Hete kipspiesjes

Makkelijk te maken borrelhapje dat zowel warm als koud erg lekker is. Kan zowel in de oven als op de barbecue worden bereid.
Direct naar het recept

Vandaag heb ik toch een heerlijk borrelhapje voor jullie: hete kipspiesjes. Makkelijk te maken, zowel warm als koud erg lekker en weer eens wat anders dan een kaasje of nootjes bij de borrel. Ook heel fijn: je hebt er geen bijzondere ingrediënten voor nodig. Sterker nog, waarschijnlijk heb je het meeste standaard wel in huis. Kortom, schrijf kipdijfilet op het boodschappenlijstje en geniet dit weekend nog van deze lekkere spiesjes.

Veelal gebruik ik in de marinade naast sambal flink wat honing met een lepeltje gemberpoeder of wat vers geraspte gemberwortel. Door te variëren met de hoeveelheid en de smaak van de sambal kan je de smaak en scherpte van de borrelhapjes beïnvloeden.

Wij zijn fan van sambal badjak maar je kan natuurlijk ook sambal oelek, brandal of bijvoorbeeld manis gebruiken. Het is maar net wat je zelf het lekkerst vind. Voor deze kiphapjes gebruikte ik sambal badjak.

Hete kipspiesjes - Makkelijk te maken borrelhapje dat zowel warm als koud erg lekker is. Kan zowel in de oven als op de barbecue worden bereid.

Hete kipspiesjes

Geef je waardering
Hoeveelheid: 15 kipspiesjes

Ingrediënten: 

  • 300 gr kipdijfilets
  • 1 grote of 2 kleine teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels gemberhoning
  • 1 eetlepel sambal badjak
  • 1 eetlepel balsamico azijn
  • 1 eetlepel Kikkoman sojasaus
  • 1 theelepel mild paprikapoeder
  • scheutje Worcestershire sauce
  • scheutje olie

Extra benodigdheden:

  • ± 15 tapasprikkers

Aan de slag:

  • Snij eventueel vetrandjes van de kipdijfilets en snij in stukken.
  • Voeg, met uitzondering van de kip, alle ingrediënten samen en roer er een marinade van. Giet de helft van de marinade over de kipstukjes en roer goed door elkaar. Laat het geheel in de koelkast tenminste 2 uur marineren.
  • Neem de kip uit de koelkast en laat in ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen. Schep nog eens om, prik de stukjes kip per twee aan de prikkers en gooi de gebruikte marinade weg. Bestrijk de spiesjes met de achtergehouden marinade en leg ze op het rooster van een op 200ºC conventioneel voorverwarmde oven en bak in ± 25 minuten gaar en mooi bruin. Bestrijk ze halverwege nog eens met het laatste restje van de achtergehouden marinade.
    Tip: gebruik een lekbak onder de kip want het gaat vet en de marinade gaan druipen.
  • Serveer de hete kipspiesjes direct. Afgekoeld smaken ze overigens ook superlekker.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Heb je geen gemberhoning gebruik dan gewone honing en roer daar een beetje gemberpoeder door. Gemberhoning bevat ongeveer 1% gemberpoeder.
  2. Staat in de zomer de BBQ toch aan leg de spiesjes dan lekker daarop.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept