Glass noodles met ei en groente
Laatst heb ik springrolls gemaakt maar was ik helemaal vergeten dat ik voor de vulling glass noodles had gekocht. Dus afgelopen week maar een lekkere maaltijd met noodles gemaakt. Het fijne van noodles is dat je er alle kanten mee op kunt. Zie het als een soort moderne bami. Kijk wat je nog in de groentela hebt liggen en maak dat lekker op. Voeg wat pepertjes, knoflook en soja-saus toe en klaar ben je.
Glass noodles, ook wel vermicelli noodles, zijn heel dunne, doorzichtige sliertjes gemaakt van het zetmeel van de mungboon. Overigens worden ze pas na het wellen in heet water zo doorzichtige als glas, voordien zijn ze gewoon wit. Een aantal van jullie zullen nu denken: mungbonen, die ken ik niet. Nou, ik denk dat je de mungboon vaker bent tegengekomen dan je denkt. Taugé bijvoorbeeld is ontkiemde mungboon. Mungbonen behoren tot de peulvruchten en bevatten relatief veel eiwit. Ze zijn lichter verteerbaar dan bruine bonen en zorgen dus minder snel voor een opgeblazen of zwaar gevoel op de maag.
Glass noodles met ei en groente
Ingrediënten:
- 100 gr glass noodles
- 150 gr wortel, julienne gesneden
- 125 gr taugé
- 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes
- 1 teen knoflook
- 1-2 rawit pepertje(s), heel fijn gesnipperd
- 4 eieren
- 5 theelepels lichte soja-saus
- 1 theelepel donkere soja-saus
- olie
Leestip: Eiwitpoeder: nuttig of overbodig? Lees mijn uitleg en vorm je eigen mening…
Aan de slag:
- Bereid de noodles volgens de gebruiksaanwijzing. Doorgaans is dat een paar minuten wellen in heet water en daarna afspoelen met koud water.
- Klop de eieren met 2 theelepels lichte soja-saus los. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak daarin de eieren. Ik heb een soort grof roer-ei gemaakt maar je kan ook een omelet maken en die in julienne-reepjes snijden.
- Verhit in een wok, koekenpan of bijvoorbeeld braadpan wat olie en fruit daarin de gesnipperde peper(s) licht aan. Pers de knoflook erbij en warm even goed door. Voeg dan de wortel toe en laat deze zacht worden. Soms helpt het als je een klein beetje water toevoegt waardoor de wortel als het ware licht gestoofd wordt. Voeg dan de taugé en ¾ van de lente-ui toe.
- Meng in een kommetje 3 theelepels lichte soja-saus met 1 theelepel donker soja-saus. Schenk dit over de groente, leg de glass noodles en het ei erop en schep alles door elkaar. Laat het geheel goed warm worden en schep in kommen. Bestrooi met de achtergehouden lente-ui en serveer direct.
Eet smakelijk!
Deel dit recept:
Tips:
Gratis de nieuwste recepten in je mailbox?
Schrijf je hier gelijk in!