Huzarensalade

Huzarensalade

 |  Geen reacties

Vandaag weer eens een klassieker: huzarensalade. Onmisbaar bij een (koud) buffet maar natuurlijk ook erg lekker als lunch of hapje tussendoor. Door de aardappels en het stoofvlees vult het lekker, de fijngesneden appel en augurk zorgen voor een frisse noot. Eigenlijk iedereen is er wel gek op. De structuur van de salade kan je naar eigen smaak bepalen. Voor een smeuïger salade gebruik je (iets) kruimige aardappels en voor een salade waarin je de blokjes aardappel blijft zien gebruik je vastkokende aardappels. En dan tot slot nog even het verschil tussen een huzarensalade en een rundvleesalade. Rundvleessalade is niets anders dan een duurdere of chiquere versie van de huzarensalade omdat er verhoudingsgewijs meer vlees in zit.

Huzarensalade - Onmisbaar bij een (koud) buffet maar ook lekker als lunch of hapje tussendoor. Lekker fris door de fijngesneden appel.

Ingrediënten voor ± 850 gr huzarensalade

  • 150 gr gaar stoofvlees
  • 500 gr iets kruimige aardappels, geschild
  • 1 flinke Elstar appel
  • 70-100 gr augurken
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 120 ml magere yoghurt
  • 1-2 eetlepels nat van augurken
  • zout en peper

Aan de slag

Zet de aardappels met wat water op en breng aan de kook. Als de aardappels een paar minuten hebben gekookt voeg je wat zout toe en kook je ze verder gaar. Zodra de aardappels gaar zijn giet je ze af en laat droog stomen. Laat helemaal afkoelen en snij in kleine dobbelsteentjes.

Snij het vlees in kleine stukjes.

Snij de augurken in heel kleine blokjes.

Was de appel, verwijder het klokhuis en snij fijn.

Klop de mayonaise, het grootste deel van de yoghurt en 1 eetlepel augurkennat door elkaar en roer er wat zout en peper door.

Doe de gesneden ingrediënten in een ruime schaal bij elkaar, overgiet met de saus en schep door elkaar. Proef en breng op smaak met wat zout en peper en eventueel wat extra augurkennat en/of yoghurt.

Bewaar de huzarensalade in de koelkast. Serveer in een schaal, schep bolletjes op een bord of vorm met dessertringen torentjes (zoals ik voor de foto heb gedaan) en maak mooi op met sla, hardgekookt ei, rauwkost en/of wat zoetzuur.

Eet smakelijk!

Tip: Serveer met vers getoast brood en een schaaltje roomboter.

Geef een reactie

Close
Vul je gegevens in en ontvang
elke vrijdag GRATIS:

..

Inschrijven nieuwsbrief