Hummus van limabonen met muhammara
Sinds ik hummus van limabonen heb ontdekt is dit by far onze favoriet. De originele hummus met kikkererwten is heerlijk maar met limabonen wordt het smeersel nog net even iets zachter, romiger en smeuïger. Top royaal af met muhammara, geef er verse naan bij en geniet van deze Midden-Oosterse smaakbom.
Het idee voor dit recept ontstond al bladerend door Ottolenghi’s kookboek SIMPEL. Mijn oog viel op puree van limabonen met muhammara. Toevallig had ik die dag nog een schaal muhammara met zwarte knoflook in de koelkast staan. Ik dook gelijk de keuken in om er een limabonen hummus bij te maken. Dat was zo lekker dat ik het recept gewoon echt met jullie moet delen.
De tafel dekte ik met donkerblauw Toscane servies van Xenos. De hummus en muhammara komen er zo mooi op uit vind ik. Samen met de bamboe onderborden, lepels, messen, kommetjes en oranje placemat creëerde ik precies de rustige en naturele uitstraling waar ik zo van hou. Plaats alles op tafel en vul aan met salades, versgebakken brood, schaaltjes olijven en rauwkost. Zet ook wat extra muhammara, nootjes en kruidenzout neer zodat iedereen naar harte lust kan pakken. Als het dan ook nog een warme, zwoele zomeravond is waan je je even in het Midden Oosten.
Een groot deel van de ingrediënten shopte ik online bij Xenos: limabonen, tahin, komijnpoeder, olijfolie, zwarte knoflook en zoete paprika druppels. Smaakt dit recept naar meer, overweeg dan ook om SIMPEL in je mandje te leggen. Echt een prachtig kookboek!
Hummus van limabonen met muhammara
Ingrediënten:
- 240 gr afgespoelde en uitgelekte limabonen, (1 blikje)
- 2 tenen knoflook, geperst
- 4 eetlepels tahin
- 2 eetlepels citroensap
- 2½ eetlepels water
- 1 eetlepel komijnpoeder
- kleine eetlepel olijfolie
- zout, naar smaak
Voor de garnering:
- ½ portie
muhammara - paprika druppels
- gehakte walnoot
- peterselie
- tijm
- walnootolie
Aan de slag:
- Draai de limabonen samen met de komijn, knoflook, tahin, citroensap, water en olijfolie in de keukenmachine tot een smeuïge massa. Reken op een minuut of 10. Zet tussentijds de machine even stil om de wanden schoon te schrapen.
- Proef de hummus en breng op smaak met een snuf zout. Eventueel vroeg je nog wat extra tahin, water en/of citroensap toe.
- Schep de hummus op een schaal en top af met muhammara. Schenk er wat walnootolie over en garneer met gehakte walnoot, peterselie en blaadjes tijm.Eet smakelijk!
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept heb ik geschreven in samenwerking met Xenos.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.