Header Overetengesproken.nl
Hartige muffins

Hartige muffins

met Geen reacties
365 Shares

Soms ontstaan recepten heel spontaan. Zo had ik laatst nog wat gorgonzola over nadat ik weer eens de linzensalade van Yotam Ottolenghi had gemaakt. De volgende avond zou ik een maaltijdsoep maken maar wilde ik er ook wat anders bij serveren dan brood. Misschien eens hartige muffins proberen, dacht ik.

En dus ging ik aan de slag met de overgebleven gorgonzola en voegde daar wat prei aan toe. Resultaat: heerlijk smeuïge muffins. De prei geeft de hartige muffins een zoete ondertoon die heerlijk combineert met de hartigheid van de gorgonzola. Door de prei rauw te verwerken geeft het tijdens het bakken vocht af en drogen de muffins niet uit.

Hartige muffins - Heerlijk smeuïge muffins met de hartige smaak van gorgonzola. Lekker bij de borrel, een buffet of een kop soep. Onweerstaanbaar lekker!

Hartige muffins

Heerlijk smeuïge muffins met de hartige smaak van gorgonzola. Lekker bij de borrel, een buffet of een kop soep. Onweerstaanbaar lekker!
Hoeveelheid 6 hartige muffins

Ingrediënten

 • 120 gr zelfrijzend bakmeel
 • 120 gr prei, schoongemaakt
 • 80 gr gorgonzola
 • ei (L)
 • 60 ml plantaardige olie
 • 30 ml halfvolle melk
 • snuf zout

Extra benodigdheden:

 • ingevet muffinblik

Aan de slag

 1. Snij de prei in ragfijne ringen.
 2. Klop de eieren los en roer er de olie en de melk door.
 3. Meng het zelfrijzend bakmeel met een snuf zout en schenk al roerende bij het zelfrijzend bakmeel. Schep de gesneden prei erdoor, verbrokkel 50 gr gorgonzola en schep dat ook door het beslag.
 4. Verdeel het beslag over de holtes van het muffinblik, snij de overgebleven gorgonzola in 6 blokjes, duw in elke muffin een blokje en bedek met het beslag. Zet het muffinblik in een op 180ºC conventioneel voorverwarmde oven en bak in 35-40 gaar en bruin. Geef eventueel de laatste 5 minuten uitsluitend onderwarmte om de onderkant mooi te laten kleuren.
 5. Serveer de hartige muffins lauwwarm of laat ze helemaal afkoelen. Lekker bij de borrel, een buffet of een kop soep.

  Eet smakelijk!

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering