Griesmeelpudding met aardbeiensaus - Ouderwets lekkere pudding met huisgemaakte aardbeiensaus. En je hebt maar 5 ingrediënten nodig om dit lekkers te maken!

Griesmeelpudding met aardbeiensaus

Ouderwets lekkere pudding met huisgemaakte aardbeiensaus. En je hebt maar 5 ingrediënten nodig om dit lekkers te maken!
Direct naar het recept

Vandaag maar weer eens een trip down memory lane: griesmeelpudding. Mijn moeder maakte die altijd in een porseleinen of aardewerken puddingvorm met bijbehorend bord om de pudding op te storten. Het storten van de pudding vond ik altijd een magisch moment. Eerst de randjes een beetje losmaken, bord op de vorm leggen en het geheel omkeren. Beetje -of soms flink- schudden en dan maar hopen dat de pudding er in z’n geheel uitkwam. Afhankelijk van het soort pudding zag je ‘m onder z’n eigen gewicht nog wat inzakken. Oh yum, ik krijg nu alweer trek.

En bij griesmeelpudding hoort natuurlijk aardbeiensaus, het liefst uit eigen keuken. Met het diepvriesfruit van tegenwoordig is dat het hele jaar door in een handomdraai gemaakt. Aardbeien ontdooien -al dan niet met behulp van de magnetron- en samen met wat citroensap en suiker enkele minuten koken. Afkoelen en genieten maar. Strikt genomen hoef je een vruchtensaus niet eens te koken maar door het koken geleert de saus iets waardoor die steviger/stroperiger wordt. Daarbij vind ik een kort gekookte vruchtensaus voller en lekkerder van smaak.

Griesmeelpudding met aardbeiensaus - Ouderwets lekkere pudding met huisgemaakte aardbeiensaus. En je hebt maar 5 ingrediënten nodig om dit lekkers te maken!

Griesmeelpudding met aardbeiensaus

Geef je waardering
Hoeveelheid: 1 pudding (½ liter) en 150 ml saus

Ingrediënten: 

 • 450 ml halfvolle melk
 • 45 gr tarwe griesmeel
 • 30-35 gr suiker
 • 200 gr diepvries aardbeien
 • ½-1 theelepel citroensap
 • suiker voor de saus naar smaak

Aan de slag:

 • Breng de melk aan de kook en strooi er al roerend de griesmeel en suiker bij. Kook de massa tot het een dikke pap is. Reken op 5-10 minuten. Stort de massa in een met koud water omgespoelde puddingvorm en laat tenminste 2 uur opstijven. Zodra de pudding is afgekoeld kan je ‘m in de koelkast verder laten opstijven.
 • Pureer de aardbeien met een vork, blender of hakmolentje van een staafmixer en doe de vruchtenmoes in een pannetje. Voeg het citroensap toe en breng aan de kook. Voeg naar smaak suiker toe en laat gedurende een paar minuten flink borrelend koken. Laat de aardbeiensaus afkoelen en bewaar in de koelkast.
 • Stort de pudding op een mooi bord en schenk er wat aardbeiensaus over. Serveer de rest van de saus in een kannetje of karafje naast de pudding zodat liefhebbers extra saus kunnen nemen.
  Eet smakelijk!

Tips:

Stort de pudding eens in kleine vormpjes zodat iedereen een eigen puddinkje heeft. Gebruik bijvoorbeeld een (siliconen) muffinvorm of vormpjes voor mini cakejes/tulbandjes.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept