Header Overetengesproken.nl
Hartige bladerdeegtaart van 24kitchen

Hartige bladerdeegtaart van 24kitchen

met Geen reacties
135 Shares

Laatst zaten we tijdens de borrel naar Rudolph’s Bakery op 24kitchen te kijken. En daarin bakte Rudolph van Veen een hartige Italiaanse bladerdeegtaart. Zag er heerlijk uit. Een paar dagen later bij het boodschappen doen zag ik mooie courgettes liggen en stond te bedenken wat ik daar voor lekkers mee zou kunnen maken. En toen plopte deze hartige bladerdeegtaart van 24kitchenweer op. Dus courgettes in het winkelwagentje en thuis aan de slag.

Op televisie ziet het er altijd zo makkelijk uit. Veel ingrediënten staan al afgewogen klaar of we gaan wel heel snel door de tijd. Maar eerlijk is eerlijk: deze hartige taart is niet moeilijk of bewerkelijk. What you see is what you get. En daar hou ik van! Het enige is dat ik het wel erg veel ricotta-vulling vind. Een volgende keer zou ik slechts de helft gebruiken.

Hartige bladerdeegtaart van 24kitchen - Rijk gevuld met mozzarella, courgette, ricotta, ei en tomaat.

Hartige bladerdeegtaart van 24kitchen

Rijk gevuld met mozzarella, courgette, ricotta, ei en tomaat.
Hoeveelheid 1 hartige taart

Ingrediënten

 • 1 teen knoflook
 • 1 courgette
 • Italiaanse kruiden
 • 2 bollen bio buffelmozzarella AH
 • 2 eieren
 • 250 gr ricotta
 • 1 grote trostomaat
 • 4 plakjes bladerdeeg, diepvries
 • geraspte kaas
 • zout en peper
 • olijfolie

Extra benodigdheden:

 • Licht ingevette rechthoekige bakvorm met losse bodem, 35×11 cm

Aan de slag

 1. Was de courgette en snij in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Pel de knoflook en snij grof.
 2. Verhit in een koekenpan wat olijfolie, fruit de knoflook aan en bak de plakken courgette. Als ze mooi beginnen te kleuren draai je plakken om en bak je de andere kant. Bestrooi vlak voordat je de courgette uit de pan haalt met Italiaanse kruiden. Leg de plakken samen met de knoflook op een bord en bak de overige courgette.
 3. Snijd de mozzarella in plakken. Klop de eieren met de ricotta los en breng flink op smaak met zout en peper. Snijd de tomaat in plakken.
 4. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en rol ze ietsjes uit zodat ze de breedte van de vorm in één keer bedekken. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
 5. Verdeel de plakken mozzarella over de vorm, schenk het ricottamengsel erover en leg de plakjes courgette dakpansgewijs op het ricottamengsel. Verdeel tot slot de plakken tomaat over de taart en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif de taart in een op 190°C hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven. Zet na 10 minuten de stand terug naar uitsluitend hete lucht en bak de taart in nog eens 20 minuten bruin en gaar.

 6. Haal de taart uit de vorm en snijd in mooie stukken.

  Eet smakelijk!

Tips

Ook koud is deze hartige taart heerlijk.

Bron: 24kitchen.nl

Volg mij ook via Instagram, Facebook of Pinterest

Recept van mijn website gemaakt? Deel het op social media en tag @overetengesproken.nl zodat ik het niet mis.

Altijd op de hoogte van de nieuwste recepten? Meld je aan voor de wekelijkse Nieuwsbrief!

Laat een reactie achter

Recept waardering