Met de onuitputtelijke inspiratie in bakboek Het gebak bakt iedereen de sterren van de hemel. Zowel voor de beginnende als de gevorderde bakker!

Het gebak, hét bakboek dat je altijd al wilde hebben

Bak jij graag cake en kan je altijd wel wat extra inspiratie gebruiken? Bakboek Het gebak van toppatissier Roger van Damme en tv-kok Claudia Allemeersch is precies wat je zoekt. Naast recepten voor complete cakes staat het ook boordevol recepten voor crèmes, vullingen en decoraties. Met Het gebak in huis kan je eindeloos variëren.

Met de onuitputtelijke inspiratie in bakboek Het gebak bakt iedereen de sterren van de hemel. Zowel voor de beginnende als de gevorderde bakker!

Het gebak, een bijzonder bakboek

In Het gebak bundelen Roger en Claudia op een bijzondere manier hun bakkennis en creativiteit. Claudia maakt van verschillende cakesoorten de klassieke versie. Roger tilt het recept vervolgens een niveau hoger en maakt een luxe interpretatie van het basisrecept. Ben je minder ervaren dan gebruik je de recepten van Claudia. Heb je meer ervaring of wil je eens iets anders proberen dan pak je het recept van Roger. Heel erg leuk gedaan!

Claudia Allemeersch & Roger van Damme

Voor wie niet weten wie Claudia Allemeersch en Roger van Damme zijn even een korte introductie. Claudia Allemeersch was in 2009 de eerste winnaar van ‘Beste Hobbykok van Vlaanderen‘. Sindsdien heeft ze verschillende kookboeken geschreven.

Roger van Damme is een Antwerpse topchef-patissier. Bekroond met een Michelinster, tv-chef bij kookzender NJAM en eigenaar van lunch lounge Het Gebaar in Antwerpen.

Het gebak - Claudia Allemeersch & Roger van Damme

De recepten

De meer dan 100 recepten zijn overzichtelijk ingedeeld en helder uitgelegd. De foto’s bij de recepten zijn verleidelijk en doen je instant watertanden. Ga aan de slag met klassiekers als quaker-quarts cake, carrot cake, tarte tatin, muffins en madeleines . Maar ook verrassende recepten zoals champagnecake, yoghurtcake met yoghurtkroepoek, Michelin-pistachecake, cannelé de luxe en dulcey poire nodigen uit om gemaakt te worden.

Naast de recepten voor complete cakes krijg je ook recepten voor vullingen. Denk aan passievruchtcrémeux, basilicumcrémeux, walnotenganache, citroen-vanillecrème, champagne chantilly, kaneellikeur, confituur van ananas, sinaasappel en rum. Voor de garnering en decoraties krijg je uitleg over het maken van verfijnde chocolade decoraties, suikerdecoratie, fondantglazuur en icing. Laat je fantasie de vrije loop en experimenteer met unieke en bijzondere baksel. Had ik al gezegd dat Het gebak een must have is voor de bakliefhebber?

Welk recept ga ik als eerste maken?

Al heel lang wil ik graag eens cannelé maken. In Het gebak staat een aantrekkelijk recept en toch is mijn oog gevallen op kokosrochers. Waarom dit recept in het boek staat weet ik niet want volgens mij is het geen cake. Maar…het recept ziet er zo goed uit en ik kreeg instant inspiratie voor een heerlijke variatie. Kokosrochers of kokosbollen met rumrozijn en een chocolade dip. Het idee zit in mijn hoofd en laat me niet meer los. Kokosbollen gaan het dus worden. Zodra ik het recept heb uitgewerkt deel ik het met jullie.

Met de onuitputtelijke inspiratie in bakboek Het gebak bakt iedereen de sterren van de hemel. Zowel voor de beginnende als de gevorderde bakker!

Wacht niet langer en ga ook aan de bak!

Met Het gebak op de keukentafel bakt zowel de beginnende als de ervaren bakker de sterren van de hemel. Het gebak is een onuitputtelijke bron van inspiratie. Bestel snel via onderstaande link en je hebt Het gebak morgen al in huis…

Het gebak is mij toegestuurd.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *