Golden panna cotta - Heerlijke variatie op vanille panna cotta. Zacht van smaak met een prachtige gele kleur. Uitsluitend gezoet met honing!

Golden panna cotta

Heerlijke variatie op vanille panna cotta. Zacht van smaak met een prachtige gele kleur. Uitsluitend gezoet met honing!
Direct naar het recept

Hier thuis zijn wij gek op panna cotta maar we houden ook van variatie. Daarom heb ik met de Pasen in het vooruitzicht een superleuke en lekkere variant op de traditionele vanille panna cotta gemaakt. Geïnpireerd door de golden latte die ik laatst dronk heb ik slagroom met wat melk en een beetje chai kruidenmix opgezet. De golden panna cotta was geboren.

Pasen is voor mij het vieren van de lente: jonge dieren worden geboren, bomen en planten lopen weer uit. Pasen betekent ook een lang weekend vrij. En daar hoort natuurlijk lekker eten bij. Niet dat ik heel erg uitpak of exclusieve gerechten maak maar ik hou wel van een verrassend element.

Golden panna cotta

Voor deze golden panna cotta zit dat verrassende element ‘m naast de smaak en kleur ook in de vorm. Doorgaans wordt panna cotta geserveerd als een 1-persoons dessert. Ik koos voor een groter formaat waar ieder zijn eigen stukje uit kan snijden. En dan niet in een traditionele puddingvorm maar mijn geliefde tulbandvorm van Nordic Ware.

Golden panna cotta - Heerlijke variatie op vanille panna cotta. Zacht van smaak met een prachtige gele kleur. Uitsluitend gezoet met honing!

Golden panna cotta

Geef je waardering
Hoeveelheid: 6 -8 personen

Ingrediënten: 

 • 500 ml slagroom
 • 200 ml volle melk
 • 1 eetlepel mix voor golden milk of curcuma latte
 • 3 eetlepels honing, of meer naar smaak
 • 5 blaadjes gelatine (8,33 gr)

Voor de garnering:

 • geroosterd amandelschaafsel
 • geroosterde amandelen hazelnoten, grofgehakt
 • pistachenoten

Extra benodigdheden:

 • 1 tulbandvorm

Aan de slag:

 • Leg de gelatine in een kom met koud water en laat weken.
 • Verwarm de slagroom al roerende samen met de melk en de kruidenmix in een pannetje. Breng rustig aan de kook en laat een paar minuten zachtjes doorkoken. Schenk de room door een hele fijne zeef. Herhaal het zeven om zoveel mogelijk van het kruidenresidu te verwijderen. Na het zeven had ik 600 ml room over.
 • Zet het pannetje met de room weer op de pit en breng tot tegen de kook aan. Knijp de gelatine uit en los al roerende op. Voeg de honing toe, laat goed oplossen en proef. Voeg naar smaak extra honing toe. Zet de pan in een bak met koud water en laat snel afkoelen en lobbig worden. Wanneer de room flink lobbig is schenk je ‘m in de puddingvorm. Zet de vorm in de koelkast en laat minimaal een paar uur opstijven.
  Tip: Je kan de room natuurlijk ook gelijk in vorm overdoen maar dan zakken de laatste restjes van de kruiden naar beneden. Ik vind dat minder mooi en laat daarom de room eerst ietsje lobbig laat worden.
 • Stort de golden panna cotta op op een bord en garneer met de geroosterde noten.
  Eet smakelijk!

Tips:

 1. Als je de golden panna cotta een dag tevoren maakt gebruik dan gerust een half blaadje gelatine minder. 
 2. Voor de golden latte/chai-mix gebruikte ik een de golden milk curcuma latte mix van Chikko. 
 3. In plaats van honing kan je ook prima agavesiroop gebruiken.

Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?

Schrijf je hier gelijk in!

Recent gepubliceerd:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Waardeer dit recept