Borrelhapje met filet americain
In een handomdraai zet je deze snack cups in steak tartaar stijl op tafel. Onweerstaanbaar lekker!
In een handomdraai zet je deze snack cups in steak tartaar stijl op tafel. Onweerstaanbaar lekker!
Romig en fris met een brosse koekbodem. Geïnspireerd op de klassieke New York cheesecake maar minder zwaar.
Gezond, makkelijk te maken en waanzinnig lekker. Doe jezelf een plezier, maak deze soep snel en geniet!
Makkelijke, snelle en heerlijke bowl zonder vlees. Met cashewnoten voor extra eiwitten en smaak.
Er zijn ontzettend veel soorten zout maar wanneer gebruik je welke soort? Ik zet het voor je op een rij.
Heerlijke cake vol rozijnen en cranberry’s geweekt in thee of bier. Super simpel om te maken!
Wat is zout eigenlijk en wat maakt het zo bijzonder? Ik zocht het voor je uit, lees snel mee…
Waanzinnig lekker en makkelijk te maken. Ik geef je het recept. Maak ‘m snel want echt, deze boterkoek wil je.
Krokante gnocchi met fijne smaakmakers. Geniet ook van dit heerlijke Italiaanse gerecht.
Een waanzinnige smaaksensatie. Eet het en je weet het: dit gerecht wil je vaker eten!
Verrassende combinatie van krokante amandelkoekjes en Italiaanse citroenlikeur.
Lekker, gezond, vol kleur en makkelijk te maken. De hummus maak je snel met een vork. Ideaal!
Traditioneel aardappelgerecht uit de Franse Alpen. Rijk gevuld met spek, kaas en ui. Pure comfortfood, maak het snel en geniet!
Mooie kaas-wijn paringen liften zowel de wijn als de kaas. Raak geïnspireerd, kies een wijn, mooie kaasjes en geniet…
Romig, zoet en friszuur tegelijk. Echt, dit toetje wil je proeven. Ik geef je mijn recept…
Fingerfood om de eetlust mee op te wekken. Verrassend, lekker en je geeft er je etentje net even dat beetje extra mee.
Super schattig, leuk om te maken én heerlijk om te eten. Ik leg uit hoe je ze maakt. Verrassend eenvoudig!
Ik verdiepte me erin en er ging een wereld voor me open. Lees mee met mijn ervaringen en doe er je voordeel mee.
Gevulde koeken maar dan met speculaaskruiden door het deeg. Extra lekker met zelfgemaakt amandelspijs.
Verrassend voorgerechtje dat het ook goed doet op de borrelplank.
Iers rundvlees met mediterrane invloeden. Low and slow gestoofd voor een boterzacht resultaat.
Luchtig brood gevuld met rode pesto, olijven, tomaatjes en lekker veel kaas. Cosy comfort food waar iedereen gek op is!
Verwarmende en voedzame variatie op de populaire shakshuka. Heerlijk eenpansgerecht, dit wil je!
Verwarmend ontbijt boordevol gezonde voedingsstoffen. Een goed en lekker begin van je dag!
Stevige tomatensoep met verse kruiden en een smokey bacon twist.
Krokant, een volle chocoladesmaak en subtiele hinten van sesamzaadjes en tahin: van deze koekjes wil je genieten!
Franse, hartige taart met een brosse bodem. Makkelijk te maken, onweerstaanbaar lekker!
Verfrissende granita met een tik. Fruitig, vol van smaak en erg feestelijk. Je wilt het proeven!
Zo gedaan en een paar dagen later heb je heerlijke, zoetzure komkommers. Geen augurken maar ze lijken er wel op!
Heerlijke Italiaanse pasta met simpele en pure smaken. Kleurrijk, makkelijk te maken en o zo lekker!
Verfrissende, koude soep van rauwe groenten met tomaat en komkommer als basis. Voedzaam, dorstlessend en zo gemaakt.
Super simpel en zó lekker! Jij bepaalt wat erin gaat. Gebruik voor maximale smaak biologische en pure ingrediënten.
Makkelijk Midden-Oosters gerecht met tomaat, paprika, eieren en ui. Zo lekker, wil je ook van genieten!
Dé plek voor een kop koffie, ontbijtje, lunch, high tea of high wine in het prachtige Westerkwartier. Pal naast het station.
Authentieke, internationale smaken die uitnodigen tot een culinaire wereldreis. Perfect voor shared dining.
Verfrissend ijs van pure ingrediënten. Heerlijk op een ijshoorntje of in een coupe met vers fruit.
Frisse naar citroen smakende siroop. Lekker als limonade, in cocktails, over toetjes of in gebak.
Naast genieten van een hapje en een drankje kan je hier ook terecht voor de dagelijkse boodschappen.
Met dit recept bak je poffertjes zoals je ze kent van de poffertjeskraam. Ga ook aan de slag en geniet!
Heerlijk zachte en zoete uien met een lichte ondertoon van bier. Heerlijk in combinatie met oude kaas.
De keramische anti-aanbaklaag is het duurzame antwoord op teflon. Ik leg je uit hoe het zit met PFAS, PFOA, PFOS en PTFE.
Hummus met een bijzondere twist. Romig, zacht en een heerlijk zilte touch. Dit wil je proeven!
Noedels, paddenstoelen en veel umami, dit wil je proeven! Staat ook nog eens zo op tafel…
Boterzachte tonijn geserveerd met een zilt sausje. Inclusief tips om duurzame tonijn te kopen.
Voedzame soep die je een handomdraai maakt. Ideaal als snelle maar toch gezonde maaltijd. Maak ‘m ook!
Dé plek om je gastvrij te laten onderdompelen in de Japans-Peruaanse keuken. Fijne sfeer, eten is top: een aanrader!
Een schaal vol kaaskoekjes, daar wordt iedereen toch blij van? Ik geef je het recept, kan je snel aan de slag.
Genieten van heerlijk eten en drinken op 92m hoogte met uitzicht op de adembenemende skyline van Rotterdam. Dit wil je!
Pittige gehaktballetjes. Heerlijk als tapas, snack, borrelhapje of over de pasta.
Dineren op bijzondere locaties zoals botanische tuinen, musea, kastelen en paleizen. Uniek om mee te maken.
Fijn ontbijt met o.a. havermout, chiazaad, vers fruit en yoghurt. Rijk aan vezels en eiwitten. Een gezond begin van je dag!
Boterzachte vis op een bedje van mediterrane groenten. Met verse oregano en tijm, kappertjes en olijven. Heerlijk!
Voedzame en erg lekkere maaltijdsalade. Easy peasy recept dat je ook prima kunt voorbereiden.
Zin in koffie èn verkoeling? Dan is deze ijskoffie echt iets voor jou. Zo gemaakt en heerlijk van smaak.
Schillen, grillen en serveren. Maak dit recept en geniet van overheerlijke asperges.
Rotterdams steakhouse en the place to be voor zowel een Flat Iron Steak als een Redefine plantaardige burger.
Voedzaam ontbijt met een vleugje koffie. Lekker zoet door de chia jam en het verse fruit.
Door de zachte, marspeinachtige binnenkant een onweerstaanbaar lekker koekje.
Rustieke Italiaanse salade met mozzarella, tomaat, olijfolie en basilicum. Staat zo op tafel en is onweerstaanbaar lekker.
Fenomenale smaaksensatie die verrassend makkelijk te maken is. Ik geef je het recept…
Heerlijk fris ijs op waterbasis met de intense smaak van verse citroenen. Je proeft gewoon de zomer. Maak het ook en geniet!
Originele cocktail met citroen sorbet en prosecco. Weer eens wat anders dan de klassieke gin-tonic.
Verrassend lekkere ovenschotel en ook nog eens in een handomdraai te maken. Maak ‘m snel en geniet met volle teugen.
Een goede lamsburger is zo ontzettend lekker. Ik leg precies uit hoe je ‘m maakt. Ga aan de slag en geniet!
Deze groene smoothie van spinazie, banaan, mango, magere yoghurt en geraspte kokos is niet alleen supergezond maar nog eens ook lekker zoet.
Zacht en zoet van smaak met dat lekkere zuurtje van citroen. Heerlijk fris en romig tegelijk. Dit wil je!
Luchtige snack van tapiocameel. Lekker bij salade, soep of op de borrelplank. Ken jij ze al?
Zijdezachte en romige groentesoep. Prachtig oranje van kleur met de warme smaak van vadouvan.
‘Novotel Amsterdam Schiphol Airport nodigt je van harte uit voor een unieke en geanimeerde private dining-ervaring met heerlijk eten én entertainment. Ben je erbij?‘ Zo’n uitnodiging laat ik natuurlijk niet voorbij gaan. Ben jij net zo benieuwd naar het 3D diner met Le Petit Chef … Lees meer
Zijdezacht, romig en prachtig groen. Echt, dit pistache ijs wil je proeven! Maak dit recept en waan je in Italiaanse sferen.
Vegetarische maaltijdsalade opgediend in een bowl en rijkelijk afgetopt met groenten, kruiden en dressing.
Lekker eten zonder vlees, kaas, zuivel of eieren? Het kan echt, deze verrassende recepten bewijzen het!
Frisse appel met een kruimellaag, toef slagroom en salted caramel. Superlekker en in een handomdraai gemaakt. Dit wil je!
Verfijnde soep van schaaldieren. Naar keuze gebruik je garnalen, kreeft, krab of bijvoorbeeld langoustines.
Verspil geen restjes wijn meer en ga vandaag nog aan de slag. Verrassend eenvoudig en superleuk om te doen.
Zacht, romig en smeuïg. Top royaal af met muhammara, geef er verse naan bij en geniet van deze smaakbom.
Simpel recept om in een handomdraai dit lekkere Indiase brood zelf te maken. Eenmaal geproefd wil je niet anders meer.
Krokante witvis hapjes vol verse kruiden en huisgemaakte saus.
Friszoete macarons gevuld met een prachtig roze ganache van ruby chocolade en gevriesdroogde frambozen.
Indonesisch stoofgerecht met kip, ketjap, uien, knoflook en gember. Extra smakelijk door de groenterijst.
Alcoholvrije drankjes om zelf te mixen. Qua smaak minstens net zo lekker zijn als de originele cocktail.
Warm havermout ontbijt uit de oven. Lekker, voedzaam en weer eens wat anders dan een boterham of bord pap.
Luchtige cake met de zoete bite van gekonfijte kersen en de rijke smaak van amandelen. Eenvoudig en snel te maken!
Vegetarisch voorgerecht dat minstens zo lekker is als de originele inktvisringetjes. Echt eens maken!
Feestelijke after dinner cocktail. Ik geef je het recept inclusief variaties en een heerlijke bonbon met koffielikeur.
Heerlijk Frans cakeje met amandelmeel, hazelnoot poeder en beurre noisette. Knapperig van buiten, smeuïg van binnen: genieten!
Na het lezen van deze blogpost dek jij het hele jaar rond de mooiste tafels!
Knapperig bladerdeeg met warme lamsragout of mini-pie gevuld met mediterraanse lamsstoof. Twee heerlijke variaties!
Gezonde en kleurrijke ovenschotel die niet alleen erg lekker is maar ook nog eens zo op tafel staat!
Cadeautjes die net even anders zijn dan doorsnee. Leuk om te geven èn leuk om te krijgen.
Met deze recepten -traditioneel èn met een twist- maak je er een heerlijke sinterklaasavond van.
Brosse schuimpjes met een swirl gezouten karamel. Zoet met een lichte hint van zout: echt onweerstaanbaar lekker!
Krokant kruimeldeeg, warme appels, stukjes abrikoos, noten en de verwarmde smaak van kaneel. Deze appelcrumble wil je proeven!
Zin in een fijne borrel? Ga aan de slag met mijn tips en geniet van de ultieme borrelplank.
Romige groentesoep met de frisse touch van citroen en een beetje pit van de mosterd. Verrassend lekker.
Geniet van heerlijke gerechten en het mooie uitzicht op de Oosterschelde. Het eerste MSC gecertificeerde restaurant in NL!
Voedzame maaltijdsoep. Extra lekker door de geroosterde groente en het gerookte paprikapoeder.
Fine dining restaurant in hartje De Pijp. Laat je verrassen door de Nederlands georiënteerde keuken: hier wil je eten!
Heerlijke combinatie van appeltaart en cake afgetopt met kruimeldeeg. Aan de slag en bakken maar!
Warme vruchten, romig ijs en de verwarmende smaak van PX: dit toetje is echt hemels!
Luchtige eimuffins gevuld met zalm, venkel, verse kruiden en afgetopt met wat kaas. Vol en rijk van smaak.
Boterzachte en malse zalm uit de oven. Super makkelijk, kan gewoon niet mislukken. Zo hoort zalm te zijn!
Typisch Texelse lekkernij van koek, amandelspijs en specerijen. Met dit recept maak je ‘m zelf. Een must om geproefd te hebben!
Panna cotta tartelettes – Romige vulling met de zoete smaak van vruchtenthee. De vulling is ook heerlijk als toetje. Snel maken dus!
Fijn en gastvrij dineren in het historische Hotel de Wereld. Seizoensgebonden keuken met regionale ingrediënten.
Heerlijke snack of borrelhapje van gefrituurd deeg op basis van gele spliterwten. Op smaak gebracht met specerijen en spinazie.
Kleinschalig hotel in de Zeeuwse badplaats Domburg. Sfeervol, mooie kamers, heerlijk eten, hier wil je verblijven!
5 bijzondere en smaakvolle recepten met chocolade op een rij. Zoek niet verder, ga aan de slag en geniet!
Zoet, krokant en onweerstaanbaar lekker amandelkoekje. Wacht niet te lang en maak ze snel zelf. You may thank me later…
Kleurrijke en voedzame lunch die snel op tafel staat. Naar keuze maak je ze meer of minder spicy. Geniet ervan!
Met deze lunch scoor punten bij je tafelgenoten. Super lekker, ziet er leuk uit èn makkelijk om te maken.
In de zoutmeren van Aigues-Mortes wordt dit fameuze zout geoogst. Ik ging er kijken en vertel je er alles over!
Fris, zoet en crunchy toetje dat je in een handomdraai op tafel zet. Dit wil je echt proeven!
Een heldere uitleg waarom je deeg moet kneden en op welke manieren je dat het beste kunt doen.
Pure smaken met een pure finishing touch: verse tijm blaadjes en wat La Baleine Fleur de Sel.
5 unieke plekken in NL waar je gegarandeerd tot rust komt en kunt genieten van culinaire hoogstandjes.
Heerijk zacht en mals door de low en slow garing in Portugese witte wijn en verse kruiden. Maak het ook en geniet!
Met een Michelinster, Bib Gourmand en lid van Les Patrons Cuisiniers is genieten hier de norm!
Zacht en romig met de verfijnde smaken van sinaasappel en kaneel. Maak het recept en geniet ook van dit Spaanse toetje!
Authentiek recept dat niet kan mislukken. Maak het zelf en laat je verrassen door de pure smaken. Lekker met (oude) kaas.
Geniet van het Hollandse goud met deze 3 verrassende recepten. Inclusief tip over het invriezen van asperges!
Zacht, zoet en romig dessert met frisse hinten van munt en limoen. Maak het ook en geniet!
Verrassend lekker en licht pittig Mexicaans gerecht. Kan zowel op de bbq als in de grillpan worden gemaakt.
Spaans gerecht van rijst en groente. Voor een authentieke smaak gebruik je gerookt paprikapoeder en saffraan. Smullen!
Gezond en voedzaam alternatief om de snelle trek mee te stillen. Met gedroogde vruchten, noten en kokos.
Makkelijk, lekker en kleurrijk gerecht. Voedzaam en gezond door de kikkererwten.
Duurzaam en lekker alternatief voor Parmezaanse kaas. Ideaal als je minder dierlijke producten wilt gebruiken.
Voedzaam en gezond ontbijten met taartjes vol fruit en granen. Super lekker en heel feestelijk!
Frisse en fruitige jam die minder zoet is. Gezoet met agavesiroop en extra lekker door een vleugje vanille.
Gezonde en makkelijke salade die in een handomdraai op tafel staat. Lekker met een broodje en een kop soep.
De lekkerste kaaswafels maak je zelf. In dit recept leg ik precies uit hoe je dat doet. Stel het niet uit en maak ze snel…..
Hollandse aardbeien op een bodem van krokant bladerdeeg en fluweelzachte banketbakkersroom. Proef je het al? Maak ‘m ook…
Heerlijke gebakjes met krokante kruimellaag. Inclusief handige hack om maar 1x deeg te maken. Maak ze ook en geniet!
IJsthee is niet alleen simpel te maken het is ook de allerlekkerste. Ik leg het je uit en geef je mijn favoriete recept.
Snelle en makkelijke soep boordevol groente. Ga aan de slag en geniet van deze lekkere soep. Echt je wilt ‘m proeven!
Maak je koelkast leeg en geniet van verrassende no waste maaltijden. Stop de voedselverspilling!
Vegetarische variatie op een heerlijk recept van Ottolenghi uit SIMPEL. Je wilt het proeven!
Weer eens iets heel anders dan traditioneel met ham, ei en hollandaise saus. Dit wil je proeven!
Een volwaardig avondje uit met deze culinaire èn muzikale beleving in je eigen huiskamer!
Zacht en fluffy als een soufflé maar veel makkelijker om te maken. Maak deze omelet en geniet!
Fruitig, zoet en heerlijk romig. Dit verrassende dessert wil je proeven!
Vrolijke kleuren en een lekkere bite. Echt zo’n salade waar je nog een keer extra van opschept.
Gepocheerd ei, uitgebakken bacon en een royale schep Hollandaise saus. Dit feestelijke ontbijtje wil je hebben…
Roomboter koeken gevuld met amandelspijs. Met dit fijne recept maak je ze voortaan zelf! Ga snel aan de slag en geniet…
Luchtige stukjes pannenkoek met een frisse appelcompote en rijkelijk bestrooid met poedersuiker. Echt even genieten!
Deze kleurrijke, smaakvolle en gezonde curry wil je proeven! Ga naar het recept en maak ‘m snel…
Sappige en heerlijk malse stukjes kipvlees met een marinade om je vingers bij af te likken. Dit wil je proeven!
Maak ook deze mooie taart. Ik leg uit hoe je dat het handigst aanpakt. Gaat je lukken!
Makkelijk noedel gerecht vol groenten. Extra lekker door het roerbaksausje met miso en zoete chilisaus.
Overetengesproken.nl gaat de top 10 patisseriën van Nederland langs. Lees je mee?
Pure smaken met de lichte tinteling van een pepertje en een zoet tintje van de geitenkaas. Comfort food it is.
Zonder knoeien perfect uitgeharde en glanzende chocolade creaties maken. Ik leg het je uit.
Zachte kaas, zoete honing en crunchy noten: hét perfecte borrelhapje voor gezellige middag of avond.
Pittig gekruide mihoen met garnalen, ei en geroerbakte groente. Zo lekker, dit wil je proeven…
Feestelijk en smaakvol voorgerechtje. Super makkelijk te maken met verrassende ingrediënten.
De smaak van vroeger maar helemaal van deze tijd doordat je geen oud brood verspilt.
Gezond, lekker en snel te maken. Heerlijk als onbijt of lunch. Ook leuk bij een feestelijke lunch of brunch.
Feestelijk maar toch heel makkelijk gerecht. De wijn en citroenzeste in de saus maken het extra lekker.
Een blik achter de schermen van Overetengesproken.nl – december 2020
De lekkerste chocolademelk maak je zelf. Met cacaopoeder of echte chocolade. Hoe? Dat lees je in dit recept!
Fris en smeuïg met de bitterzoete ondertoon van cranberries. Mix de ingrediënten door elkaar en hup de cake kan in de oven.
Verrassend fris, een beetje pit van een pepertje en het knapperige van geraspte kokos. Dit wil je!
De aardse smaken van de paddenstoelen combineren heerlijk met de wafels van linzenpuree.
Kijkje achter de schermen van Overetengesproken.nl – november 2020
Culinaire cadeautjes die je graag geeft én krijgt. Alle tips zijn online te bestellen. Je hoeft er dus niet de deur voor uit!
Krokante tartelettebodems met de onweerstaanbare vulling van pecan-karamel en frisse cheesecake. Je wilt ze proeven!
Romig en fluweelzacht dessert. Super feestelijk door het mooi gekleurde laagje roos, kardemom, peer en appel-gelei.
6 tips voor mooie kookboeken die leuk zijn om cadeau te doen maar ook heel fijn zijn om te krijgen.
Gezonde en voedzame maaltijd die makkelijk te bereiden is. Ideaal als doordeweekse maaltijd.
Rijke vulling van gamba’s, mihoen en kruiden verpakt in bladerdeeg. Heerlijk als borrelhapje, bij soep of een salade.
Lees mee met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl – oktober 2020
Start je dag energiek met dit heerlijke ontbijt vol fijne en verwarmende smaken.
Simpel om te maken en staat zo op tafel. Een echte smaakmaker met slechts 6 ingrediënten.
Het simpelste brood dat er is maar zó waanzinnig lekker. Ingrediënten mengen en hup de oven in. Dit brood wil je maken!!
Makkelijk, lekker èn goedkoop: voor max €15 geniet je met 4 personen van deze maaltijd.
Verrassend van smaak door wortel en gember. De topping van gebakken appeltjes maakt het helemaal af.
Geniet van culinaire hoogstandjes op sterrenniveau, heerlijke wijnen en kijk ondertussen uit over strand en zee.
Kijkje achter de schermen van Overetengesproken.nl – september 2020
Semi gedroogde tomaatjes maak je voortaan heel makkelijk zelf. Leuk om te doen en veel lekkerder dan uit de winkel.
Samen bakken is leuk. Ik leg uit hoe ik dat aanpak en geef tips. Kan ook prima via een videoverbinding.
Heerlijk gerecht uit de Surinaams-Hindoestaanse keuken van kip, ei en aardappels in saus en geserveerd met plat brood.
Simpel Ottolenghi gerecht met een explosie aan smaken. Zo wil je voortaan courgette eten.
Authentiek recept uit de Indonesische keuken. Niet heel pittig wel super smaakvol en kleurrijk.
Zijdezachte soep met topping van feta en gehakte amandelen. De olijfolie, citroenrasp en blaadjes tijm maken het af.
Mediterrane variatie op de klassieker. Rijk van smaak door de tapenade, serranoham en manchego.
Gemaakt naar authentiek recept. Lekkerder dan taai taai en ontbijtkoek en heel leuk om te maken!
Makkelijk, lekker en volop groente. Zo wil je iedere dag wel pizza eten!
Een nieuwe blik achter de schermen van Overetengesproken.nl – augustus 2020
Kleurrijk gerecht met pittige harissa. Afgetopt met gegrilde groente is het een echte smaakbom.
Heerlijk fris door het verse fruit en de ijsblokjes. Perfect om van te genieten tijdens zwoele zomeravonden.
Door vis te bereiden in een zoutkorst krijg je super zacht, sappig en smaakvol visvlees. Ik leg uit hoe je dat doet.
Frans zeezout uit de Camargue. Ik vertel je alles over het natuurgebied waar het ontstaat en hoe het wordt gewonnen.
Lees mee met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl – Juli 2020
Zacht en romig yoghurtijs met krokante stukjes chocolade en de fijne smaak van aardbeien. Door het gebruik van Skyr naturel (0% vet, extra veel eiwit) en weinig suiker kan je met een gerust hart genieten van dit lekkere ijs. Heb … Lees meer
Met dit recept maak je heel eenvoudig homemade tortilla’s. Maismeel, water en een koekenpan, meer heb je niet nodig.
Voor een kop koffie, lunch of heerlijk diner: 6 dagen in de week ben je de hele dag welkom bij Fontein aan het Hofplein in Rotterdam.
Voor broodbakken heb je geen dure spullen nodig, veel heb je waarschijnlijk al in huis. Ik laat het je zien.
Smaakvolle satésaus die makkelijk en snel te maken is. Lekker pittig door een lepeltje sambal.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Fijne zomerse salade. Prima voor te bereiden dus ook geschikt voor onderweg.
Thuis aan je eigen eettafel genieten van een 4-gangen sterrendiner. Bereid door de chef, geserveerd door jouzelf.
Heerlijke salade vol knapperige groenten en een fijne hartige bite.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Kleurrijke maaltijd die zowel warm als koud erg lekker smaakt. Je waant je even in Latijns-Amerikaanse sferen.
Krokante bodem, heerlijke karamel, zoete slagroom, stukjes banaan en crunchy stukjes hazelnoot. Deze wil je proeven.
Op waddeneilend Texel, aan de rand van de duinen ligt Grand Hotel Opduin. Een heerlijke plek om te genieten van het echte eilandleven.
Makkelijke en snel te bereiden stamppot. Lekker kruidig door de rucola, de frisse tomatensalsa maakt het helemaal af.
Frisse en vullende overnight oats met chiazaad, vruchten en crunchy granola.
Op het Zeeuwse eiland Walcheren, omgeven door natuur ligt Badhotel Domburg. Een heerlijke plek om uit te waaien en tot rust te komen.
Brosse gebakjes gevuld met een romige, friszure citroenvulling. Deze wil je proeven!
Smaakvol en mooi uitziend pastagerecht dat zowel warm, lauw als koud kan worden gegeten.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Met dit recept bak jij voortaan ook luchtig en knapperig desembrood. Laat je niet langer tegenhouden en ga ook aan de slag.
Een fijne plek om uit te waaien, tot rust te komen en te genieten van het goede van het leven.
Simpel maar o zo lekker en feestelijk hapje voor bij de koffie of thee. Wacht niet langer en laat nu nog de yoghurt uitlekken…
Knapperig bladerdeeg gevuld met een smaakvolle vulling van asperges, ham, ricotta en verse tuinkruiden. Onweerstaanbaar lekker.
Een heerlijke stek om er even helemaal tussenuit te zijn. Geniet van de mooie farm suites en fantastisch eten in restaurant Kook Atelier.
Heerlijk fris-zoete curd die je doet denken aan tropische eilanden. Gebruik als taartvulling, in tartelettes of op meringue.
Waanzinnig lekkere salade van gegrilde asperges. Bijzonder detail: met een zacht gebakken eidooier.
Makkelijk en snel te maken. Extra lekker door de fijngesneden prei, minder vet door een lepeltje Griekse yoghurt.
Feestelijk voorgerecht van witte asperges, prei, ei en Hollandse garnalen.
Krokante koekjes met een heerlijke toef zacht smeltende chocolade en afgetopt met een dragee eitje. Deze koekjes wil je!
Fijne aardse smaken op een krokante bodem. Natuurlijk afgetopt met lekker veel Parmezaanse kaas.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
In dit artikel lees je alle ins en outs zodat jij voortaan het juiste product voor jouw baksel kiest.
Feestelijke broodjes met hartige vulling naar een recept van Levine van Doorne.
Heerlijk knapperige en kleurrijke salade. Extra gezond door de Japanse manier van fermenteren.
Knapperige en crunchy pizzabodems maken zonder te kneden? Met dit recept maak jij voortaan thuis de allerlekkerste pizza’s.
Heerlijk op een geroosterde boterham of een toastje. Makkelijk en snel te maken met slechts 3 ingrediënten!
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Fingerfood taartjes met een tropische vulling van ananas en kokoswater en bovenop een rozet van Italiaanse meringue.
Die mooie kunstwerkjes in het schuim van je cappuccino kan je ook zelf maken. Ik leg uit hoe je dat doet.
Gezonde en voedzame maaltijd die makkelijk te preppen is. Extra lekker met wat knoflook yoghurt erbij.
Brood bakken is superleuk. Deze boeken leren je de fijne kneepjes van het vak en geven de lekkerste recepten.
Begin je dag goed met dit heerlijke ontbijt vol groente en eiwitten. Ook lekker als lunch of 4-uur snack.
Met deze handleiding maak jij in één week een desemstarter waar je direct een brood mee kunt bakken.
Een desemstarter is een makkelijk zelf te maken natuurlijke gist om brood mee te bakken. In dit artikel lees je alle ins en outs.
Klassiek Frans stoofgerecht van rundvlees, rode wijn, spekjes, uien en champignons. Extra lekker met verse tijm en knoflook.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Alcoholvrije cocktail met het zoete van zomerfruit, het frisse van gember en het verwarmende van 5-spice specerijen.
Zoete aardappelfrietjes, oesterzwamshoarma, frisse salade en afgetopt met een heelijke srirachasaus. Deze kapsalon wil je proeven!
Zachte witvis met een smaakvolle peterseliepuree, peterselie olie en een frisse vinaigrette.
In dit artikel lees je alles over de 3 verschillende rijsmiddelen om brooddeeg te laten rijzen.
Licht spicy bonbons. Heerlijk zacht en romig met het lichte bittertje van pure chocolade.
MICHELIN de Sterren, de Bib Gourmand en de autobanden. Ze zijn onlosmakelijk verbonden. Ik vertel je er alles over.
Verrassend smaakvolle groentegratin afgetopt met knapperige kaas, noten en een frisse toets van citroen.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Gevuld met rode paprika, ui, kaas en oregano: super smaakvol en luchtig. Perfect voor de jaarwisseling maar ook lekker bij een borrel.
Superlekker borrelhapje dat in een handomdraai gemaakt is. Extra leuk als je ze bakt in een mini-muffinblik.
Heerlijke toetjes die ik graag na een etentje op tafel zet. Kijk, geniet en kies iets lekkers.
Vegetarisch eten is in maar wat serveer je tijdens een etentje? Ik verzamelde 5 toppers voor je.
Op zoek naar een feestelijk hoofdgerecht? Zoek niet verder, ik heb 5 mooie gerechten voor je.
Mooie, lekkere én verrassende gerechten die zeker in de smaak vallen. Kies jouw favoriet en steel de show!
Geniet van een 4-gangenmenu op sterrenniveau bij jou thuis. Voorbereid door sterrenchefs, afgemaakt door jezelf.
Feestelijk nagerecht dat perfect is voor te bereiden. Zonder stress genieten van de gezelligheid aan tafel.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Smakelijke en feestelijke amuse waar je indruk mee maakt. Makkelijk voor te bereiden.
Heerlijk vullende soep met het zoete van wortel, het verwarmende van verse gember en de subtiele smaken van vadouvan kruiden.
Kook Atelier op Oost verheft fine dining, lokale gastronomie en aandacht voor wat de natuur te bieden heeft tot één groot culinair avontuur!
Makkelijk en snel te maken borrelhapje. Ideaal voor bij een spontane borrel, bij een kop soep of gewoon als lekkere snack.
Lees mee met mijn terugblik op 5 hele mooie maar niet altijd even makkelijke jaren.
Als aftrap van een reeks informatieve en praktische brood-artikelen neem ik je vandaag in vogelvlucht mee door de lange geschiedenis van brood.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Lekker en makkelijk lunchgerecht dat je snel om tafel hebt staan. Vers broodje, wat te drinken en genieten maar…
Sappige sous-vide gegaarde kabeljauw met smaakvolle topping van panko, kruiden en pittige rode pesto.
Wat is dat precies, wat kan je ermee en waarom zou je überhaupt sous-vide willen koken? In dit artikel leg ik het allemaal uit.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Tongstrelend gerecht van zachte scholfilet in een volle botersaus met witte wijn en Noilly Prat. Heerlijk!
Gezellig als borrelhapje maar ook heerlijk als avondmaaltijd. Makkelijk te maken en super lekker!
In woord en beeld laat ik je meegenieten van mijn belevenissen als jurylid en bezoeker van Texel Culinair.
Vegetarisch, makkelijk te maken en het smaakt fantastisch. Slechts 4 ingrediënten, echt eens maken!
Heerlijke cake met een fijne kruimellaag die gewoon niet kan mislukken. Recept van Rutger van den Broek uit zijn boek Cakes.
Shoarma zoals shoarma moet smaken maar dan van oesterzwam. Duurzaam en zeer smakelijk vegetarisch alternatief voor lamsshoarma.
Waar let je op, welke keurmerken zijn er en hoe betrouwbaar zijn die. Ik heb het voor je uitgezocht en samengevat in dit artikel. Lezen dus!
Makkelijk te maken en smaakvolle yoghurtdip voor bij de borrel, BBQ of Midden-Oosterse maaltijd.
Heerlijke wijnen, fijne bar bites en sublieme gerechten in een gezellige sfeer. Bij Pierre par CP is het volop genieten.
Onder het genot van muziek en een drankje proef je met zorg bereidde gerechtjes, bijvoorkeur bereid met producten van het eiland.
Zoet Midden-Oosters dessert uit Egypte, rijk gevuld met noten. Snelle variant van baklava. Ook heerlijk bij een kop koffie of thee.
Borrel in Spaanse sferen met een fijne plank vol kabeljauw met serranoham en arrabiata saus, tonijnsalade en knoflookgarnalen.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Overheerlijke macarons met een friszure vulling van vers citroensap en witte chocolade.
Gegrild en met een fijne salsa en dressing overgoten zijn deze peentjes een feestje om te eten.
Zomerse salade vol groenten. Lekker als avondmaaltijd maar ook prima geschikt als lunch.
Landelijk gelegen in de directe omgeving van Rotterdam. Lees en zie wat ik hier heb gegeten en hoe ik de smaken heb ervaren.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Verfrissende Italiaanse koffieshake met een mooie schuimlaag en een lekkere scheut amaretto erin. Leuk om te maken, nog leuker om te drinken.
Fijne salade van knapperige groene asperges, rucola en zoute stukjes kaas. Heerlijk bij een BBQ of zomerse maaltijd.
Makkelijk te maken met een chewy binnenkant. Doet denken aan amandelkoekjes maar dan met walnoot en oranjebloesemwater.
Heerlijke kruising tussen flammkuchen en pizza. Rijkelijk belegt met 3 soorten kaas, deze pizza wil je proeven!
Vullende, hartige muffins die ideaal zijn als ontbijt, lunch of snelle snack. Makkelijk te maken, erg lekker!
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Luchtige taartbodem gevuld met twee lagen slagroom, stroopwafelkruimels en karamellikeur. Afgetopt met slagroom en mini stroopwafeltjes.
Ik was geïntrigeerd, dook in de wereld van het Pioppi dieet en vertel je er alles over.
Snel te maken poké bowl met gerookte zalm, rivierkreeftjes, basmati rijst, avocado, rauwkost en een fijne Japanse dressing. Lekker en gezond!
Brosse roomboter koek, karamelvulling die op fudge lijkt en een royale laag chocolade. Met dit recept maak jij deze koek zelf!
Sushi maken is helemaal niet moeilijk. Ik leg je uit wat je nodig hebt en hoe je sushi maakt. Leuk om te doen en super lekker!
Makkelijk te maken borrelhapje dat zowel warm als koud erg lekker is. Kan zowel in de oven als op de barbecue worden bereid.
Ik vertel je wat ik hier heb gegeten, hoe ik de smaken heb ervaren en laat je mijn foto’s van de gerechten zien.
Voedzame maaltijdsalade. Geef er brood bij en je hebt een complete maaltijd.
Gezonde snack die heel makkelijk zelf te maken is. Kleurijk en super smaakvol alternatief voor vette en ongezonde snacks.
Simpele ingrediënten, zo gemaakt en superlekker. Deze tosti wordt je nieuwe favoriet!
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen op de Culiperslunch.
Smaakvol en delicaat Frans cakeje in de vorm van een schelp. Extra lekker door amandelmeel en beurre noisette. Verassend makkelijk te maken!
Heerlijk mals en sappig lamsvlees krijg je door het te bereiden op lage temperatuur in de oven. Super makkelijk en waanzinnig lekker.
Feestelijk en toch heel makkelijk ontbijtje vol granen, vezels, eiwitten en vers fruit.
Heerlijke variatie op de standaard vanille panna cotta. Zacht van smaak met een mooie gele kleur. Uitsluitend gezoet met honing!
Smakelijk gehaktbrood dat je met een hand omdraai in de oven hebt staan.
Verrassend gerecht dat een ware smaakexplosie geeft. Makkelijk te maken, dit wil je vaker!
Ik vertel je alles over deze 2 prachtige kookboeken over de Arabische keuken.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Handige achtergrond informatie over olie en vet. Ik vertel je ook welke oliën en vetten ik graag gebruik en waarvoor.
Verrassend lekker en weer eens iets heel anders. Deze zuurkoolschotel wil je proeven!
Weer eens wat anders dan de standaard gnocchi van aardappel. Met geroosterde walnoot, walnotenolie en verse tijm.
Zacht zuivel dessert van uitgelekte yoghurt. Met zomerfruit of op Indiase wijze met heerlijk geurende specerijen.
Verfrissend drankje van bloedsinaasappel, citroen en een vleugje oranje bloesem water. Je waant je even in Oosterse sferen.
Om je te inspireren en ter gelegenheid van de Nationale Week Zonder Vlees verzamelde ik 5 heerlijke recepten.
Verrassend lekker stukje vis gevuld met onder meer olijven, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas en peterselie.
Ouderwetse lekkere koekjes met geschaafde amandelen en greinsuiker. Simpel te maken, leuk om te presenteren.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Libanees smeersel van geroosterde paprika en walnoten. Extra lekker recept door het gebruik van walnootolie en verse tijm.
Frisse drank van yoghurt en fruit. Met dit recept maak jij voortaan zelf de lekkerste suikervrije drinkyoghurt met verse ingrediënten.
Verrassende combinatie van smaken. Simpel te maken, voedzaam, gezond en zowel warm als koud erg lekker.
Simpel recept voor heerlijke kaasfondue met Hollandse kazen. Rijk van smaak en extra lekker door wat kirsch en worcestershire sauce.
Makkelijk recept voor heerlijk zachte, zoete en goudbruine uien. Een echte smaakverrijker bij veel gerechten.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Makkelijk ontbijt met havermout, chiazaad, yoghurt, mango, hazelnoot en kokos. Heerlijk romig en vol van smaak.
Krokant bladerdeeg gevuld met een zachte kaasvulling. Met dit makkelijke recept maak jij ze voortaan zelf. Krakend vers uit eigen oven!
Heerlijke variatie op de Spaanse tortilla en de Indonesische opgebakken rijst met ketjap. Ideaal om restjes rijst mee op te maken.
Gezonde en voedzame ovenschotel die makkelijk te maken is. Heerlijke manier om weer eens peulvruchten te eten.
Gek op appeltaart maar wil je eens iets anders dan de standaard punt? Met dit recept maak je voor iedereen een eigen taartje. Superlekker!
Makkelijke en smaakvolle ovenschotel. Door de groente in de oven te bereiden houden ze een lekkere bite.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Cadeautjes die net even iets extra’s hebben of waar je de feestdagen een extra feestelijk tintje mee geeft.
Simpel recept voor overheerlijke karamelsaus. Afhankelijk van de dikte kan je de karamel op meerdere manieren gebruiken!
Recept voor slow roasted beenham gemarineerd met honing, mosterd en een beetje verse tijm. Heerlijk sappige en mals.
Gedroogd fruit in een heerlijke saus met smaakvolle specerijen. Kan zowel warm als koud worden gegeten. Lekker als bijgerecht of dessert.
Heerlijk luchtig gebak met rozijnen en vruchtjes. In dit recept leg ik precies uit hoe jij ook zo’n lekkere tulband bakt.
Heerlijk om zo te eten, in chocolade te dippen of te gebruiken in brood, gebak en desserts.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Verwarmende groentesoep met een vleugje Thailand. Lekker pittig door de groene curry en vol smaak door een scheutje kokosroom en vissaus.
Heerlijk combinatie van gnocchi met een saus van paddestoelen, spek, ui en crème fraîche.
Leuk om cadeau te geven, leuk om te krijgen. En niet duurder dan 10 euro per stuk.
Zoete lekkernij van fijn gemalen amandelen en poedersuiker. Wordt veel gebruikt bij het maken en decoreren van gebak en bonbons.
Makkelijk ontbijtrecept van banaan, ei en havermout. Extra lekker door de toegevoegde speculaaskruiden. Wanneer ontbijt jij met deze warme cake?
Heerlijke variatie op de Utrechtse sprits. Extra lekker op Sinterklaasavond maar ook op andere dagen een ware traktatie.
Met dit simpele basisrecept maak je thuis de lekkerste gnocchi. Aardappels, bloem en een snuf zout, meer heb je niet nodig.
Heerlijk bij soep of een borrel. Met dit recept maak jij ze voortaan zelf. En extra lekker door toegevoegde Parmezaanse kaas.
Vullende en makkelijke maaltijd met de verwarmende smaken van een echte Thaise curry. Vol groente en peulvruchten.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Gezonde ovenschotel die boordevol groenten zit en in een handomdraai in de oven staat.
Goed vullende maaltijdsalade. De vadouvan kruiden combineren heerlijk met de pompoen en geitenkaas brie.
Vrolijk groentegerecht vol smaak door verse pesto en geroosterde pijnboompitjes.
Salade van rauwkost, gekookte kipfilet en ei op smaak gebracht met een heerlijke dressing van vissaus, limoensap en een pepertje.
Lekkere variatie op de traditionele mac ’n cheese. Met gerookte zalmflakes, venkel en verse dille.
In deze rubriek laat ik jullie meekijken met mijn belevenissen achter de schermen van Overetengesproken.nl.
Grote, krokante kruidkoeken met een gesuikerde bovenkant. Niet met kant en klare koekkruiden maar met een homemade kruidenmix.
Lekkere combinatie van Hollandse garnalen met Japanse wakame en wasabi op toast. Heerlijk bij de borrel of als amuse!
Met deze feestelijke ontbijttaartjes start je de dag perfect. Friszoet van smaak en lekker vullend door de noten, vruchten en zaden.
Indiase gefrituurde snack in een krokant jasje van kikkererwtenmeel, verse knoflook, verse gember en geurige specerijen.
Verrassend vegetarisch gerecht op smaak gebracht met vadouvan kruiden en verse munt.
Heerlijk gerecht van Yotam Ottolenghi. Lekker als hoofdgerecht maar ook perfect als lekkere snack.
In deze review vertel ik je alles over SIMPEL, het nieuwste Ottolenghi kookboek. Dit kookboek wil je hebben!
De Frans-Duitse pizza uit de Elzas met crème fraîche, uienringen en spekjes. Simpel maar onweerstaanbaar lekker!
Met dit basisrecept bak je de perfecte soes. Varieer met de vulling en geniet van dit lekkere gebakje.
Simpele maar gezonde en smaakvolle pastamaaltijd die snel op tafel staat.
Sappige en smaakvolle kip op een hamburgersbroodje met erbij een spicy salsa van mango en tomaat.
Goudbruin, krokant en een fijne uiensmaak. Met dit recept maak jij deze lekkere uitjes voortaan zelf.
Zacht en romig dessert met echte vanille. Lekker met rood fruit of gekarameliseerde ananas. Zóóó lekker!
Boterzachte kip in een saus van ingekookte sojasaus, kokosazijn en knoflook. Door de laurierblaadjes krijgt de saus een heel eigen smaak.
Gezonde, verantwoorde en erg lekkere variant van de bekende slush puppie. Dus zonder suiker en kleurstoffen!
In dit basisrecept leg ik uit hoe je zelf heel makkelijk paprika’s roostert. Geen gedoe met open vuur maar gewoon veilig in de oven.
Gezonde en voedzame reep voor de lekkere trek van pure ingrediënten. In kleine blokjes ook lekker als snoepje bij de koffie of thee.
Voeg wat wodka toe aan een fles appel, ananas en perzik sap en je hebt een heerlijk zomerse cocktail.
Homemade kruidenboter: super lekker en zó easy om te maken. Heb je deze kruidenboter geproefd dan wil je niet meer anders!
Zomersgerecht vol verse smaken. Perfect om mee te nemen naar strand, picknick of barbecue bij vrienden.
Smaakvolle spiezen van kipfilet gemarineerd in jerk marinade afgewisseld met stukjes rode paprika en/of kastanje champignons.
Verrassend gerecht vol verse smaken. Kleurrijk, superlekker, gezond en ook nog eens kinderlijk eenvoudig om te maken.
Sta je open voor een andere visie op gezonde voeding dan is dit boek een must have!
Zacht smakende bavarois met hinten van drop en karamel. Voor een meer dropsmaak laat je de basis langer trekken.
Superlekkere snack uit de snackbar die je nu ook heel makkelijk zelf thuis maakt. Een aanrader, echt eens doen!
Gepeperde Jamaicaanse marinade. Door de heerlijke geur en smaak waan je je echt even in Caribische sferen.
Heerlijk knapperig en luchtig Italiaans brood. Vol van smaak door olijfolie, verse tomaat, rozemarijn en grof zeezout. Dit brood wil je vaker!
Lekker als lunch, snack, borrelhapje of als avondmaaltijd. Makkelijk te maken en ideaal om mee te nemen.
Heerlijke (vegan) saté die makkelijk en snel te maken is. Met slechts 7 ingrediënten te bereiden!
Inspireert en daagt uit om nieuwe recepten te proberen met verse groenten en fruit in de hoofdrol
Frisse sinaasappelbavarois op een krokante shortbread bodem. Voor extra stevigheid zit er een cakelaag gedrenkt in Licor 43 in verstopt!
Boordevol groenten en minder vet door de ricotta. Kortom een gezondere versie van de klassieke lasagne.
Arabische salade van bulgur, peterselie, munt, lente-ui, tomaat en komkommer met een dressing van olijfolie, citroensap, knoflook en baharat.
Kleine taartjes gevuld met amandelvulling, bosbessen en clafoutiscrème. In dit recept lees je precies hoe je ze maakt.
Dit boek leert je om thuis kleine tartelettes te maken. Echte Franse patisserie door jezelf gemaakt.
Smaakvolle wraps die het perfect zijn als snelle maaltijd, op een warme zomeravond of on the go.
Handig -printbaar- overzicht om cups, ounces, en inches om te rekenen naar milliliters, grammen en centimeters.
Verrassend lekkere vegetarische quiche. Lekker pittig door de blauwe kaas.
Heerlijk zacht en romig met een frisse twist van citroen. Homemade boterkoek zoals je die ook bij de banketbakker zou kopen.