleroomijs in een blender en meng in een een paar seconden tot een mooie ijskoffie.
  2. Schenk in 2 mooie glazen, zet er rietjes in en serveer direct.

    Proost!

Tips

  1. Ook heerlijk als dessert na lunch of diner.
  2. Om de ijskoffie nog lekkerder te maken bestrooi je 'm met wat geraspte chocolade of cacao. Of spuit er een flinke toef slagroom op en drizzle er wat karamelsaus over.


Blijf op de hoogte van de nieuwste recepten en volg mij via
INSTAGRAM, FACEBOOK en PINTEREST
of meld je aan voor de
NIEUWSBRIEF

Geef een reactie