Hotel en sterrenrestaurant Valuas
Vorige week vertelde ik al dat ik met mijn recept voor asperges met misoboter en paddestoelencrumble in de prijzen was gevallen. En dus togen Michel en ik naar het Noord-Limburg Helden voor een rondleiding bij aspergeteler Teboza en aansluitend een verblijf bij Hotel en sterrenrestaurant Valuas in Venlo. In mijn post van vorige week lees je meer over de rondleiding bij de teler, vandaag neem ik je mee naar Hotel en sterrenrestaurant Valuas.
Vanuit Helden was het een kwartiertje rijden naar Venlo. Het eerste dat opvalt als je bij Hotel en sterrenrestaurant Valuas aankomt is het magnifieke uitzicht over de maas! We stapten uit en liepen gelijk naar de rand van de ruime parkeerplaats want echt, dat uitzicht is betoverend en wil je in je opzuigen. De dagelijkse beslommeringen laat je direct achter je en bent er helemaal uit. Nadat we ons losmaakten van het uitzicht liepen naar binnen waar we buitengewoon hartelijk werden ontvangen. Na een korte incheck kregen we de sleutel van onze kamer.
Hotel en sterrenrestaurant Valuas Vanaf het terras genieten van de ondergaande zon
Hotel Valuas
Wij logeerden in kamer 1, nou ja kamer, noem het gerust een super de luxe suite. Ruim, sfeervol ingericht, luxe badkamer met douche voor 2 personen, gezellig zitje, werkplek en een heerlijk terras/balkon bij de kamer. Omdat we na ons indrukwekkende bezoek aan Teboza wel toe waren aan een lunch pakten we snel onze spullen uit en vertrokken naar het terras van de brasserie. Tijd om te relaxen en te genieten!
Genietend van een kop koffie en een latte macchiato bestudeerden we de kaart. Oops, keuzestress…. Uiteindelijk bleken we eensgezind en bestelden beiden een Valuas tosti van brioche, cream cheese, ham, kaas, tomaat, augurk, omelet en basilicum. Bizar lekker gewoon. Het is dat we niet om de hoek wonen maar zo wil ik vaker lunchen.
Na de lunch zijn we gaan wandelen bij het Zwart Water en hebben we zitten lezen in het zonnetje op ‘ons’ terras. Met een snelle douche en schone kleding maakten we ons klaar voor het diner.
Valuas tosti van brioche, cream cheese, ham, kaas, tomaat, augurk, omelet en basilicum Slaapgedeelte van de kamer Zitgedeelte inclusief bureau Luxe 2-persoons douche
Sterrenrestaurant Valuas
Vanwege het stralende zomerweer en het zachte briesje waren de tafels op het terras ingedekt. Met een glas bubbels als aperitief kregen we de eerste hapjes geserveerd. Ceviche van makreel en parelgort, krokante met kaas en kruiden, zuurdesem pan brood met luchtige kruidenboter en pure chocolade met rode biet. Het liefst zou ik nu vervallen in superlatieven, want tjonge jonge, wat een feest voor onze smaakpapillen. Kijk naar de foto’s en geniet mee!
Bubbels als aperitief Ceviche van makreel en parelgort Pure chocolade met rode biet Luchtige kruidenboter
Het eerste gerecht van ons 5-gangen diner bestond uit asperges op verschillende manieren. Op het bord lagen een groene asperge, een gemarineerde asperge, een heldere asperge en een asperge bavarois geflankeerd door structuren van eigeel en Imperial kaviaar. Erbij kregen we ook nog een kopje velouté met een gedroogde zoethout asperge. De begeleidende wijn was een Yves Cuilleron Viognier – Les Vignes d’à Côté uit 2019. Je weet niet wat je proeft: 5x asperge maar stuk voor stuk zo lekker en bijzonder. En die gedroogde asperge, echt geniaal.
Asperges op verschillende manieren Asperges op verschillende manieren kabeljauw met een Wonton van miso met aspergepuntjes en bundelzwam
Marmelade van asperge en sinaasappel
We vervolgden onze proeverij met een compositie van lever paté met asperge, asperge-sinaasappel-marmelade, mais crème en gevogelte essence. Michel en ik raakten niet uitgepraat over de marmelade, wat een smaakexplosie. Nooit gedacht dat asperges en sinaasappel zo’n gouden combinatie zijn. Erbij dronken we een Domaine Laureau Chenin Blanc – Les Raisins de L’amité 2017.
De hoofdgerechten waren kabeljauw met een wonton van miso met aspergepuntjes en bundelzwam gevolgd door hele asperges met Pata Negra, kalfsschenkel, gepocheerd ei en aardappel-mosterd-mousseline. De wijnen die we drinken zijn respectievelijk een Bodegas Forjas Del Salnés Albariño – Leirana 2019 en Château Monbrison Merlot – Cru Bourgeois 2011. Ik weet niet hoe het voor jullie als lezers is maar terwijl ik dit schrijf loopt het water me alweer in de mond. Wat een smaken komen er uit de keuken van Chef Eric Swaghoven.
Compositie van lever paté met asperge, asperge-sinaasappel-marmelade, mais crème en gevogelte essence Asperges met Pata Negra, kalfsschenkel, gepocheerd ei en aardappel-mosterd-mousseline Framboos met victoria, hangop en sorbet Koffie, thee en friandises
Michel en ik kozen ieder voor een ander dessert. Ik ging voor de framboos met victoria, hangop en sorbet en een heerlijk glas Lions de Suduiraut Sauternes – 2015. Michel koos het kaasplankje met Tomme d’ Chèvre, Brin d’Amour, Saint Nectaire, Beaufort en Grevenbroecker met witte thee. De bijlagen waren compote, kaas crème brûlée en crackers en maar liefst 3 verschillende dranken erbij: Walter Skoff Sauvignon Blanc, Ximénez Spínola Excepcional Harvest 2018 en een Quinta do Vallado Porto Branco. Als afsluiting genoten we van koffie, thee en friandises.
Ontbijt
De volgende ochtend was het minder zonnig dan de dag ervoor maar nog altijd lekker genoeg om buiten te ontbijten. Natuurlijk weer met dat fraaie uitzicht over de maas waar op dat moment de runderen verkoeling zochten in het water. Met een tafel vol lekkers, verse jus d’orange, koffie en thee sloten we ons verblijf op stijlvolle wijze af. Wat was het relaxed en wat hebben we genoten. Wij komen zeker terug! Een verblijf in het najaar of de winter waarbij je ’s middags gezellig winkelt in Venlo en je ’s avonds culinair laat verwennen bij Valuas. Ohhh, wij hebben er nu al zin in…
Runderen koelen af in de Maas Vorstelijk ontbijt
Hotel, brasserie en sterrenrestaurant Valuas is onderscheiden met een Michelinster, Bib Gourmand en lid van Les Patrons Cuisiniers. Naast het restaurant* en brasserie La Vie is er ook nog de gezellige Maasbar en een Wijnkamer. Of je nou privé of zakelijk komt, in klein of groot gezelschap bent, er is altijd een passend arrangement.
Tip: of je nou kiest voor de brasserie of het sterrenrestaurant, alle gerechten komen uit dezelfde keuken onder leiding van Chef Eric Swaghoven. Genieten is hier de norm!
Hotel, brasserie en sterrenrestaurant Valuas
St. Urbanusweg 1
5914 CA Venlo
077-3541141