Grand Hotel Huis ter Duin - Een fijne plek om uit te waaien, tot rust te komen en te genieten van het goede van het leven.

Grand Hotel Huis ter Duin

Het is meivakantie maar veel verder dan in en om ons eigen huis komen we niet met de huidige 1½-meter afstand maatregelen. Kunnen we in de zomervakantie wel weg? En zo ja, welke landen hebben hun grenzen tegen die tijd weer geopend? Is het wel echt veilig en stel dat er toch iets gebeurt, kun je dan nog makkelijk terugkomen? Allemaal vragen waar op dit moment geen zinnig antwoord op te geven is.

Zoals ik vorige week al schreef zaten Michel en ik ook met die vragen. Wij hebben inmiddels besloten dit jaar in eigen land te blijven. En dat is bepaald geen straf. Afgelopen jaren hebben wij in Nederland genoeg fijne adressen ontdekt om er even tussenuit te zijn. Plekken om heerlijk te verblijven én heerlijk te eten. Een aantal daarvan zullen we zeker opnieuw bezoeken en wellicht ontdekken we nog wat nieuwe adressen. Vorige week vertelde ik over Gastrofarm Op Oost. Vandaag neem ik jullie mee naar Grand Hotel Huis ter Duin.

Inmiddels komen Michel en ik al heel wat jaren graag in HtD zoals we Grand Hotel Huis ter Duin thuis noemen. De ene keer zakelijk, de andere keer privé maar bij binnenkomst voelt het altijd alsof er een warme deken om je heen wordt gelegd.

Grand Hotel Huis ter Duin

Gelegen op een duin en direct aan het strand opende Grand Hotel Huis ter Duin in 1885 haar deuren. Met een fantastisch uitzicht op de Noordzee werd het al snel een trekpleister voor zakenlui en welgestelden. Ook de Nederlandse en Belgische koninklijke families verbleven er graag. Na de tweede wereldoorlog nam de welvaart toe en gingen steeds meer mensen op vakantie. Noordwijk ontwikkelde zich in rap tempo en Huis ter Duin ging daarin mee. In 1984, bijna 100 jaar na de opening, opende prinses Margriet het geheel gerenoveerde Huis ter Duin.

In 1990 werd Huis ter Duin door brand grotendeels verwoest waardoor het huidige hotel uit twee delen bestaat. The Historic, het deel van het hotel dat de brand overleefde en het moderne, compleet nieuw gebouwde Grand Hotel. Voorzien van alle moderne gemakken en faciliteiten die je van een 5* hotel mag verwachten is het echt genieten als je er verblijft. Geniet van het Wellness en Health Centre, ga eten in sterrenrestaurant Latour, brasserie La Terrasse of Breakers Beach House op het strand. Voor een kop koffie, een high tea, een aperitief of als je gewoon lekker de krant wilt lezen ben je welkom in de Van Diepeningen Lounge.

Na aankomst maken wij altijd graag een strandwandeling, eventueel trekken we nog een baantje in het zwembad maar daarna zakken we graag weg in een diepe fauteuil in de Van Diepeningen Lounge. Tijdschrift erbij, een drankje onder handbereik en genieten van het even helemaal niets hoeven. Wij genieten er altijd met volle teugen van.

Grand Hotel Huis ter Duin
Wakker worden in GH Huis ter Duin en ontdekken dat het heeft gesneeuwd

Sterrenrestaurant Latour

Dit jaar is Latour voor het 15e jaar op rij de trotse bezitter van een Michelin ster. In april had dat met een feestelijk 15-jaar Latour menu gevierd zullen worden. Dit is helaas uitgesteld maar zodra het weer kan presenteert Chef Marcel van Lier met trots zijn menu met de hoogtepunten van de afgelopen 15 jaar. Ook na de feestelijke viering zal het 15 jaar Latour menu nog worden geserveerd. Kijk voor meer informatie op de website van GH Huis ter Duin of Restaurant Latour.

Voor ons is het inmiddels alweer 9 jaar geleden dat wij tijdens een lang weekend in Huis ter Duin gedineerd hebben in Latour. Het was voor mij de eerste keer dat ik in een sterrenrestaurant heb gegeten en wat heb ik genoten. De mooie gerechten, de fijne smaken, de wijnen die er bij werden geschonken, het klopte gewoon allemaal. Als kers op de taart krijg je er een mooie uitzicht op de Noordzee bij.

Update oktober 2020: Lees ook mijn blogpost over het diner en de lunch bij Restaurant Latour waar Michel en ik onlangs van hebben genoten.

Dessert van pistache, framboos en limoen - Latour*, Michel van Lier
Dessert van pistache, framboos en limoen – Latour*, Michel van Lier

Breakers Beach House

’s Avonds eten op het strand in Breakers Beach House: je loopt het hotel uit, de tuin door en je bent er. Geen gedoe over wie de Bob is maar onbezorgd genieten van het goede dat het leven te bieden heeft. Begin met een aperitief bij de open haard om vervolgens aan tafel te genieten van een indrukwekkende fruits de mer en/of fijne gerechten.

Ook als we niet in Huis ter Duin verblijven komen we graag langs in Breakers Beach House. Na een winterse wandeling op het strand is het heerlijk om er met een kop koffie weer op te warmen voordat we terugrijden naar huis. Lunchen doen we er graag. In februari zijn we er nog geweest en genoot ik van een heerlijke salade met gerookte zalm.

Breakers Beach HouseBreakers Beach HouseBreakers Beach House

Activiteiten

Wij vermaken ons altijd volop in het hotel en op het strand maar als je wilt is er in de omgeving voldoende te beleven. Loop gezellig langs de boulevard, ga winkelen in Noordwijk of bezoek musea in Leiden. Wandel door de duinen of verken de omgeving door lekker een stuk te toeren. Noordwijk ligt in de bollenstreek dus geniet in het seizoen vooral ook van de kleurrijke velden of bezoek de Keukenhof.

Een verblijf boeken

Kijk voor meer informatie over de kamers, suites en penthouses op de website van Grand Hotel Huis ter Duin. Ook voor reserveringen voor Latour, La Terrasse of Breakers Beach House kan je op de website terecht.

Deel dit recept/artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *