Homemade Bounty's - Zachte kokos omhuld met chocolade. Superleuk om zelf te maken. Minder zoet maar minstens zo lekker als het origineel.

Homemade Bounty’s

Zachte kokos omhuld met chocolade. Superleuk om zelf te maken. Minder zoet maar minstens zo lekker als het origineel.
Direct naar het recept

Er zijn van die momenten dat je zin hebt in iets lekkers bij de thee, in de kast kijkt en denkt: eigenlijk wil ik iets anders. Dan kijk ik altijd gelijk naar mijn bakspullen en bedenk allerlei lekkers dat ik kan gaan maken. Afgelopen weekend had ik zo’n moment en zag kokos en pure chocolade in de kast liggen. Hmmm, homemade Bounty’s daar had ik wel zin…

Homemade Bounty’s zijn niet moeilijk te maken. Geraspte kokos, kokosroom, beetje poedersuiker en chocolade. Dat is alles wat je nodig hebt. Omdat ik altijd pakjes kokosroom van Kara in huis heb, kon ik gelijk aan de slag. Kokosroom van Kara is mijn absolute favoriet. De room is dik en heeft een heerlijke kokossmaak. Kara kokosroom is er ook in poedervorm, je strooit het zo in je curry. Ideaal! Heb je geen kokosroom in huis of moet je er speciaal voor naar de toko dan kan je ook een blik gecondenseerde melk gebruiken. Omdat gecondenseerde melk al gezoet is heb je dan minder poedersuiker nodig.

Homemade Bounty's - Zachte kokos omhuld met chocolade. Superleuk om zelf te maken. Minder zoet maar minstens zo lekker als het origineel.

Homemade Bounty’s

Geef je waardering
Hoeveelheid: 14 stuks

Ingrediënten: 

  • 150 gr geraspte kokos
  • 75 ml Kara coconut cream/santen (vloeibaar), of meer naar smaak
  • 30 gr gezeefde poedersuiker
  • 150 gr melk of pure chocolade
  • naar keuze: geraspte kokos voor de decoratie

Extra benodigdheden:

  • vel bakpapier om de homemade Bounty's op te laten drogen

Aan de slag:

  • Meng de geraspte kokos met de poedersuiker en coconut cream. Proef de massa en voeg naar smaak meer coconut cream en/of poedersuiker toe. Hou er rekening mee dat de coconut cream enigszins in de kokos trekt en de vulling uiteindelijk dus iets droger zal worden. Hou je van een smeuïge vulling dan voeg je gewoon wat extra cococnut cream toe. Kneed er een samenhangende bal van en vorm mooie repen. Leg de repen op een bord en zet weg in de koelkast.
    Tip: om de kokos makkelijker te vormen maak je je handen licht vochtig.
    Tip: sommige kokos is heel erg droog, je hebt dan flink wat extra kokosroom nodig.
  • Breek de chocolade in blokjes, ik koos dit keer voor pure chocolade maar melk kan net zo goed, en doe de helft in een schaaltje. Verwarm au bain-marie tot het alles goed gesmolten en mooi vloeibaar is. Haal het schaaltje met de chocolade van het pannetje met heet water en doe de overgebleven stukjes chocolade erbij. Roer rustig door tot alles weer mooi glad is.
    Tip: lees ook mijn artikel over het thuis temperen van chocolade zodat je na het uitharden weer die mooie krak hebt.
  • Leg een stuk bakpapier klaar, pak de repen erbij en haal ze één voor één door de chocolade. Gebruik daarbij 2 vorken zodat je de repen makkelijk door de chocolade kunt wentelen. Tik met een reep op de vork op de rand van de kom om de chocolade gelijkmatig te verdelen en overtollige chocolade eraf te laten druipen. Leg de reep op het bakpapier.
    Tip: om de 3 kenmerkende ribbels bovenop te maken gebruik je een cocktailprikker. Klem in de lengte tussen duim en wijvinger (dus met de prikkende kanten in je vingers) en raak met de prikker de bovenzijde van de zachte chocolade aan. Haal iets omhoog en beweeg naar links of recht zodat je een soort golfje van chocolade maakt. Herhaal nog twee keer. Kan eventueel ook met een vork maar dan krijg je 4 ribbels.
  • Laat de repen drogen tot de chocolade helemaal droog is. Bewaar luchtdicht afgesloten (in een diepvries doosje) in de koelkast.
  • Leg de homemade Bounty's op een mooi schaaltje en serveer met koffie of thee.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Geen kokosroom in huis of kan je het niet vinden? Gebruik dan gecondenseerde melk en voeg wat minder suiker toe.
  2. Bounty-bollen in plaats van repen zijn ook erg lekker. Maak balletjes, haal door de gesmolten chocolade en leg op een met geraspte kokos bestrooid vel bakpapier. Strooi ruim kokos over de balletjes en als de chocolade begint te drogen rol je ze met behulp van een satéprikker nog eens door de kokos.
  3. Gebruik chocolade die makkelijk smelt en na afloop weer mooi uithard. Met de repen Fin Carré pure chocolade van Lidl heb ik goede ervaringen.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept




6 reacties

  1. Connie schreef:

    Het recept klopt niet. Ik heb ruim twee keer de hoeveelheid kokoscreme (ja, van Kara) moeten toevoegen en de consistentie is nog steeds niet optimaal.

    1. Hmmm, dat is vervelend en natuurlijk niet de bedoeling. Ik heb de bounty’s vaak gemaakt en nooit problemen gehad met de consistentie. Zal ze binnenkort opnieuw maken, het recept grondig nazien en indien nodig aanpassen. Dank voor de terugkoppeling.

      1. Connie schreef:

        Hallo Mariëtte, dank je voor je reactie. Eerst wil ik je mijn excuses aanbieden voor de toon van mijn bericht, hij is nogal kortaf.
        Nadat ik de bounties had gemaakt ging ik verder met kokosmakronen (mijn eigen recept) en deze mislukten ook volledig. Het ligt dus aan de kokos die ik had gekocht. Het was net zaagsel met kokossmaak. Nadat ik nieuwe kokos had gehaald ging het beter. De bounties hebben we na heel veel kunst- en vliegwerk weten te redden. Fijne dag!

        1. Dank voor je aanvulling. Mijn eerste gedachte was inderdaad dat de kokos wellicht te droog is geweest. De kwaliteit van geraspte kokos laat helaas nog weleens te wensen over. Is het erg droog dan heb je flink meer kokosroom nodig. Ik zal daarover een notitie in het recept plaatsen. Fijn dat het is opgelost!

  2. J. Man schreef:

    Beste,

    Heb je recept geprobeerd. Denk alleen niet dat hij klopt of ik doe het verkeerd. Blijft niet pakken tot een balletje. Voelde heel erg droog aan, zelfs niet nadat ik een heel pak zanten in heb gedaan. Heb uiteindelijk eetlepel Honing toegevoegd en paar eetlepels water. Toen ging het wel goed.

    Vond je recept en goede inspiratie en ga zo door met je lekkere recepten.

    1. Wat jammer dat het niet goed lukte! Ik heb nog eens goed gekeken naar het recept en denk dat het probleem ‘m zit in de coconut cream/santen. Klopt het dat jij een blok santen hebt gebruikt in plaats van vloeibare kokosroom? Dan krijg je inderdaad geen plakkende massa. Ik heb het ingrediënt coconut cream/santen inmiddels voorzien van een link naar het pakje dat ik altijd gebruik. Daarmee zou het gewoon moeten lukken.