Hummus van cannellinibonen en paddenstoelen - Hummus met een bijzondere twist. Romig, zacht en een heerlijk zilte touch. Dit wil je proeven!

Hummus van cannellinibonen en paddenstoelen

Hummus met een bijzondere twist. Romig, zacht en een heerlijk zilte touch. Dit wil je proeven!
Direct naar het recept

Niets gezelliger dan met z’n allen genieten van een (borrel)tafel vol heerlijke gerechten en hapjes. Hummus leent zich perfect om volop mee te variëren en is dan ook een grote favoriet hier in huis. Brood en toastjes erbij en dippen en smeren maar. Vandaag heb ik een fijne variatie op de traditionele hummus van kikkererwten voor je: hummus van cannellinibonen en paddenstoelen. Italiaans -romige en zachte cannellinibonen- met een oosterse twist van miso en sojasaus.

Paddenstoelen zijn een perfecte match met de heerlijk zilte miso en sojasaus. De saus trekt tot diep in de paddenstoelen waardoor de smaak heel intens wordt. Ook wordt de kleur van de paddenstoelen er prachtig diep oranjebruin van. Samen met wat gehakte pinda’s en het frisse groen van peterselie ziet deze oosterse hummus van cannellinibonen er heel feestelijk uit.

Om in de oosterse sfeer te blijven kan je de tafel aanvullen met bijvoorbeeld saté van portobello en soba noodles met shiitake. Of ga op de fusion tour met bijvoorbeeld albondigas, calamari van koningsoesterzwam, bara en gamba pakketjes van bladerdeeg.

Hummus van cannellinibonen en paddenstoelen - Hummus met een bijzondere twist. Romig, zacht en een heerlijk zilte touch. Dit wil je proeven!

Hummus van cannellinibonen en paddenstoelen

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 portie

Ingrediënten: 

Voor de hummus van cannellinibonen:

  • 1 blik cannellinibonen, uitlekgewicht ± 240 gr
  • 1 theelepel gehakte knoflook
  • 60 ml tahin (4 eetlepels)
  • 30 ml citroensap (2 eetlepels)
  • 40 ml water
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel extra vierde olijfolie
  • zout, naar smaak

Voor de paddenstoelenmix:

  • 250 gr gemengde paddenstoelen
  • 2 eetlepels kikkoman of sojasaus
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 1 eetlepel miso

Voor de garnering:

  • verse peterselie
  • gehakte pinda's, gezouten

Aan de slag:

Voor de hummus van cannellinibonen:

  • Spoel de cannellinibonen onder koud stromend water en laat goed uitlekken.
  • Doe alle ingrediënten voor de hummus in de keukenmachine en draai in een paar minuten tot een smeuïge hummus. Proef en breng op smaak met wat extra zout, citroensap en/of tahin. Voor een smeuïger hummus voeg je wat extra water toe.
  • Schep de hummus in een schaal en bewaar in de koelkast.

Voor de paddenstoelenmix:

  • Roer van de kikkoman, zoete chilisaus en miso een sausje.
  • Snij eventuele harde stukjes van de steeltjes en snij in plakjes. Bundelzwammen laat je lekker heel. Bak de paddenstoelen in een hete koekenpan aan, giet er ongeveer de helft van de saus over en laat slinken tot ze gaar zijn. Laat afkoelen.
  • Schep de hummus op een bord, verdeel de paddenstoelen erover en schenk er nog wat van de resterende saus overheen. Bestrooi met gehakte pinda's en peterselie. Serveer met vers stokbrood, toastjes en/of vers gebakken naan.
    Eet smakelijk!

Tips:

Biologische cannellinibonen bestel ik geregeld bij KoRo. Extra voordelig in een tray van 12 blikken!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




2 reacties

  1. Mevrouw Niekje schreef:

    Hoi Mariette, dit (of een variatie hierop) ga ik zeker een keer maken. Bij het zien van de foto alleen al loopt het water me in de mond!

    1. Ja, zeker doen! Echt heerlijk om paddenstoelen te combineren met hummus. Ben benieuwd naar jouw variatie…