Heerlijke goulash met malse stukjes rundvlees, rode wijn, zachte wortel en rode paprika. Smaakt altijd! Makkelijk recept dat iedereen kan maken.

Goulash met rundvlees en rode wijn

Heerlijke goulash met malse stukjes rundvlees, rode wijn, zachte wortel en rode paprika. Braad het vlees aan, voeg alle ingrediënten toe en laat de tijd z'n werk doen. Makkelijk stoofgerecht dat altijd smaakt. Bekijk snel mijn recept en ga aan de slag.
Direct naar het recept
Heerlijke goulash met malse stukjes rundvlees, rode wijn, zachte wortel en rode paprika. Smaakt altijd! Makkelijk recept dat iedereen kan maken.

Goulash met rundvlees en rode wijn

Geef je waardering
Hoeveelheid: 3 personen

Ingrediënten: 

  • 700 gr runderlappen
  • 250 ml rode wijn, of meer naar behoefte/smaak
  • 100 gr rode paprika, in stukjes
  • 100 gr wortel, in kleine blokjes of schijfjes
  • 1 groot blikje tomatenpuree, 70 gr
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook
  • paar takjes verse tijm
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Keukengerei:

  • braadpan, gietijzer
Bewaren

Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…

Aan de slag:

  • Laat het rundvlees op kamertemperatuur komen, snij in blokjes en bestrooi flink met zout en peper.
  • Verhit olijfolie in een (gietijzeren) braadpan en bak het vlees erin aan. Schep het vlees uit de pan en fruit de gesnipperde ui in het braadvet. Voeg de wortel toe en fruit nog even mee. Pers de teen knoflook erbij, voeg paprika en tomatenpuree erbij en roer door elkaar. Voeg het vlees toe en schenk er zoveel rode wijn bij dat het vlees net onder staat. Roer nogmaals door. Laat alles door en door heet worden, duw een paar takjes tijm onder het stoofvocht en sluit de pan met de deksel.
    Tip: Voor het zachtste rundvlees stoof je rond 85ºC. Alle tips voor het lekkerste stoofvlees vind je bij het mijn recept voor stoofvlees in kruidige tomatensaus met bulgur en gegrilde groenten.
  • Controleer tussentijds of de goulash nog voldoende vocht heeft. Stoof de goulash tot het rundvlees heerlijk zacht is. Afhankelijk van het gebruikte vlees, de pan en de temperatuur waarbij je stooft kan het langer of korter duren. Bij mij duurde het bijna 5 uur.
  • Schep de goulash samen met rijst of puree op borden of zet in een mooie serveerschaal op tafel. Garneer met wat vers gesneden peterselie en serveer.
    Eet smakelijk!

Deel dit recept:

Tips:

Sinds ik haverrijst heb ontdekt eten wij dat graag bij goulash. Met serveerringen maak je de borden extra mooi op. Schep rijst in de serveerring, druk zachtjes aan met de aanduwer en verwijder voorzichtig de ring.

Recept video:

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Dit recept is gemaakt door: Mariette

Mariette is een gepassioneerd kookliefhebber met een voorliefde voor kleurrijke gerechten en makkelijk verkrijgbare ingrediënten. Van jongs af aan is de keuken haar favoriete plek. Op Overetengesproken.nl deelt ze recepten en praktische tips, trucs en culinaire inspiratie. Oog voor duurzaamheid en diervriendelijke ingrediënten heeft Mariette van huis uit meegekregen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept