Vandaag weer eens een klassieker: huzarensalade. Onmisbaar bij een (koud) buffet maar natuurlijk ook erg lekker als lunch of hapje tussendoor. Door de aardappels en het stoofvlees vult het lekker, de fijngesneden appel en augurk zorgen voor een frisse noot. Eigenlijk iedereen is er wel gek op. De structuur van de salade kan je naar eigen smaak bepalen. Voor een smeuïger salade gebruik je (iets) kruimige aardappels en voor een salade waarin je de blokjes aardappel blijft zien gebruik je vastkokende aardappels. En dan tot slot nog even het verschil tussen een huzarensalade en een rundvleesalade. Rundvleessalade is niets anders dan een duurdere of chiquere versie van de huzarensalade omdat er verhoudingsgewijs meer vlees in zit.


Huzarensalade
Ingrediënten
-
150
gr
gaar
stoofvlees - 500 gr iets kruimige aardappels, geschild
- 1 flinke Elstar appel
- 70-100 gr augurken
- 4 eetlepels mayonaise
- 120 ml yoghurt
- 1-2 eetlepels nat van augurken
- zout en peper
Aan de slag
-
Zet de aardappels met wat water op en breng aan de kook. Als de aardappels een paar minuten hebben gekookt voeg je wat zout toe en kook je ze verder gaar. Zodra de aardappels gaar zijn giet je ze af en laat droog stomen. Laat helemaal afkoelen en snij in kleine dobbelsteentjes.
-
Snij het vlees in kleine stukjes en de augurken in heel kleine blokjes.
-
Was de appel, verwijder het klokhuis en snij fijn.
-
Klop de mayonaise, het grootste deel van de yoghurt en 1 eetlepel augurkennat door elkaar en roer er wat zout en peper door.
-
Doe de gesneden ingrediënten in een ruime schaal bij elkaar, overgiet met de saus en schep door elkaar. Proef en breng op smaak met wat zout en peper en eventueel wat extra augurkennat en/of yoghurt.
-
Bewaar de huzarensalade in de koelkast. Serveer in een schaal, schep bolletjes op een bord of vorm met dessertringen torentjes (zoals ik voor de foto heb gedaan) en maak mooi op met sla, hardgekookt ei, rauwkost en/of wat zoetzuur.
Eet smakelijk!
Tips
Serveer met vers getoast brood en een schaaltje roomboter of homemade kruidenboter.
Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest
Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.
Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!
Laat een reactie achter