Havermout met appel en walnoot - Start je dag goed met dit lekkere en voedzame ontbijt. Prima voor te bereiden dus ’s ochtends geen gedoe.

Havermout met appel en walnoot

Start je dag goed met dit lekkere en voedzame ontbijt. Prima voor te bereiden dus ’s ochtends geen gedoe.
Direct naar het recept

Zonder een voedzaam ontbijt kom ik mijn dag niet door. Twee van mijn favoriete ontbijtjes, mijn ontbijtsmoothie en de zwarterijstepap van Jamie Oliver, heb ik al met jullie gedeeld. Vandaag geef ik je mijn recept voor een lekker ontbijt van havermout met appel en walnoot.

Als ik doordeweeks opsta wil ik snel ontbijten. Een bord kwark met granola klaar maken vind ik oké. Pap koken of een flinke smoothie klaarmaken duurt me echt te lang. Daarom maak ik mijn ontbijt meestal de avond van tevoren klaar. Zwarterijstepap of havermoutpap maak ik zelfs voor meerdere dagen tegelijk klaar.

Havermout met appel en walnoot - Start je dag goed met dit lekkere en voedzame ontbijt. Prima voor te bereiden dus ’s ochtends geen gedoe.

Havermout met appel en walnoot

Geef je waardering
Hoeveelheid: 4 ontbijtjes

Ingrediënten: 

 • 1 liter rijst, noten of havermelk
 • 240 gr havermout
 • 2 appels
 • 50 gr grofgehakte walnoot
 • ½ theelepel koek & speculaaskruiden

Aan de slag:

 • Breng de rijst, noten of havermelk aan de kook, roer de havermout samen met de koek & speculaaskruiden erdoor en laat 1 minuut zachtjes koken. De pap is nu nog aan de dunne kant maar zal tijdens het afkoelen en bewaren in de koelkast nog indikken dus weersta de verleiding om de pap langer door te koken. Tenzij je graag een hele dikke pap hebt waarin je lepel rechtovereind blijft staan.
 • Laat de havermoutpap helemaal afkoelen, verdeel over 4 schaaltjes en zet tot het ontbijt afgedekt in de koelkast.
  Tip: Om de pap sneller af te laten koelen kan je de pan in een teiltje met koud water zetten.
 • Was de appels, verwijder de klokhuizen en snij in kleine blokjes.
 • Verdeel ¾ de appelblokjes en gehakte noten over de 4 ontbijtjes en schep door elkaar. Garneer de schaaltjes met de resterende appelblokjes en walnoten.
  Eet smakelijk!

Tips:

 1. Kook ook eens een handje rozijnen mee met de havermout.
 2. Havermout en grote, extra lichte walnoten bestel ik regelmatig online bij KoRo.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept