Header Overetengesproken.nl
Havermout met appel en walnoot

Havermout met appel en walnoot

met Geen reacties
100 Shares

Zonder een voedzaam ontbijt kom ik mijn dag niet door. Twee van mijn favoriete ontbijtjes, mijn ontbijtsmoothie en de zwarterijstepap van Jamie Oliver, heb ik al met jullie gedeeld. Vandaag geef ik je mijn recept voor een lekker ontbijt van havermout met appel en walnoot.

Als ik doordeweeks opsta wil ik snel ontbijten. Een bord kwark met granola klaar maken vind ik oké. Pap koken of een flinke smoothie klaarmaken duurt me echt te lang. Daarom maak ik mijn ontbijt meestal de avond van tevoren klaar. Zwarterijstepap of havermoutpap maak ik zelfs voor meerdere dagen tegelijk klaar.

Havermout met appel en walnoot - Start je dag goed met dit lekkere en voedzame ontbijt. Prima voor te bereiden dus ’s ochtends geen gedoe.

Havermout met appel en walnoot

Start je dag goed met dit lekkere en voedzame ontbijt. Prima voor te bereiden dus ’s ochtends geen gedoe.

Hoeveelheid 4 ontbijtjes

Ingrediënten

 • 1 liter rijst, noten of havermelk
 • 240 gr havermout
 • 2 appels
 • 50 gr grofgehakte walnoot
 • ½ theelepel koek & speculaaskruiden

Aan de slag

 1. Breng de rijst, noten of havermelk aan de kook, roer de havermout samen met de koek & speculaaskruiden erdoor en laat 1 minuut zachtjes koken. De pap is nu nog aan de dunne kant maar zal tijdens het afkoelen en bewaren in de koelkast nog indikken dus weersta de verleiding om de pap langer door te koken. Tenzij je graag een hele dikke pap hebt waarin je lepel rechtovereind blijft staan.

 2. Laat de havermoutpap helemaal afkoelen, verdeel over 4 schaaltjes en zet tot het ontbijt afgedekt in de koelkast.

  Tip: Om de pap sneller af te laten koelen kan je de pan in een teiltje met koud water zetten.

 3. Was de appels, verwijder de klokhuizen en snij in kleine blokjes.
 4. Verdeel ¾ de appelblokjes en gehakte noten over de 4 ontbijtjes en schep door elkaar. Garneer de schaaltjes met de resterende appelblokjes en walnoten.

  Eet smakelijk!

Tips

 1. Kook ook eens een handje rozijnen mee met de havermout.
 2. Havermout en extra grote en lichte walnoten bestel ik graag bij KoRo. Gebruik de code MARIETTE5 voor korting op je gehele bestelling.

Volg jij mij al via Instagram, Facebook of Pinterest?

Heb je een recept van mijn blog gemaakt? Superleuk als je het deelt op social media! Tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Automatisch op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering