Header Overetengesproken.nl

3D diner met Le Petit Chef

met Geen reacties

‘Novotel Amsterdam Schiphol Airport nodigt je van harte uit voor een unieke en geanimeerde private dining-ervaring met heerlijk eten én entertainment. Ben je erbij?‘ Zo’n uitnodiging laat ik natuurlijk niet voorbij gaan. Ben jij net zo benieuwd naar het 3D diner met Le Petit Chef … Meer lezen

Fontein Rotterdam

met Geen reacties

Of Michel en ik wilden kennismaken met restaurant Fontein en hun zomerse gerechten van de mibrasa grill. Dat hoef je mij natuurlijk maar één keer te vragen. En zo zaten we afgelopen zaterdag op het terras van Fontein. Zomers temperatuurtje, … Meer lezen

Sterrenchef Box

met Geen reacties

Culinair genieten zonder zelf de sterren van de hemel te koken. Via Sterrenchef Box bestel je met een paar muisklikken menu’s van sterrenchefs. Mooie gerechten, bijpassende wijnen en alles tot in de puntjes verzorgd. Na ontvangst leg je alles in … Meer lezen

Badhotel Domburg

met Geen reacties

Voorlopig zijn we nog niet van COVID-19 af en zal onze bewegingsvrijheid flink ingeperkt blijven. Wanneer we weer op vakantie kunnen naar het buitenland? Niemand die het weet. Het wachten is op een vaccin, pas als dat breed is ingezet … Meer lezen

Bruin desembrood

met 4 reacties

Brood bakken is leuk, desembrood bakken zo mogelijk nog leuker. Waarom? Omdat desem leeft en altijd anders reageert. Gist is redelijk vergevingsgezind, desem heeft meer zorg nodig. Is het daardoor moeilijker om desembrood te bakken? In het begin misschien wel … Meer lezen

Paaskoekjes met ganache

met Geen reacties

Voor feestelijke gelegenheden maak ik altijd graag iets lekkers. Een koekje, taart of bijvoorbeeld een borrelhapje. Met de paasdagen is advocaat natuurlijk favoriet. Voorgaande jaren heb ik ook schattige paaskuikens, bloemen en nestjes van meringue gemaakt. Die laatste 2 vulde … Meer lezen

Pizzabodem met desem

met Geen reacties

Sinds ik zelf desembrood bak zoek ik regelmatig naar andere mogelijkheden om mijn desemstarter te gebruiken. Sinds kort heb ik de pizzabodem met desem ontdekt. Wat is dat lekker zeg. Heerlijk knapperig, vol van smaak en ook nog eens easy … Meer lezen

Duurzame vis

met Geen reacties

Duurzaam, respect voor natuur en milieu en ecologische voetafdruk zijn thema’s die steeds belangrijker worden bij de productie van ons voedsel. Producenten zetten stappen om hun producten te verduurzamen. Consument dragen bij door bewust te kopen en verspilling tegen te … Meer lezen

Spaanse borrelplank

met Geen reacties

Onlangs ontving ik een pakket met 2 flessen witte wijn uit de Spaanse wijnstreek Rueda. Er zat ook een mooie houten plank in de vorm van een vis bij. Volgens de begeleidende brief combineren witte Rueda wijnen namelijk perfect met … Meer lezen

Shakerato

met Geen reacties

Hoewel ik ben een verstokte latte macchiato drinker ben maak ik af en toe ik een ijskoffie. Sinds ik vorige week tijdens een event kennis maakte met Caffè Vergnano 1882 heb ik er echter twee nieuwe drankjes bij: shakerato en … Meer lezen

Stroopwafeltaart

met Geen reacties

Afgelopen weken wilde ik graag weer eens een nieuwe taart maken maar de inspiratie liet het wat afweten. En dus werd er geen taart gebakken in huize Overetengesproken.nl. Toen ik afgelopen maandag na afloop van een persevent bij Princess traveller … Meer lezen

Zelf sushi maken

met 2 reacties

Sushi maken vind ik ontzettend leuk om te doen. Helaas was het er al lange tijd niet meer van gekomen. Tot ik onlangs van Saitaku een complete box ontving. In die box zit, met uitzondering van de verse ingrediënten zoals … Meer lezen

Groentechips uit de oven

met 4 reacties

In het weekend zetten wij graag een borrelplank op tafel. Nootjes, kaasjes, zoutjes, plakjes komkommer, trostomaatjes, wat druiven en/of gedroogd fruit. En soms pak ik uit en maak ik er mini quiche Lorraine bij. Om niet altijd hetzelfde op tafel … Meer lezen

Madeleines

met Geen reacties

Soms maak je een recept regelmatig om het daarna een hele tijd te vergeten. Zo gaat dat bij mij doorgaans met mijn recept voor madeleines. Maar zodra ik die heerlijke cakejes weer een keer heb gemaakt verbaas ik me erover … Meer lezen

Golden panna cotta

met Geen reacties

Hier thuis zijn wij gek op panna cotta maar we houden ook van variatie. Daarom heb ik met de Pasen in het vooruitzicht een superleuke en lekkere variant op de traditionele vanille panna cotta gemaakt. Geïnpireerd door de golden latte die ik … Meer lezen

Olie en vet

met 4 reacties

Vetten gebruiken we om onze maaltijden mee te bereiden, we smeren het op onze boterham en maken er koek en gebak mee. Waarom? Omdat vet lekker is, het is leverancier van de in olie oplosbare vitamines A, D, E en … Meer lezen

Limonade van bloedsinaasappel

met Geen reacties

Onlangs was ik aanwezig bij de perslancering van de Arabisch Mediterrane keuken van FairTrade Original en SOUQ. FairTrade Original kennen jullie waarschijnlijk van de eerlijke koffie, thee, kruidenmixen en bijvoorbeeld kokosmelk. SOUQ is de productlijn van Nadia Zerouali en Merijn … Meer lezen

Drinkyoghurt

met 2 reacties

Ken je dat, ineens heb je zin in iets lekkers en tegelijk denk je oh jee ik moet nu niet gaan snoepen want dan stop ik vandaag niet meer. Op dat soort momenten haast ik mij naar de keuken, pak … Meer lezen

Kaasbroodjes

met 2 reacties

Beemster kaasbroodjes, wat zijn die dingen toch ontzettend lekker. Heel af en toe neem ik er tijdens het boodschappen doen weleens een paar mee. Lekker bij een kop soep of als snack bij de borrel. Nooit over nagedacht om ze … Meer lezen

Appeltaartjes

met 1 reactie

Jarenlang bakte ik graag appeltaarten. Tot er een paar jaar terug de klad in is gekomen. Waarom? Geen idee. Ik bakte gewoon geen appeltaart meer. Onlangs beloofde ik Michel om er toch weer eens eentje te bakken. Terwijl ik de ingrediënten … Meer lezen

5 cadeautips voor Kerst

met Geen reacties

Wat neem je mee voor de gastvrouw en/of gastheer tijdens Kerst? Wat voor cadeau’s leg je voor je gezinsleden onder de boom? Vragen die zich elk jaar in december weer aandienen. Daarom geef ik vandaag 5 tips voor leuke cadeaus. … Meer lezen

Romanesco soep

met Geen reacties

In oktober ben ik met Love my Salad en een groep foodbloggers een dag naar België geweest. De dag stond volledig in het teken van biologische groente. In het Kijkje in de keuken van afgelopen maand heb je er al een en … Meer lezen

Marsepein

met 6 reacties

Zoete lekkernij van fijn gemalen amandelen en poedersuiker. Wordt veel gebruikt bij het maken en decoreren van gebak en bonbons.

Mugcake

met 3 reacties

Op Instagram zie ik de ene mugcake na de andere voorbij komen. Heerlijk lijkt me dat, je dag beginnen met zo’n warm cakeje uit een mok. En toch had ik het nog nooit gemaakt. Tot afgelopen week dan. Ik had … Meer lezen

Gnocchi

met Geen reacties

Gnocchi, ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee. Ik vind ze echt super lekker maar ze liggen me vaak zo zwaar op de maag. Het lijkt wel alsof ze in mijn maag nog uitzetten. Mijn oplossing: alleen nog … Meer lezen

Dennekoeken

met 44 reacties

Als kind ging ik ’s zomers zwemmen in het openluchtzwembad Crailoo in Hilversum. Met mooi weer was het daar heerlijk toeven. Je kon er zwemmen, zonnebaden en er was natuurlijk een loket waar je wat lekkers kon kopen. Nog niet … Meer lezen

Ontbijttaartjes

met 2 reacties

Volgens mij heb ik het eerder ook al eens geschreven maar ik zal echt nooit mijn ontbijt overslaan. Zonder ontbijt ben ik binnen de kortste keren chagrijnig, kortaangebonden en totaal futloos. Een goed ontbijt is dus echt het eerste waar … Meer lezen

Panna cotta

met Geen reacties

Panna cotta of gekookte room is een super simpel Italiaans dessert. Heerlijk zacht en romig met echte vanille. Je hebt maar 4 ingrediënten nodig en het kan eigenlijk niet mislukken. Het belangrijkst is vooral niet teveel gelatine te gebruiken. Panna … Meer lezen

Chicken adobo

met Geen reacties

Een aantal weken geleden nodigde Cecilia van Ces Kitchen me uit voor een Filipijns Kamayan Dinner. Ofwel eten met je handen. Ik wist niet wat ik zag: de tafel was bedekt met bananenbladeren en daarop lag al het eten uitgestald. In … Meer lezen

Geroosterde paprika

met 2 reacties

Geroosterde paprika, ik heb er inmiddels meerdere recepten mee gemaakt. Bijvoorbeeld gevulde wraps, bruschetta met oranje paprika, geitenkaasmousse met geroosterde paprika, soep of een tosti. Maar ook een stukje bij de borrel of in stukjes gesneden over de salade is heerlijk. Ik ben … Meer lezen

Zomerse cocktail met wodka

met Geen reacties

Zomervakantie en tropische temperaturen vragen om tropische drankjes. En af en toe een lekkere cocktail is ook niet verkeerd. Dus ging ik afgelopen weekend aan de slag en zo ontstond deze zomerse cocktail met wodka. Sinaasappelsap gemixt met wodka, ook … Meer lezen

Focaccia

met 2 reacties

Focaccia is Italiaans plat brood dat wordt gemaakt van deeg met een hoog vochtpercentage. Soms wel tot 80%. Naast water wordt er ook altijd olijfolie aan het deeg toegevoegd. Voor extra smaak worden er soms (verse) kruiden of stukjes gedroogde … Meer lezen

Sinaasappeltaart

met 7 reacties

Wie jarig is trakteert. En dus maakte ik afgelopen weekend deze mooie sinaasappeltaart. Heerlijk frisse sinaasappelbavarois met een laagje sinaasappelgelei op een krokante shortbread bodem. Voor wat extra stevigheid had ik er een cakelaagje gedrenkt in Licor 43 in verstopt. … Meer lezen

Boterkoek

met Geen reacties

Een goudbruine bovenzijde met een heerlijk zachte en smeuïge binnenkant, dat is hoe boterkoek hoort te zijn. Comfort food optima forma! Elke keer als ik ergens een stukje eet neem ik me voor snel weer eens zelf aan de slag … Meer lezen