Huiskamerrestaurant met thuisconcert

Huiskamerrestaurant met thuisconcert

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest heeft iets nieuws opgezet: Qoncert. Thuis dineren met een heerlijk 3-gangen menu en aansluitend genieten van een concert. Ik mocht het Huiskamerrestaurant met thuisconcert ervaren en vertel je er graag alles over. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten: het was geweldig! Voordat je verder leest: houd je agenda bij de hand want echt, deze ervaring wil je ook…

Dineren in je eigen Huiskamerrestaurant met een thuisconcert

Om ook tijdens de lockdown te kunnen genieten van het Rotterdams Philharmonisch Orkest organiseert het orkest sinds december 2020 online concerten. Na de succesvolle eerste reeks heeft het wereldberoemde orkest er een beleving aan toegevoegd: het Huiskamerrestaurant. Samen met de Rotterdamse chefs Marco Somer van restaurant De Harmonie en Maaike Stift van EAT.PEASY hebben ze een 3-gangen menu samengesteld. Om het regionale karakter compleet te maken komen de asperges en aardbeien bij Van Gelder groente & fruit uit Ridderkerk vandaan. De menu’s zijn zowel met als zonder vlees en vis te bestellen.

Het menu

Verpakt in een chique doos werd ons menu op donderdag aan het eind van de middag bezorgd. De ingrediënten zijn super vers en netjes verpakt zodat de gerechten tot 4 dagen na ontvangst houdbaar zijn. Ik legde alles gelijk in de koelkast zodat we er op zaterdag in alle rust van konden genieten.

Huiskamerrestaurant met thuisconcert
Voorgerecht

Terwijl Michel de code voor het concert downloadde ging ik aan de slag met de gerechten. Op de bijgevoegde kaarten staat per gerecht helder beschreven wat je moet doen. Aanvullend kan je de QR-code scannen en de instructie video bekijken. Je ziet precies wat je moet doen en hoe je het gerecht het mooist opmaakt.

De bereiding is echt kinderspel. Je hebt slechts 1 pan met kokend water nodig voor het hoofdgerecht. Verder hoef je alleen de borden op te maken en voor je het weet geniet je van het voorgerecht. In rode biet gepekelde zalm met crème van dragon, steak tartaar van gepofte oerbiet, zoet-zuur van gele biet verse dragon, red chart en croutons van zuurdesem. Man, man, wat een smaken. En dit is nog maar het voorgerecht…

Huiskamerrestaurant met thuisconcert
Hoofdgerecht

Voor het hoofdgerecht warme ik 3 vacuüm zakjes op in het kokende water, maakte de borden op en we konden alweer verder genieten. En genieten was het. De langzaam gegaarde kalfswang in sjalot jus met witte asperges, crumble van parmaham, mayonaise van peterselie, zacht gekookt kwartel eitje, warme ratte prak met crème fraîche, truffel en verse bieslook was zo smaakvol. Bij de ratte prak kon ik me vooraf niet zoveel voorstellen. In de video wordt uitgelegd dat ratte een aardappelras is. Kijk, dat verklaard de naam ratte prak.

Het taartje van bladerdeeg met crème suisse, verse lambada aardbeien, Thaise basilicum, zoete citroen zeste, en saus van aardbeien en aceto was een meer dan waardige afsluiter.

Huiskamerrestaurant met thuisconcert
Nagerecht

Het Qoncert

Het menu smaakte ons zo goed en we hebben met z’n tweetjes zo gezellig zitten tafelen dat het al wat later op de avond was eer we van tafel gingen. We besloten daarom het concert de volgende dag te bekijken. In eerste instantie leek een koffieconcert op zondagochtend ons wel wat. Omdat het ’s middags zou gaan regenen deden het anders. ’s Ochtends lekker wandelen en ’s middags met een borrel erbij genieten van het concert. Wij kozen voor Dichter bij de Matthäus-Passion. Met een hapje en een drankje erbij thuis op de bank zo’n mooi concert bijwonen is pure verwennerij. Je zit nog mooier dan 1e rang.

Eén menu, 2x genieten. Het was echt een topervaring dit Huiskamerrestaurant met Qoncert!

Geniet ook van een volwaardige avond uit in je eigen huiskamer en boek snel deze culinaire én muzikale beleving. Krijg je wat mij betreft geen spijt van! Laat mij meegenieten en deel jouw ervaring op Facebook of Instagram en tag mij -@overetengesproken.nl- zodat ik je bericht kan reposten.

Huiskamerrestaurant met thuisconcertHuiskamerrestaurant met thuisconcertHuiskamerrestaurant met thuisconcertHuiskamerrestaurant met thuisconcert

Deze blogpost bevat een ontvangen product (dinerbox).
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *