Homemade labneh met harissa
Wat is er zomers lekkerder dan buiten eten met salades, gerechtjes van de barbecue en heerlijke dips en smeersels erbij. Eén van mijn favoriete dips is homemade labneh met harissa en olijfolie. Makkelijk te maken en zó lekker dat je ervan blijft eten.
Het fijne van labneh is dat je er enorm mee kunt variëren. Bijvoorbeeld met harissa, olijfolie en sesamzaad. Maar met pesto en ovengedroogde tomaatjes, verse tuinkruiden, dukkah of za’atar en een flinke scheut olijfolie maak je ook een heerlijke dip. Des te puurder en smaakvoller de gebruikte smaakmakers des te lekkerder de dip. Kies vooral wat je lekker vindt en maak er een mooi schaaltje van.
Voor het recept van vandaag gebruikte ik citroen harissa van Nadia & Merijns’s Souq. Je proeft duidelijk de ingelegde citroenen die erin zijn verwerkt en dat maakt het voor mij echt de ultieme harissa. Zo lekker, echt eens een potje meenemen en proeven.
Homemade labneh met harissa
Ingrediënten:
- 500 gr volle yoghurt
- ½ theelepel zout
Voor de garnering:
- harissa
- olijfolie
- zwart en wit sesamzaad
Extra benodigdheden
- kaasdoek
- zeef
- pan
Aan de slag:
- Bekleed de zeef met kaasdoek en hang in een passende maat pan.
- Roer het zout door de yoghurt en schenk in de met kaasdoek beklede zeef. Plaats de deksel op de pan, zet het geheel in de koelkast en laat gedurende 8 uur of een hele nacht uitlekken.
- Schep de labneh uit het kaasdoek, spreid uit over een bordje en garneer met de harissa. Giet er nog wat olijfolie over en top af met sesamzaad. Serveer met rauwkost en wat vers plat brood, Turks brood of stokbrood.Eet smakelijk!
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!