Havermout met gember en kurkuma
Nu de herfst weer is aangebroken ontbijt ik doordeweeks het liefst met een kom warme havermout met gember en kurkuma. Met er bovenop een topping van noten en zaden. Verwarmend door de gember en lekker knapperig door de topping, pure comfort food. Extra fijn is dat de topping boordevol gezonde voedingstoffen zit zoals eiwitten, gezonde vetten en vezels.
Ben je gek op chai? Kook dan ook een vleugje kaneel en kardemom mee. Je ontbijt krijgt er een extra warme smaak door. Of vervang de kurkuma door koek- & speculaaskruiden en voeg wat sinaasappelzeste en een handje geraspte wortel toe. Het is dan net of je ontbijt met carrot cake.
Noten en zaden topping
Standaard strooi ik wat pompoenpitten, zonnebloempitten, bruine amandelen, sesamzaad
en kokosvlokken of kokosrasp over mijn havermoutpap met gember en kurkuma. Afhankelijk van je smaak of wat je op voorraad hebt kan je variëren. Gebruik ook eens hazelnoten, pecannoten, geroosterde boekweit of wat gesneden zuidvruchten. Extra lekker wordt het met een lepel notenpasta erbij. Mijn favoriet van het moment is amandelpasta. Als ik dat even niet heb staan gebruik ik graag pindakaas.
Havermout met gember en kurkuma
Ingrediënten:
- 200 ml melk
- 45 gr havermout
- 1 eetlepel chiazaad
- ½ theelepel gemberpoeder
- ¼ theelepel kurkuma
Voor de topping:
- 1 eetlepel amandelpasta
- noten, zaden en kokos, naar smaak
Aan de slag:
- Breng de melk samen met de gemberpoeder en kurkuma aan de kook. Strooi de havermout en het chiazaad erbij, roer door elkaar en laat een paar minuten koken. Neem de havermout van de pit, plaats de deksel op de pan en laat 5-10 minuten staan.
- Schep de havermoutpap in een kom, bestrooi met noten en zaden en schep er een lepel amandelpasta bij.Eet smakelijk!
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept bevat gesponsorde links.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.