Grove doperwtenstamp met verse tuinkruiden - Verrassende stamppot van doperwtjes, dille en bieslook. Lekker met een worstje of bal gehakt.

Grove doperwtenstamp met verse tuinkruiden

Deel dit recept/artikel!

Een willekeurige doordeweekse dag en je loopt te denken: wat zal ik vanavond nu weer eens eten. Herkenbaar? Mij gebeurt het in elk geval regelmatig. Doperwten is dan niet het eerste waar ik aan denk. Sterker nog, eigenlijk vind ik het maar een saaie groente. Ik weet het, het zal echt aan mij liggen maar ik weet nooit hoe ik doperwten kan pimpen. Tot voor kort dan. Toen herinnerde ik mij een uitzending van Jamie Oliver waarin hij doperwten stampte. Daar moet ik ook wel iets mee kunnen dacht ik.

Grove doperwtenstamp met verse tuinkruiden is het geworden. En toen ik dat eenmal had bedacht kwam er meer boven. Bijvoorbeeld een quiche met doperwtjes, prei, spekjes en geitenkaas. Maar die bewaar ik nog even voor een andere keer. Deze lichtzoete stamp van doperwten combineert goed met een gehaktbal of runderworstje. Maar een goed gekruid speklapje of een lekkere biefstuk kan natuurlijk ook.

Grove doperwtenstamp met verse tuinkruiden - Verrassende stamppot van doperwtjes, dille en bieslook. Lekker met een worstje of bal gehakt.

Grove doperwtenstamp met verse tuinkruiden

Geef jouw waardering
Verrassende stamppot van doperwtjes, dille en bieslook. Lekker met een worstje of bal gehakt.
Hoeveelheid: 2 personen

Ingrediënten: 

 • 500 gr geschilde, iets kruimige aardappels
 • 450 gr extra fijne tuinerwtjes, diepvries
 • 1-1½ eetlepel fijngesneden verse dille
 • eetlepel fijngesneden verse bieslook
HelloFresh logo

Bespaar tot €85,- op de eerste 4 boxen!

Korting is geldig voor nieuwe en oude-HelloFresh’ers (als je meer dan 1 jaar geleden je lidmaatschap hebt opgezegd)
Ja, die korting wil ik hebben…
Klik op de knop om de korting te verzilveren of gebruik code HFMARIETTE85
*advertentie

Aan de slag:

 • Snij de aardappels in kleine stukjes en kook ze bijna gaar.
 • Als de aardappels bijna gaar zijn voeg je de diepvries erwtjes toe en kook nog even door tot alles gaar is. Giet de aardappels en erwtjes af en stoom goed droog.
 • Stamp de aardappels en erwtjes met een paar stampen van de stamper tot een grove stamp. Roer de verse tuinkruiden erdoor en serveer.
  Eet smakelijk!

Tips:

 1. Voor een smeuïger stamp roer je er nog een scheutje melk door.
 2. Brokkel ook eens wat zachte geitenkaas over de doperwtenstamp. Erg lekker!
 3. In plaats van verse tuinkruiden kan je ook een schep kruidenkaas of Boursin Cuisine door de stamp mengen.

De nieuwste recepten gratis in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Klik op de sterren en waardeer dit recept