Grove doperwtenstamp met verse tuinkruiden
Een willekeurige doordeweekse dag en je loopt te denken: wat zal ik vanavond nu weer eens eten. Herkenbaar? Mij gebeurt het in elk geval regelmatig. Doperwten is dan niet het eerste waar ik aan denk. Sterker nog, eigenlijk vind ik het maar een saaie groente. Ik weet het, het zal echt aan mij liggen maar ik weet nooit hoe ik doperwten kan pimpen. Tot voor kort dan. Toen herinnerde ik mij een uitzending van Jamie Oliver waarin hij doperwten stampte. Daar moet ik ook wel iets mee kunnen dacht ik.
Grove doperwtenstamp met verse tuinkruiden is het geworden. En toen ik dat eenmal had bedacht kwam er meer boven. Bijvoorbeeld een quiche met doperwtjes, prei, spekjes en geitenkaas. Maar die bewaar ik nog even voor een andere keer. Deze lichtzoete stamp van doperwten combineert goed met een gehaktbal of runderworstje. Maar een goed gekruid speklapje of een lekkere biefstuk kan natuurlijk ook.
Grove doperwtenstamp met verse tuinkruiden
Ingrediënten:
- 500 gr iets kruimige aardappels, geschild
- 450 gr extra fijne tuinerwtjes, diepvries
- 1-1½ eetlepel fijngesneden verse dille
- 1½ eetlepel fijngesneden verse bieslook
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Snij de aardappels in kleine stukjes en kook ze bijna gaar.
- Als de aardappels bijna gaar zijn voeg je de diepvries erwtjes toe en kook nog even door tot alles gaar is. Giet de aardappels en erwtjes af en stoom goed droog.
- Stamp de aardappels en erwtjes met een paar stampen van de stamper tot een grove stamp. Roer de verse tuinkruiden erdoor en serveer. Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
- Voor een smeuïger stamp roer je er nog een scheutje melk door.
- Brokkel ook eens wat zachte geitenkaas over de doperwtenstamp. Erg lekker!
- In plaats van verse tuinkruiden kan je ook een schep kruidenkaas of Boursin Cuisine door de stamp mengen.
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!