Huzarensalade - Onmisbaar bij een (koud) buffet maar ook lekker als lunch of hapje tussendoor. Lekker fris door de fijngesneden appel.

Huzarensalade

Onmisbaar bij een (koud) buffet maar ook lekker als lunch of hapje tussendoor. Lekker fris door de fijngesneden appel.
Direct naar het recept

Vandaag weer eens een klassieker: huzarensalade. Onmisbaar bij een (koud) buffet maar natuurlijk ook erg lekker als lunch of hapje tussendoor. Door de aardappels en het stoofvlees vult het lekker, de fijngesneden appel en augurk zorgen voor een frisse noot.

Welke aardappels gebruik je voor huzarensalade?

De structuur van de salade bepaal je met het soort aardappels dat je gebruikt. Met (iets) kruimige aardappels krijg je een smeuïge huzarensaladesalade. Gebruik je vastkokende aardappels dan blijf je de blokjes of schijfjes aardappel zien. Welke aardappel het beste is? Er is gelukkig geen goed of fout! Het is maar net wat je zelf het lekkerst vind. In mijn artikel over aardappels leg ik het verschil tussen kruimige en vastkokende aardappels uit. Zeker even lezen!

Is huzarensalade hetzelfde als rundvleessalade?

Huzarensalade en rundvleesalade lijken heel erg op elkaar. Het grootste verschil zit ‘m in het vlees. In rundvleessalade zit verhoudingsgewijs meer vlees. Rundvleessalade wordt daardoor gezien als een duurdere of chiquere versie van huzarensalade.

Huzarensalade - Onmisbaar bij een (koud) buffet maar ook lekker als lunch of hapje tussendoor. Lekker fris door de fijngesneden appel.

Huzarensalade

Geef je waardering
Hoeveelheid: 850 gr huzarensalade

Ingrediënten: 

 • 150 gr gaar stoofvlees
 • 500 gr iets kruimige aardappels, geschild
 • 1 flinke Elstar appel, in kleine blokjes
 • 70-100 gr augurken, in kleine blokjes
 • 4 eetlepels mayonaise
 • 120 ml yoghurt
 • 1-2 eetlepels nat van augurken
 • zout en peper

Aan de slag:

 • Zet de aardappels met wat water op en breng aan de kook. Als de aardappels een paar minuten hebben gekookt voeg je wat zout toe en kook je ze verder gaar. Zodra de aardappels gaar zijn giet je ze af en laat droog stomen. Laat helemaal afkoelen en snij in kleine dobbelsteentjes.
 • Klop de mayonaise, het grootste deel van de yoghurt en 1 eetlepel augurkennat door elkaar en roer er wat zout en peper door.
 • Snij het vlees in kleine stukjes en schep samen met de blokjes aardappel, appel en augurk in een ruime schaal, overgiet met de saus en schep door elkaar. Proef en breng op smaak met wat zout en peper en eventueel wat extra augurkennat en/of yoghurt.
 • Bewaar de huzarensalade in de koelkast. Serveer in een schaal, schep bolletjes op een bord of vorm met dessertringen torentjes (zoals ik voor de foto heb gedaan) en maak mooi op met sla, hardgekookt ei, rauwkost en/of wat zoetzuur.
  Eet smakelijk!

Tips:

Serveer met vers getoast brood en een schaaltje roomboter of homemade kruidenboter.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept