Gnocchi met paddestoelen en rucola
Gnocchi maakte lange tijd met een gorgonzola-roomsaus. Heerlijk maar ook erg machtig. Laatst bedacht ik een lichtere versie: gnocchi met paddestoelen en rucola. Ik fruitte wat spek en ui en voegde daar flink wat paddestoelen aan toe. Beetje crème fraîche, parmezaanse kaas en rucola erbij en het was me toch een heerlijke maaltijd.
Inmiddels heb ik het recept meerdere keren gemaakt en vond ik het de hoogste tijd om het met jullie te delen. Voordat je aan de slag gaat nog een tip: sla vooral het bakken van de gnocchi niet over. Gekookte gnocchi is al lekker maar als je ze na het afgieten nog kort even bakt in wat roomboter maak je ze zoveel lekkerder. Echt, probeer het eens en je wilt nooit meer anders! Wat is jullie favoriete manier om gnocchi klaar te maken?
Gnocchi met paddestoelen en rucola
Ingrediënten:
- 200 gr gnocchi
- 400 gr gemengde paddestoelen
- 1 ui, gesnipperd
- 5 plakjes ontbijtspek, gesneden
- 1 eetlepel creme fraîche
- 40 gr rucola
- versgemalen peper
- roomboter
Voor de garnering:
- Parmezaanse kaas, vers geraspt
- peterselie, gehakt
Aan de slag:
- Bak het ontbijtspek kort aan in een koekenpan, voeg de ui toe en fruit het geheel tot de uien glazig en zacht zijn.
- Maak ondertussen de champignons schoon en snij in grove stukken. Voeg bij het uimengsel zodra de uien glazig zijn. Bestrooi met wat peper en laat rustig slinken.
- Breng ondertussen in een ruime pan water aan de kook. Zodra de champignons bijna goed zijn kook je de gnocchi in een paar minuten gaar. Giet af en laat even droogstomen.
- Smelt wat roomboter in een koekenpan en bak daarin de gnocchi tot ze licht beginnen de kleuren. Roer en crème fraîche erdoor en vervolgens het ui-champignonmengsel. Hou eventueel een beetje van het champignonmengsel apart ter garnering.
- Leg wat rucola op de borden, schep de gnocchi met paddestoelen erop, top af met de achterhouden champignons en rasp lekker wat parmezaanse kaas erover. Garneer met gehakte peterselie en serveer direct. Eet smakelijk!
Tips:
- Fruit ook eens een geperst teentje knoflook met het ui-champignonmengsel mee.
- Voor een vegetarische variant laat je het ontbijtspek weg en gebruik je extra Parmezaans kaas.
- Weet je dat gnocchi prima zelf te maken zijn? In mijn recept voor homemade gnocchi lees je precies hoe je dat doet. Echt eens proberen hoor!
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!