Homemade Rolo's met dulce de leche - Heerlijke chocolade bonbons met karamelvulling. Probeer daar maar eens van af te blijven!

Homemade Rolo’s met dulce de leche

Heerlijke chocolade bonbons met karamelvulling. Probeer daar maar eens van af te blijven!
Direct naar het recept

“Bedenk goed wat je met je laatste Rolo doet.” Een reclame-slogan die bij velen in het geheugen gegrift staat. Maar ja, het was ook gewoon een geweldige reclame. Herinner jij hem je nog?

Eerlijk gezegd kan ik me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een Rolo heb gegeten. In elk geval te lang geleden. Maar daar is inmiddels verandering in gekomen! Vorige week was ik bij Xenos tussen de bakspullen aan het neuzen en daar lagen siliconen bonbonvormen. Ik ben al een tijdje op zoek naar een leuke vorm maar vaak vind ik de vormpjes/figuurtjes te laag om goed te kunnen vullen. Ook nu was dat weer het geval tot ik een vorm zag die me gelijk aan Rolo’s deed denken. Die moest ik gewoon kopen.

Soms moeten dingen blijkbaar zo zijn. Enkele dagen eerder had ik dulce de leche gemaakt. Een heerlijke karamelpasta die in Latijns-Amerika en dan met name in Argentinië mateloos populair is. Eenmaal thuis kon ik dus gelijk aan de slag. Het was super leuk om te doen en ik voelde me zo blij als een klein kind! En het resultaat mocht er zijn. De homemade Rolo’s zagen er niet alleen mooi uit, ze waren ook heerlijk! In het weekend gelijk maar weer een nieuwe lading gemaakt en aan mijn ouders gegeven.

Homemade Rolo's met dulce de leche - Heerlijke chocolade bonbons met karamelvulling. Probeer daar maar eens van af te blijven!

Homemade Rolo’s met dulce de leche

1 stem, stem ook
Hoeveelheid: 15 stuks

Ingrediënten: 

 • 1 blikje gecondenseerde melk (of kant en klare dulce de leche)
 • 125 gr pure chocolade

Extra benodigdheden:

 • siliconen bonbonvorm
 • taartrooster
 • Tip: Niet alle chocolade smelt even makkelijk en/of hard weer mooi uit na afloop. Ik heb goede ervaringen met de Fin Carré pure chocolade van Lidl.

Aan de slag:

Voor de dulce de leche:

 • Vul een ruime pan met koud water. Verwijder de wikkel van het blikje gecondenseerde melk en leg in de pan. Zorg dat het blikje ruim onderwater ligt. Zet de pan op het vuur en breng aan de kook.
 • Zet het vuur zachter zodra het water kookt en laat gedurende 3 uur zachtjes koken. Er wordt gezegd dat het blikje kan ontploffen als het niet geheel onderwater staat. Of dat echt zo is weet ik niet maar laten we het ook maar niet uitproberen. Controleer dus gewoon zo nu en dan of het blikje nog onderwater staat.
 • Haal na 3 uur het blikje uit het water en laat helemaal afkoelen.

Voor de Rolo's:

 • Breek de chocolade in blokjes en doe 100 gr in een schaal. Verwarm au bain-marie tot het alles goed gesmolten en mooi vloeibaar is. Laat de chocolade vooral langzaam smelten zodat het niet te heet wordt. Het water van het au bain-marie bad hoeft niet te koken, zolang het maar heet is smelt de chocolade echt wel.
 • Haal de schaal met chocolade van het pannetje met heet water en doe de overgebleven stukjes chocolade beetje bij beetje erbij. Roer rustig door tot alles weer mooi glad en gesmolten is. Voorkom dat je luchtbelletjes in de chocolade roert.
  Tip: In mijn artikel over het tempereren van chocolade leg ik uit waarom goed tempereren zo belangrijk is.
 • En dan gaat nu het echte werk beginnen. De eerste keer dat je bonbons maakt kan het wat rommelig zijn maar al snel zal je netjes kunnen werken. Je moet even leren hoe je chocolade verwerkt. Maar geloof me, het is een heel snel leerproces. Maak een eerste lading, kijk waar je verbeterpunten zitten, eet de Rolo’s op en maak ze nog een keer. Je zult zien dat ze steeds beter worden. Werk om het jezelf bij het opruimen wat makkelijker te maken op een plastic ondergrond. Bijvoorbeeld een groot dienblad.
 • Giet de chocolade voorzichtig in de bonbonvormpjes. Schud, tril, draai en wals de chocolade voorzichtig heen en weer om eventuele luchtbelletjes te laten ontsnappen en alle zijkanten netjes met chocolade te bedekken. Laat even staan zodat de randen een beetje kunnen stollen. Als de chocolade flink dik begint te worden zet je de bonbonvorm op zijn kop op het taartrooster zodat de overtollige chocolade uit de vormpjes loopt. Zet de vorm weer met de openingen naar boven en strijk met een lineaal, pannenkoekmes of schraper over de vorm om de randen van de cupjes schoon en scherp te maken. Laat even rusten en zet de bonbonvorm nog een keer op zijn kop op het taartrooster en laat nu goed uitlekken zodat er mooie cupjes ontstaan. Keer na 5-10 minuten de bonbonvorm weer om en zet in de koelkast om uit te harden.
 • Schep ⅓ deel van de dulce de leche in een wegwerp spuitzak en knip het puntje van de spuitzak open. De rest heb je niet nodig voor de Rolo's.
 • Haal de bonbonvorm uit de koelkast als de chocolade stevig is en vul de vormpjes met wat dulce de leche. Vul niet helemaal tot de rand want de cupjes worden straks nog afgevuld met chocolade. Dip je vinger in koud water en strijk de dulce de leche glad.
 • Verzamel alle overtollige chocolade en maak weer vloeibaar, laat wat afkoelen en giet over de bonbonvorm. Strijk de bovenzijde strak en glad en zet minstens een uur in de koelkast om volledig op te stijven.
 • Als de chocolade volledig is uitgehard, kan je de Rolo’s voorzichtig uit hun vormpjes drukken. Zet ze op een mooi schaaltje en probeer er dan maar eens van af te blijven.
 • Bewaar de homemade Rolo's in de koelkast en haal ze er pas vlak voor het serveren uit.
  Eet smakelijk!

Tips:

 1. Dulce de leche is ook heerlijk op een boterham.
 2. Heb je een dunnere karamelpasta/saus nodig? Kook de gecondenseerde melk dan gewoon wat korter maar tenminste 1½ uur.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept
2 reacties