Header Overetengesproken.nl
Hete boontjes

Hete boontjes

 |  Geen reacties
9 Shares

Een rijsttafel zonder hete boontjes is niet compleet. Maar ook zonder rijsttafel smaken hete boontjes fantastisch. Bijvoorbeeld bij een lekkere gehaktbal en wat gebakken aardappeltjes. Zo zet je zonder al teveel moeite toch iets verrassends op tafel.

Het makkelijkst is het als je harissa kant en klaar in de koelkast hebt staan. Heb je dat niet dan kan je natuurlijk ook à la minute een kruidenpasta maken van ui, knoflook, komijn, koriander, tomatenpuree en pepertjes. Maar als je dan toch bezig bent maak dan gelijk wat extra als voorraad. Ter vervanging van harissa kan je eventueel ook sambal gebruiken. De gewone sambal oelek is vooral pittig en mist de lekkere smaak van extra specerijen. Kies dus wel een lekker kruidige en smaakvolle sambal.

Hete boontjes - Pittig Indonesisch bijgerecht met een vleugje kokos.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 350 gr haricots verts
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel harissa
  • 1/4 blokje bouillonpoeder
  • paar snacktomaatjes
  • scheutje kokosroom of wat gedroogde santen
  • olijfolie
  • zout

Aan de slag

Was de haricots verts, verwijder de uiteinden en halveer.

Maak de ui schoon en snipper.

Fruit de ui in een klein beetje olie. Als de ui glazig begint te worden voeg je de harissa toe en fruit dit even mee. Schep de haricots verts door het ui-harissamengsel en verkruimel het bouillonblokje erboven. Schenk tot slot zoveel heet water over de boontjes dat er een mooi bodempje in de pan staat. Leg de deksel op de pan en laat het geheel 15 minuten zachtjes pruttelen.

Schep na 15 minuten de kleingesneden snacktomaatjes samen met wat kokosroom of gedroogde santen door de haricots verts. Laat dit nog even pruttelen tot de tomaatjes zacht zijn en de saus mooi ingedikt/gebonden is.

Proef de hete boontjes en breng eventueel op smaak met wat zout. Schep op een mooie schaal en serveer direct.

Eet smakelijk!

Tip: Lekker bij babi ketjap of rendang stoofschotel.

Geef een reactie