Header Overetengesproken.nl
Guacamole

Guacamole

 |  Geen reacties
42 Shares

Laatst heb ik weer eens chili con carne gegeten en als extraatje serveer ik daar graag een schaal nacho’s bij. Maar een hele zak gaat dan niet één keer op. Dus maakte ik het weekend erna guacamole om de laatste nacho’s mee op te maken. Guacamole is niet alleen lekker maar ook nog gezond want avocado bevat veel goede voedingsstoffen. Zo wordt snacken bij de borrel wel heel aantrekkelijk.

Koop de avocado, afhankelijk van wanneer je hem nodig hebt, meer of minder rijp. Niet rijpe avocado’s zijn binnen een paar dagen rijp. Bewaar ze nooit in de koelkast maar gewoon op de fruitschaal. Moet de avocado snel rijp zijn? Leg ze dan naast de bananen, daar schijnen ze sneller van te rijpen. Rijpe avocado’s geven een beetje mee als je erin knijpt. De plek waar het steeltje heeft gezeten is dan nog groenig. Als ze heel zacht voelen zijn ze overrijp en is het oogje boven op de avocado bruin geworden.

Guacamole - Mexicaanse dipsaus voor nacho's maar ook lekker als bijgerecht bij burrito’s, taco’s en andere Mexicaanse gerechten.

Guacamole

Mexicaanse dipsaus voor nacho's maar ook lekker bij als bijgerecht bij burrito’s, taco’s en andere Mexicaanse gerechten.
Hoeveelheid 1 schaaltje

Ingrediënten

  • 1 rijpe avocado
  • 1 tomaat
  • 1 kleine rode ui of sjalotje
  • 1 rood pepertje meer of minder naar smaak
  • 1 teen knoflook
  • ½-1 eetlepel fijngehakt korianderblad
  • ½ theelepel versgemalen komijn
  • limoen- of citroensap
  • zout, versgemalen peper
  • chilipoeder

Aan de slag

  1. Was de tomaat, snij doormidden, verwijder kroontje en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
  2. Pel en snipper de ui heel fijn.

  3. Verwijder de zaadjes uit het pepertje en snij in ragfijne reepjes.
  4. Snij de avocado in kleine blokjes.
  5. Doe alle gesneden ingrediënten in een schaal, pers er de teen knoflook bij, knijp naar smaak wat limoen- of citroensap over het geheel en schep alles goed door met een vork. Prak ondertussen de guacamole enigszins zodat je een middelgrove puree/dipsaus krijgt. Proef en breng op smaak met zout, versgemalen peper en eventueel wat chilipoeder. Voor een heel gladde guacamole prak je gewoon wat meer of pureer je de ingrediënten met een staafmixer of keukenmachine.
  6. Serveer de guacamole met nacho's, stokbrood of bij een Mexicaanse maaltijd.

    Eet smakelijk!

Geef een reactie