Groene smoothie
Bij het ontbijt al bijna de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid fruit en groente eten? Dat kan met deze groene smoothie van spinazie, banaan, mango, yoghurt en geraspte kokos. Supergezond door alle vitaminen en mineralen die erin zitten en door het fruit is het ook lekker zoet.
Smoothie met spinazie
Misschien is een smoothie met spinazie niet het eerste waar je aan denkt als je een ontbijt, lunch of tussendoortje klaarmaakt maar ik kan het je absoluut aanraden. Spinazie smaakt echt heel erg lekker in combinatie met zoet fruit. Gebruik wel verse spinazie en geen diepvries spul. Dat is veel te nat en kledderig. Daarnaast is jonge spinazie is ook lekkerder dan oude spinazie met grote bladeren. De vezels daarvan willen nog weleens taai en stug zijn, jonge of baby spinazie is veel malser.
Mango en banaan behoren niet echt tot het fruit met veel eiwitten. Sowieso bevat fruit natuurlijk niet heel veel eiwit maar er is wel degelijk verschil tussen de verschillende fruitsoorten. Zo bevatten banaan en mango elk 1,1 gr eiwit per 100 gr vruchtvlees. Guave bevat bijvoorbeeld 2,6 gr eiwit. Onder de streep gebruik ik fruit niet als bron om mijn eiwitten uit te halen. Wil ik meer eiwitten in mijn smoothie dan vervang ik de yoghurt door kwark en voeg ik een schepje plantaardig eiwitpoeder zoals pompoen of erwten proteïne toe. Dat bevat 60-80 gr eiwit per 100 gr poeder.
Groene smoothie
Ingrediënten:
- 1 goed rijpe banaan
- 300 gr yoghurt
- 250 gr diepvries mango
- 225 gr verse spinazie, gewassen
- 2 eetlepels geraspte kokos
Voor de garnering:
- frambozen
- kokossnippers
- gepofte quinoa
- blaadje munt
Aan de slag:
- Doe de yoghurt, spinazie, banaan, mango en kokos in de blender en pureer tot een gladde smoothie. Verdeel de smoothie over de glazen en/of kommen.
- Garneer de smoothies met frambozen, kokos, quinoa en een blaadje munt. Zet tot slot een rietje in het glas of geef een lepel bij de smoothie bowl.Eet smakelijk!
Tips:
- Voeg ook eens een eetlepel psylliumvezels toe. De extra vezels maken de smoothie steviger waardoor je ‘m met een lepel kunt eten.
- Naast psyllium vezels voeg ik ook graag een eetlepel erwten eiwitpoeder toe. Het eiwit zorgt voor extra voedingswaarde waardoor je langer verzadigd blijft. Door de psyllium vezels en het proteïnepoeder dikt de smoothie wel flink in waardoor het meer een smoothie bowl is. Voor een vloeibaardere smoothie voeg je wat (kokos)water en/of extra yoghurt toe.
Nieuw:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!
Dit recept bevat een gesponsorde link.
Lees voor meer informatie mijn disclaimer.