Havermout met gember en kurkuma - Verwarmend ontbijt boordevol gezonde voedingsstoffen. Een goed en lekker begin van je dag!

Havermout met gember en kurkuma

Verwarmend ontbijt boordevol gezonde voedingsstoffen. Een goed en lekker begin van je dag!
Direct naar het recept

Nu de herfst weer is aangebroken ontbijt ik doordeweeks het liefst met een kom warme havermout met gember en kurkuma. Met er bovenop een topping van noten en zaden. Verwarmend door de gember en lekker knapperig door de topping, pure comfort food. Extra fijn is dat de topping boordevol gezonde voedingstoffen zit zoals eiwitten, gezonde vetten en vezels.

Ben je gek op chai? Kook dan ook een vleugje kaneel en kardemom mee. Je ontbijt krijgt er een extra warme smaak door. Of vervang de kurkuma door koek- & speculaaskruiden en voeg wat sinaasappelzeste en een handje geraspte wortel toe. Het is dan net of je ontbijt met carrot cake.

Met stukjes gevriesdroogde appel

Noten en zaden topping

Standaard strooi ik wat pompoenpitten, zonnebloempitten, bruine amandelen, sesamzaad
en kokosvlokken of kokosrasp over mijn havermoutpap met gember en kurkuma. Afhankelijk van je smaak of wat je op voorraad hebt kan je variëren. Gebruik ook eens hazelnoten, pecannoten, geroosterde boekweit of wat gesneden zuidvruchten. Extra lekker wordt het met een lepel notenpasta erbij. Mijn favoriet van het moment is amandelpasta. Als ik dat even niet heb staan gebruik ik graag pindakaas.

Havermout met gember en kurkuma - Verwarmend ontbijt boordevol gezonde voedingsstoffen. Een goed en lekker begin van je dag!

Havermout met gember en kurkuma

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 ontbijt

Ingrediënten: 

  • 200 ml melk
  • 45 gr havermout
  • 1 eetlepel chiazaad
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • ¼ theelepel kurkuma

Voor de topping:

  • 1 eetlepel amandelpasta
  • noten, zaden en kokos, naar smaak

Aan de slag:

  • Breng de melk samen met de gemberpoeder en kurkuma aan de kook. Strooi de havermout en het chiazaad erbij, roer door elkaar en laat een paar minuten koken. Neem de havermout van de pit, plaats de deksel op de pan en laat 5-10 minuten staan.
  • Schep de havermoutpap in een kom, bestrooi met noten en zaden en schep er een lepel amandelpasta bij.
    Eet smakelijk!

Tips:

  1. Biologische havermout, bio chiazaad, bio gemberpoeder en bio kurkuma bestel ik graag bij KoRo. Biologisch is vaak net even iets duurder dan regulier maar bij KoRo is het nog altijd heel voordelig. Even een reken voorbeeld: een potje gemberpoeder in de supermarkt kost ruim 2 euro voor ±25 gr. Omgerekend is dat ruim €90 (!) per kilo. Bij KoRo bestelde ik een zak van 500 gr voor slechts 8,75 ofwel 17,50 per kilo. Zo ook met kurkuma. Koop in de supermarkt betaal je ruim €50 per kilo. Bij KoRo slechts 8,50. Dat scheelt wel even!

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Dit recept bevat gesponsorde links.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept