Grand Hotel Opduin - Op waddeneilend Texel, aan de rand van de duinen ligt Grand Hotel Opduin. Een heerlijke plek om te genieten van het echte eilandleven.

Grand Hotel Opduin

Dit is alweer mijn 4e artikel in de reeks ‘Plekken om heerlijk te verblijven én heerlijk te eten’. Ik trapte af met Gastrofram Op Oost op Texel, zakte langs de Nederlandse kust af naar Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk en vorige week vertelde ik over het Zeeuwse Badhotel Domburg. Vandaag gaan we weer even terug naar Texel en bezoeken we Grand Hotel Opduin. Tja, ik kom al mijn hele leven op het eiland, heb er mijn hart aan verpand en heb er inmiddels met Michel ook veel herinneringen gemaakt.

Op vakantie naar het buitenland is komende maanden allesbehalve vanzelfsprekend. Het omgekeerde geldt ook: buitenlandse toeristen zullen mogelijk minder naar Nederland komen. Steun komende tijd de Nederlandse economie en vier vakantie in eigen land. Maak een roadtrip, boek een langer verblijf of neem een mini-break van 2 nachtjes weg. Ontdek het moois dat Nederland heeft te bieden en geniet van fantastische hotels en accomodaties om in te verblijven. Ik hoop je met deze reeks te inspireren…

Grand Hotel Opduin

De eerste keer dat Michel en ik in Opduin kwamen is inmiddels alweer 20 jaar geleden. We kenden elkaar net en Michel verraste mij voor mijn verjaardag met een lang weekend Opduin. Hij boekte een suite en ’s avonds dineerden we in het restaurant. Toevallig waren mijn opa en oma ook op het eiland dus daar gingen we ook nog even naartoe. In de jaren daarna zijn we geregeld naar Opduin teruggekomen.

De laatste keer dat wij in Opduin waren was afgelopen september. Als jurylid van Texel Culinair was er een kamer voor Michel en mij gereserveerd. Superleuk want het was eigenlijk alweer veel te lang geleden dat we er waren geweest. En wat was het fijn om weer even terug te zijn. Onze aandacht was logischerwijs vooral bij Texel Culinair waardoor we buiten het ontbijt en de comfortabele kamer te weinig van het hotel hebben  kunnen genieten. Dat doen we een volgende keer dan maar weer…

Want genieten kan je volop in Opduin. Drink een drankje in de bar of serre en vergeet bij mooi weer vooral niet gebruik te maken van het terras. Zittend in de duinen een kop koffie of ander drankje drinken, goed boek erbij en wie maakt je nog wat. Ik vind dat dus echt ultiem genieten! Ook voor liefhebbers van wellness heeft Opduin volop faciliteiten: een zwembad, Finse sauna, Turks stoombad, solarium en schoonheidssalon.

Grand Hotel Opduin - terras
Grand Hotel Opduin – terras

Culinair

Restaurant Opduin staat zoals ze zelf zeggen voor ‘Slow Food op Texel: authentiek, regionaal, duurzaam en seizoensgebonden’. Om het je gemakkelijk te maken is er voor de voorgerechten geen kaart maar een buffet. Niet lezen maar kijken dus en kiezen waar je op dat moment zin in hebt. Voor de hoofdgerechten biedt de kaart een uitgebreide keus uit vlees, vis, vegetarisch en beach food en natuurlijk is er ook een mooie dessertkaart.

Na een goede nacht -van de Texelse zeelucht word je flink rozig kan ik je vertellen- geniet je ’s ochtends van een royaal ontbijtbuffet. Versgeperst sinaasappelsap, verse koffie, versgebakken brood, zuivelproducten, muesli’s, zoete en hartige lekkernijen en natuurlijk zoveel mogelijk Texelse producten zoals duindoornyoghurt en kaas van boerderij Wezenspyk. Je begint gegarandeerd met een goed gevulde maag aan de dag.

Grand Hotel Opduin

Activiteiten

Vanuit het hotel loop je zo de gezellige badplaats De Koog in. Slenter op je gemak door de Dorpsstraat en bekijk de winkels of strijk neer op één van de terrassen. Vanuit het hotel maak je ook zo een lange stand- en/of boswandeling. Pak de fiets of auto en verken Texel. Bezoek de andere dorpen, beklim de Hoge Berg bij Den Burg, maak een wandeling bij de vuurtoren en zie bij helder weer Vlieland liggen. Vaar vanuit de haven van Oudeschild mee op een garnalenkotter of verwonder je in de vier eeuwen oude Waal en Burg-polder over de vele vogelsoorten op het eiland. Geniet van de vele natuurgebieden of bezoek musea. En vergeet tussendoor vooral niet te genieten van de vele leuke en gezellige terrasjes, cafés en restaurants die het eiland rijk is. Ik heb het al vaker gezegd: op Texel hoef je je geen seconde te vervelen.

Een verblijf boeken

Kijk voor meer informatie over de kamers, suites en arrangementen op de website van Grand Hotel Opduin. Daar vind je ook meer informatie over het restaurant, de wellness mogelijkheden en bijvoorbeeld het huren van een strandhuisje in de zomer.

Mijn tip: kijk vooral ook eens naar de arrangementen die ze aanbieden. Worden wij altijd heel blij van…

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *