Hartige bladerdeegtaart van 24kitchen - Rijk gevuld met mozzarella, courgette, ricotta, ei en tomaat.

Hartige bladerdeegtaart van 24kitchen

Rijk gevuld met mozzarella, courgette, ricotta, ei en tomaat.
Direct naar het recept

Laatst zaten we tijdens de borrel naar Rudolph’s Bakery op 24kitchen te kijken. En daarin bakte Rudolph van Veen een hartige Italiaanse bladerdeegtaart. Zag er heerlijk uit. Een paar dagen later bij het boodschappen doen zag ik mooie courgettes liggen en stond te bedenken wat ik daar voor lekkers mee zou kunnen maken. En toen plopte deze hartige bladerdeegtaart van 24kitchenweer op. Dus courgettes in het winkelwagentje en thuis aan de slag.

Op televisie ziet het er altijd zo makkelijk uit. Veel ingrediënten staan al afgewogen klaar of we gaan wel heel snel door de tijd. Maar eerlijk is eerlijk: deze hartige taart is niet moeilijk of bewerkelijk. What you see is what you get. En daar hou ik van! Het enige is dat ik het wel erg veel ricotta-vulling vind. Een volgende keer zou ik slechts de helft gebruiken. In onderstaand recept heb ik dat al voor je aangepast.

Hartige bladerdeegtaart van 24kitchen - Rijk gevuld met mozzarella, courgette, ricotta, ei en tomaat.

Hartige bladerdeegtaart van 24kitchen

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 hartige taart

Ingrediënten: 

  • 4 plakjes bladerdeeg, diepvries
  • 125 gr ricotta
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 courgette
  • 1 grote trostomaat
  • 1 bol bio buffelmozzarella
  • 1 ei
  • geraspte kaas, naar smaak
  • Italiaanse kruiden
  • zout en peper
  • olijfolie

Extra benodigdheden:

  • Licht ingevette rechthoekige bakvorm met losse bodem, 35×11 cm
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Was de courgette en snij in plakken van ongeveer 0,5 cm dik.
  • Verhit in een koekenpan wat olijfolie, fruit de knoflook aan en bak de plakken courgette. Als ze mooi beginnen te kleuren draai je plakken om en bak je de andere kant. Bestrooi vlak voordat je de courgette uit de pan haalt met Italiaanse kruiden. Leg de plakken samen met de knoflook op een bord en bak de overige courgette.
  • Snijd de mozzarella in blokjes. Klop het ei met de ricotta los en breng op smaak met zout en peper. Snijd de tomaat in plakken.
  • Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en rol ze ietsjes uit zodat ze de breedte van de vorm in één keer bedekken. Bekleed de bakvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • Verdeel de mozzarella over de vorm, schenk het ricottamengsel erover en leg de plakjes courgette dakpansgewijs op het ricottamengsel. Verdeel tot slot de plakken tomaat over de taart en bestrooi met de geraspte kaas. Schuif de taart in een op 190°C hete lucht met onderwarmte voorverwarmde oven. Zet na 10 minuten de stand terug naar uitsluitend hete lucht en bak de taart in nog eens 20 minuten bruin en gaar.
  • Haal de taart uit de vorm en snijd in mooie stukken.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

Ook koud is deze hartige taart heerlijk.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Bron: 24kitchen.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept